ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυτοί οι 3 παίκτες έχουν προβάδισμα για την ευρωπαϊκή λίστα

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Τα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League (15 και 22 Φεβρουαρίου) πλησιάζουν, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση για τις τρεις αλλαγές που δικαιούται ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του λίστα. Από τους οκτώ νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, το προβάδισμα έχουν τρεις.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (2/2) να δηλώσει στην UEFA τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος (15 και 22 Φεβρουαρίου) αλλά και στη συνέχεια -εφόσον προκριθεί- στα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι ως γνωστόν έχουν δικαίωμα να κάνουν τρεις αλλαγές, σε σχέση με τη λίστα που είχαν στείλει στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τα ματς της φάσης των ομίλων του Europa League.

Κατά συνέπεια, μπορούν να δηλωθούν μόνο οι τρεις από τους οκτώ νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Ο ένας θα είναι στόπερ (Κάρμο ή Βέζο), ο δεύτερος μέσος (Όρτα ή Τσικίνιο) και ο τρίτος επιθετικός (Ζέλσον Μαρτίνς ή Ναβάρο). Τον πρώτο λόγο έχουν αυτή τη στιγμή ο Νταβίντ Κάρμο, ο Αντρέ Όρτα και ο Ζέλσον Μαρτίνς και απομένει η τελική απόφαση του Καρβαλιάλ. Βέβαια, ο Πορτογάλος εξτρέμ αισθάνεται ενοχλήσεις και δεν αποκλείεται, να αλλάξουν τα δεδομένα της τριάδας, που έχει το προβάδισμα. Με λίγα λόγια, ο Τσικίνιο και ο Ναβάρο, μπορούν να πάρουν τη θέση του.

Η πειραϊκή ομάδα είχε 27 ποδοσφαιριστές (24 + 3 τερματοφύλακες) στη λίστα για τους αγώνες του Europa League, αλλά από εκείνους αποχώρησαν οι επτά. Διακόπηκε ο δανεισμός των Σκάρπα, Σολμπάκεν, Πορόζο και Φρέιρε, ο Βρουσάι δόθηκε δανεικός στη Ρίο Άβε, ο Ανδρούτσος πήγε στην Όσναμπρικ και ο Μπιέλ παραχωρείται δανεικός στην Άουγκσμπουργκ.

Ταυτόχρονα, με απόφαση του Ολυμπιακού, ο Καμαρά κλήθηκε σε απολογία και πλέον θα προπονείται με την δεύτερη ομάδα, άρα θα μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Αφαιρώντας τους συνολικά οκτώ παίκτες, υπάρχουν 19 ποδοσφαιριστές στους οποίους θα προστεθούν άλλοι τρεις από τους νεοαποκτηθέντες του Ιανουαρίου, άρα φτάνουμε στον αριθμό 22 (19 + 3 γκολκίπερ).

Όλα αυτά, με τον αστερίσκο αν δεν φύγει ο Γιόβετιτς ή ο Καρβάλιο, καθώς σε πολλές χώρες οι μεταγραφές ολοκληρώνονται αργότερα. Για παράδειγμα, στην Αυστρία στις (6/2), στην Τουρκία στις (9/3), στην Ρουμανία στις (12/2) και στην Σερβία στις (16/2). Το πρωτάθλημα Ρωσίας ρίχνει αυλαία στις 22 Φεβρουαρίου.

Εκτός Ευρώπης, η αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κλείνει στις 21 Φεβρουαρίου, εκείνη της Κίνας στο τέλος του μήνα και της Βραζιλίας τον Μάρτιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ