ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"
INTIME

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Ρέντη άνοιξε τις πόρτες του σε 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια από διαφορετικές εθνικότητες, προσφέροντάς τους χαρά μέσα από τη διεξαγωγή του τουρνουά "Youth Football Tournament".

Ο Ολυμπιακός συνιστά έναν σύλλογο με ευαισθησίες που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στο κοινωνικό έργο και αυτό φάνηκε περίτρανα μέσω του "Youth Football Tournament".

Ο λόγος για το τουρνουά που διοργάνωσαν οι Πειραιώτες σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προσφέροντας χαρά στα παιδιά και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεχαστούν και να μη σκεφτούν για κάποιες στιγμές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, με τη συμμετοχή και νεαρών ποδοσφαιριστών από την «ερυθρόλευκη» ακαδημία και τις σχολές ποδοσφαίρου της ομάδας.

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"
INTIME

Να σημειωθεί πως τα παιδιά τα οποία έλαβαν μέρος προέρχονται από Αφγανιστάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάμπια, Μπαγκλαντές, Γουϊνέα, Λιβερία, Σομαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μάλι, Αϊτή, Καμερούν, Σιέρα Λεόνε, Αίγυπτο και Συρία.

Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν τα ασυνόδευτα ανήλικα να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τουρνουά μίλησε στα παιδιά που έλαβαν μέρος η Βουλευτής και μέχρι πρότινος Υφυπουργός του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"
INTIME

"Ξέρετε πως γνωρίζουμε καλά κάτω από ποιες συνθήκες καταφέρατε να φτάσετε στην πατρίδα μας. Η προσπάθειά μας έχει να κάνει με το να καταφέρετε να ζείτε την παιδική και εφηβική ηλικία σας όπως όλα τα παιδιά.

Σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλλουν πολλοί, το Υπουργείο μας, η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και άνθρωποι, εταιρείες, ο Ολυμπιακός, ο πρόεδρός του κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος σας έβαλε μέσα στα ραντάρ του και σας έφερε έως εδώ στο Ρέντη και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να σας πω κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι σημαντικό για το μέλλον. Όπως γνωρίζετε μετά από σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, μπορείτε πλέον εφόσον έχετε φοιτήσει για τρία χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να λάβετε 10ετη άδεια διαμονής.

Αυτό σας δίνει την ασφάλεια να δείτε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και στα γράμματα, αλλά και τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό, τον πρόεδρό του τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον κ. Νίκο Γαβαλά και όσους στέκονται στο πλευρό μας σε αυτήν τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια".

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"
INTIME

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κ. Ηρακλής Μοσκώφ, δήλωσε: "Θα ήθελα εκ μέρους της Γραμματείας μας και βεβαίως των παιδιών, τα οποία με μεγάλη χαρά είδα ότι γυαλίζει το μάτι τους από αθλητικό σφρίγος και αθλητική ικανότητα, να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό για αυτήν την ευκαιρία.

Κυρίως γιατί ήταν και είναι μία ανέμελη στιγμή χαράς, μία στιγμή στην οποία μπορούμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ότι αυτό θα επαναληφθεί και ο αθλητισμός θα είναι μέρος της ζωής μας και έτσι πιο αρμονικά θα ενταχθούμε στην κοινωνία μας".

Στο τέλος των αγώνων τιμήθηκαν αρκετά παιδιά με τα βραβεία των Fair Play και MVP του τουρνουά, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν εμφανίσεις του Ολυμπιακού, όπως και διάφορα δώρα, αλλά και διπλώματα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Ολυμπιακός: Χάρισε χαμόγελα σε 40 ασυνόδευτα παιδιά μέσα από το "Youth Football Tournament"
INTIME

Το "παρών" στο τουρνουά έδωσαν η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Unicef στην Ελλάδα Ασπασία Πλακαντωνάκη, η Head of mission EUAA στην Ελλάδα Jette Chrinstiansen, από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου, Μαρία Δρίτσα και η Προϊσταμένη Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης Γκέλη Αρώνη.

Να σημειωθεί πως μέρος των αγώνων παρακολούθησαν και τα μέλη του ECA από ομάδες της Ευρώπης (Internazionale Milano, PSV Eindhoven, Rangers FC, Sporting Clube de Portugal, Cracovia, Djugardens, FC Neftochimic Burgas, FC Noah, FC Petrolul Ploiesti, FC Pyunik, FK Crvena Zvezda, MKS Pogoń Szczecin, Wisła Kraków) που βρίσκονται στην Ελλάδα για την παρακολούθηση σεμιναρίου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη αναφορικά με τη λειτουργία της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ