ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δημιουργεί μεσοεπιθετική γραμμή "φωτιά"

Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Μονακό
Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Μονακό © 2019 MICHEL SPINGLER / AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ρόνι Λόπες έχει δημιουργήσει μία μεσοεπιθετική γραμμή "φωτιά", με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών και ποιοτικών λύσεων.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Ρόνι Λόπες απ' τη Σεβίλλη με τη μορφή δανεισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι ερυθρόλευκοι προσθέτουν στη φαρέτρα τους ένα πολύτιμο "όπλο" με έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει παρουσία σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Μονακό, ενώ εκτός απ΄ τα δεξιά της επίθεσης μπορεί να δώσει βοήθεια και στη θέση του 10αριού. Επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως απ' τον Πέδρο Μαρτίνς.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός προχωράει την ενίσχυσή του για τη φετινή σεζόν και παρά το γεγονός ότι δεν θα παίζει στο Champions League, με τον άμεσο στόχο του να είναι οι όμιλοι του Europa League, εκπτώσεις στις μεταγραφές δεν φαίνεται να υπάρχουν. Απεναντίας οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να δημιουργούν μία μεσοεπιθετική γραμμή "φωτιά", με τον Πορτογάλο προπονητή να έχει στη διάθεσή του αρκετές λύσεις και δυνατότητα να ανακατεύει την τράπουλα.

Έτοιμος να μπει στη μάχη άμεσα ο Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες είναι έτοιμος να ριχτεί άμεσα στη μάχη για τον Ολυμπιακό. Έτσι, αν και ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει προπονήσεις με τους ερυθρόλευκους,αναμένεται να μπει στη λίστα των αναμετρήσεων με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στο πρώτο παιχνίδι δύσκολα θα τον δούμε, ωστόσο στη ρεβάνς της Σλοβακίας, θα είναι 100% στη διάθεση του Μαρτίνς και πανέτοιμος να βοηθήσει.

Μάλιστα, είναι ακόμη πιο έτοιμος απ' τον Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ έκανε κάποιες προπονήσεις με τη Μονακό το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο χρειάζεται δουλειά, ώστε να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα (ενδέχεται να αγωνιστεί την Πέμπτη κόντρα στη Σλόβαν). Απ' την άλλη, ο Ρόνι Λόπες έκανε κανονική προετοιμασία με τη Σεβίλλη, επομένως η φυσική του κατάσταση είναι η καλύτερη δυνατή και μπορεί άμεσα να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Πολλές και διαφορετικές λύσεις για τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίθεση. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορεί να αγωνιστούν και στις δύο πλευρές των εξτρέμ, ενώ στην κορυφή υπάρχουν οι Αραμπί και Χασάν, οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει την αξία τους αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως πλησιάζει και η επιστροφή του Τικίνιο, στον οποίο οι ερυθρόλευκοι υπολογίζουν πολλά, ωστόσο ο τραυματισμός του στην προετοιμασία στην Αυστρία χάλασε προσωρινά τα σχέδια.

Στα εξτρέμ αποκτήθηκαν δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου και θα πλαισιώσουν τις ήδη υπάρχουσες λύσεις, αυτές των Μασούρα, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά. Επιπλέον, ο Πέδρο Μαρτίνς πλέον έχει και τους παίκτες να καλύψουν το κενό στη θέση "10", το οποίο δημιουργήθηκε απ' τον τραυματισμό του Φορτούνη. Ο Λόπες μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευχέρεια πίσω απ' τον επιθετικό, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Βαλμπουενά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρκετά πλέον χαρτιά στα χέρια του και μπορεί να τα ανακατέψει, όπως αυτός θέλει. Με λίγα λόγια έχει τους παίκτες να χρησιμοποιήσει σχηματισμούς με δύο επιθετικούς, ενώ οι επιλογές στα άκρα είναι πάρα πολλές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα τι επιτάσσουν οι εκάστοτε συνθήκες.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες ικανούς να βρίσκουν δίχτυα

Παράλληλα, με τις δύο τελευταίες μεταγραφές ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεσή του ακόμη δύο ποδοσφαιριστές με ικανότητα στο σκοράρισμα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ονιεκούρου τη σεζόν 2018/2019 είχε βρει τα αντίπαλα δίχτυα 14 φορές, ενώ ο Ρόνι Λόπες τη σεζόν 2017/2018 ήταν δεύτερος σκόρερ της Μονακό πίσω απ' τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Επομένως, εκτός απ' το δημιουργικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να περιμένουν πολλά απ' αυτούς τους δύο και στο ζήτημα του γκολ.

Αν συνυπολογίσουμε πως ήδη υπάρχουν οι Αραμπί, Χασάν, που αποτέλεσαν το πυροβολικό του Ολυμπιακού την περσινή περίοδο, αλλά και ο Τικίνιο, τότε οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι δεν θα διαθέτουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς υπάρχουν παίκτες με την ικανότητα να βρίσκουν τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να χτίζει μία δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να αγωνιστούν σε αρκετές θέσεις και να λύσουν τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς σε πολλές περιπτώσεις. Μένει όλα αυτά βέβαια να αποδειχθούν και μέσα στο γήπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ