ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, Χουάν Κάρλος Μαντιά: Αυτός θα είναι το δεξί χέρι του Μίτσελ

Ολυμπιακός, Χουάν Κάρλος Μαντιά: Αυτός θα είναι το δεξί χέρι του Μίτσελ

Ο Μίτσελ θα ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (21/9) και θα πιάσει δουλειά στον Ρέντη μαζί με τον συνεργάτη του, Χουάν Κάρλος Μαντιά. Ποιος είναι ο βοηθός προπονητής του νέου τεχνικού των ερυθρόλευκων.

Ο Μίτσελ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (21/9) από τους ερυθρόλευκους. Συμφώνησε σε συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το απόγευμα θα πιάσει δουλειά στον Ρέντη κάνοντας την πρώτη του προπόνηση στις 18:00.

Στο πλευρό του ο Μίτσελ θα έχει τον άμεσο συνεργάτη του Χουάν Κάρλος Μαντιά, ο οποίος τον είχε συνοδεύσει στο παρελθόν σε δουλειές του, στη Γαλλία, στο Μεξικό και στην Ισπανία.

Ο 55χρονος Ισπανός ήταν βοηθός προπονητής του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού στη Μαρσέιγ στη Ligue 1 τη σεζόν 2015/16, στη Μάλαγα στη La Liga τις σεζόν 16/17 και 17/18, στην Πούμας από το 2019 έως το 2020 και εσχάτως στη Χετάφε. Η συνεργασία τους είχε ξεκινήσει νωρίτερα βέβαια, από το 2006/7 στη Ρεάλ Καστίγια.

Ο Χουάν Κάρλος Μαντιά διαθέτει και εμπειρία ως πρώτος προπονητής. Συγκεκριμένα στο παρελθόν και πριν από την άμεση συνεργασία του με τον Μίτσελ είχε καθίσει στον πάγκο των Λογρονιές, Έρκουλες, Καστίγια, Ραθίνγκ, Τενερίφη, Αλαβές και Σαμπαδέλ.

Την ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, ενώ τη σεζόν 1987/88 κατάφερε να ανελιχθεί στην πρώτη ομάδα. Ακολούθησε η Εσπανιόλ, η Θέλτα, η Λογρονιές και η Τολέδο. Κρέμασε τα παπούτσια του το 2000 αγωνιζόμενος στην Κόρδοβα.

Το παρατσούκλι Τσάρλι και η δουλειά του Μαντιά μέσα από τα μάτια του Μίτσελ

Ο Μαντιά αγωνιζόταν μαζί με τον Μίτσελ στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. Μάλιστα, ο 59χρονος Ισπανός τον αποκαλεί "Τσάρλι", το οποίο ήταν και το παρατσούκλι του όταν έπαιζαν παρέα. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων εκτιμά τη δουλειά του Μαντιά, αλλά και τον τρόπο σκέψης του συνεργάτη του: "Είναι πιο επιστημονικός, εγώ πιο συναισθηματικός.

Έχει μία αντίληψη την οποία δεν έχω εγώ και γι' αυτόν τον λόγο συμπληρωνόμαστε. Για παράδειγμα, μου αρέσει να βλέπω τα παιχνίδια ζωντανά. Ο Τσάρλι δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα μελετάει το παιχνίδι. Είναι ένα εργάτης, δεν σταματάει ποτέ, δεν κουράζεται.".

Θυμίζουμε πως κατά την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, άμεσος συνεργάτης του Μίτσελ ήταν ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος και στη συνέχεια κυνήγησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής, περνώντας μάλιστα και από τους ερυθρόλευκους.

Παρακολουθήστε την έκτακτη εκπομπή για την πρόσληψη του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ