ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Χωρίς δέκα βασικούς για την πρόκριση και το "δώρο" στον 200άρη Μαρτίνς

Ο Ζοάο Καρβάλιο στην παρουσίαση από τον Ολυμπιακό
Ο Ζοάο Καρβάλιο στην παρουσίαση από τον Ολυμπιακό INTIME

Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναιτωλικό (09/02, 18:00, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ως δώρο και στον Πέδρο Μαρτίνς που συμπληρώνει 200 αγώνες στον πάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπληρώνει 200 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού και ευελπιστεί οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να του κάνουν "δώρο" την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στο παιχνίδι ρεβάνς εναντίον του Παναιτωλικού (09/02, 18:00, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει 133 νίκες, 36 ισοπαλίες και 30 ήττες σε 199 ματς στο ερυθρόλευκο πάγκο, παραμένει σταθερός στο πλάνο Κυπέλλου. Δηλαδή, αυτό που θέλει τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά και με ποδοσφαιριστές από την δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να προχωρήσει σε ολικό ροτέσιον στο ματς με την ομάδα του Αγρινίου, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα την Κυριακή (13/2) στο Νέο Φάληρο και του αγώνα εναντίον της Αταλάντα την επόμενη Πέμπτη (17/2) στο Μπέργκαμο, για τα μπαράζ του Europa League. Και όλα αυτά, παρόλο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την ήττα 1-2 στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Δίνει ευκαιρίες, περιμένει αποτελέσματα

Ο Μαρτίνς σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα να φανούν ή δεν είχαν εκμεταλλευτεί εκείνες που είχαν πάρει στο πρώτο μισό της περιόδου και αναμένει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Παράλληλα, ο Ίβηρας τεχνικός προσφέρει χώρο σε παίκτες από τον Ολυμπιακό Β´ για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων (Κίτσο, Μπαγκαλιάνη, Σουρλή) και, ταυτόχρονα, θέλει να βάλει σιγά σιγά και τους νεοαποκτηθέντες σε ρυθμούς αγώνων (Καρβάλιο, Κανέ, Φαντιγκά).

Χωρίς δέκα παίκτες πρώτης γραμμής

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές κόντρα στον Παναιτωλικό, καθώς ο Πορτογάλος αποφάσισε να ξεκουράσει εννέα παίκτες πρώτης γραμμής, δηλαδή, εκείνους που σηκώνουν όλο το βάρος στις πλάτες τους μέχρι σήμερα, ενώ δεν υπολογίζει και στον τραυματία Ροντρίγκες. Ο Μαρτίνς έχει αφήσει εκτός αποστολής τον βασικό τερματοφύλακα (Βατσλίκ) την βασική τετράδα της άμυνας (Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ), τους δύο από τους τρεις βασικούς κεντρικούς χαφ (Εμβιλά, Μπουχαλάκης), τον βασικό επιτελικό μεσοεπιθετικό (Α. Καμαρά) και τον έμπειρο και ποιοτικό εξτρέμ Βαλμπουενά.

Το ρίσκο και οι προτεραιότητες

Ο ερυθρόλευκος τεχνικός παίρνει το ρίσκο των επιλογών του, αλλά το βλέπει περισσότερο ως δυνατότητα ευκαιριών και περιμένει οι παίκτες να τον δικαιώσουν. Πιστεύει ότι η πειραϊκή ομάδα έχει την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του αγώνα ρεβάνς απέναντι στον Παναιτωλικό και να φτάσει στην πρόκριση. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο πως το βάρος πέφτει πρώτα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Επιστροφή Λόπες και Κούντε

Από εκεί και πέρα, αξίζει κανείς να σταθεί στην επιστροφή του Λόπες στην αποστολή μετά από τρεις αγώνες που ήταν εκτός 20άδας, αλλά και στο γεγονός ό,τι ο Κούντε γύρισε από την Αφρική και τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Μαρτίνς.

Ντεμπούτο Καρβάλιο, Κανέ, Φαντιγκά και χρόνος σε Κίτσο, Βρουσάι

Κατά τα άλλα, ο Πορτογάλος κόουτς φέρεται διατεθειμένος να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Καρβάλιο, στον Κανέ, στον Φαντιγκά, στον Κίτσο και στον Βρουσάι. Μάλιστα, οι τρεις πρώτοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, με βάση τις τελευταίες δοκιμές στο Ρέντη, το προβάδισμα έχουν οι εξής: Ο Τζολάκης αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Βρουσάι (με εναλλακτική τον Ανδρούτσο), αριστερά ο Κίτσος, στόπερ ο Παπαδόπουλος και ο Μπα, στις θέσεις των κεντρικών χαφ ο Κανέ και ένας εκ των Κούντε ή Ανδρούτσου, μπροστά τους ο Καρβάλιο, στα πλάγια της επίθεσης ο Ονιεκουρού και ο Φαντιγκά και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Βέβαια, τα πράγματα για το αρχικό σχήμα είναι ακόμη ρευστά και ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές την τελευταία στιγμή σε κάποιες θέσεις. Διαθέσιμοι, επίσης, είναι οι Μ. Καμαρά, Μασούρας, Τικίνιο, Λόπες, Μπαγκαλιάνης, Αποστολόπουλος, Καρμπόβνικ, Σουρλής, Κρίστινσον και Καραργύρης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ