ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τους έκοψαν τα πόδια Χασάν και Αραμπί, παίρνει θέση ο Σουντανί

Ο Σουντανί σε φιέστα Ολυμπιακού μαζί με τους Χασάν και Ελ Αραμπί
Ο Σουντανί σε φιέστα Ολυμπιακού μαζί με τους Χασάν και Ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε ξαφνικά με δεμένα χέρια μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε Αραμπί και Χασάν πριν από ένα πολύ κρίσιμο καρέ αγώνων. Το νέο πλάνο με Σουντανί και η λύση με Φορτούνη false 9.

Ενός κακού, μύρια έπονται. Γάντι ταιριάζει η λαϊκή ρήση στη διπλή ζημιά που έπληξε τον Ολυμπιακό μέσα σε λίγες ώρες με τα κρούσματα κορονοϊού στους δύο βασικούς φορ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν. Αμφότεροι βρέθηκαν θετικοί με διαφορά μερικών ωρών στο διάστημα που βρίσκονται με τις Εθνικές του Μαρόκου και της Αιγύπτου αντίστοιχα.

Στην ομάδα έχοντας γνώση του τι πρόκειται να συμβεί με την πανδημία είχαν φροντίσει από το διάστημα της μεταγραφικής περιόδου να γεμίσουν δύο ενδεκάδες, αλλά αυτή τη φορά η ατυχία είναι τεράστια, μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς πηγαίνει σε ένα καρέ πολύ σημαντικών αγώνων, χωρίς να έχει στη διάθεσή του κανέναν από τους βασικούς του στράικερ.

Το αναφέραμε και πριν από μερικές ημέρες, ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό έχοντας μόλις μία προπόνηση με όλους τους διεθνείς παρόντες, αλλά το ακόμη πιο σημαντικό ήταν να επιστρέψουν όλοι υγιείς ενόψει όχι μόνο του ντέρμπι “αιωνίων”, αλλά και των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν.

Μετά το παιχνίδι με τους “πράσινους” το απόγευμα του Σαββάτου (19.30) ακολουθεί η εντός έδρας συνάντηση με τη Σίτι (Τετάρτη 25/11), αλλά και δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Με τον -συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας- Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 28/11 και με τη Μαρσέιγ την 1η του Δεκέμβρη στη Μασσαλία. Με την ελπίδα οι προαναφερθέντες να επιστρέψουν μέσα σε αυτό το διάστημα και να μη χάσουν αυτό το πολύ απαιτητικό καρέ αγώνων, ο Πορτογάλος κόουτς είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τα πλάνα του και να προχωρήσει σε εναλλακτικό.

Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός διαθέσιμος επιθετικός που έχει τη σχετική εμπειρία είναι ο Σουντανί, ο οποίος είναι καλά μεν από τον σοβαρό τραυματισμό των προηγούμενων μηνών και από τον κορονοϊό που κόλλησε με τους Καμαρά και Μπα, αλλά με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής ως τώρα. Ο 32χρονος κυνηγός έχει αγωνιστεί 7 λεπτά ως αλλαγή στο ματς με τη Σίτι στο Μάντσεστερ. Λογικά, θα τον δούμε πολύ περισσότερο στα παιχνίδια που ακολουθούν έστω κι αν δεν είναι κλασικός φορ, αλλά κυρίως περιφερειακός.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί έστω για τον πάγκο ο 23χρονος Βέλγος Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος ήταν βασικός στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκης στις 26 του Σεπτέμβρη (σ.σ. έπαιξε για ένα ημίχρονο και αντικαταστάθηκε). Δεν έχει δηλωθεί, ωστόσο, στην ευρωπαϊκή λίστα. Μια άλλη λύση που γυροφέρνει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, λόγω της ξαφνικής ζημιάς που προέκυψε είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έχει αγωνιστεί ως προωθημένος πρόπερσι σε ορισμένα δύσκολα παιχνίδια σε ρόλο ψευτοεννιαριού (false 9).

Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να δούμε και τον φορμαρισμένο διεθνή μπαλαντέρ στην κορυφή της επίθεσης, όποτε κι όσο χρειαστεί μέχρι να επιστρέψουν και πάλι σε θέση μάχης τα μεγάλα κανόνια. Όπως και να ‘χει, η ταυτόχρονη απουσία των δύο στράικερ, προκαλεί τεράστια ζημιά απ’ όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς, μιας και δένει τα χέρια του προπονητή και φέρνει ανακατατάξεις σε όλη την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ