ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για την πρόκριση στους "16"

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Φερεντσβάρος (22/02, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24) με φόντο την πρόκριση στους 16 του Conference League. Οι σκέψεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (22/02, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24) έχει ένα μεγάλο ραντεβού. Οι ερυθρόλευκοι γι' ακόμη μία φορά θα φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι και θα αναμετρηθούν με τη Φερεντσβάρος με στόχο την πρόκριση στους 16 του Conference League.

Οι Πειραιώτες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με το προβάδισμα. Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 83ο λεπτό του πρώτου παιχνιδιού στο Καραϊσκάκης έχει δώσει το πάνω χέρι στον Ολυμπιακό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ωστόσο θέλει από τους ποδοσφαιριστές του μάξιμουμ συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό.

Να μπούμε καλύτερα στο πρώτο μέρος, εάν πιέσουμε πιο ψηλά τον αντίπαλο και τον υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε θα είναι δύσκολα γι' αυτούς. Μου αρέσει οι ομάδες μου να αμύνονται ψηλά, στόχος μας να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα" ανέφερε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας αυτά που θέλει να δει από την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός θα έχει στον κόσμο στο πλάι του, καθώς οπαδοί των ερυθρόλευκων έχουν ταξιδέψει στη Βουδαπέστη, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα τους. Από την πλευρά του, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο προπονητής της Φερεντσβάρος, δήλωσε πως οι Πειραιώτες θα συναντήσουν κόλαση. Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού τονίζουν πως είναι μαθημένοι στην πίεση και στην καυτή ατμόσφαιρα.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το βράδυ της Τετάρτης (21/2) με προπόνηση στον αγωνιστικό χώρο του Groupama Stadium, με την αποστολή να βρίσκεται στην ουγγρική πρωτεύουσα από το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό σε ποια πρόσωπα θα στηριχθεί στο βασικό του σχήμα, ενώ στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως είναι πιθανόν να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή. Πάμε να δούμε ποιοι έχουν το προβάδισμα για την βασική ενδεκάδα του Ισπανού προπονητή.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πασχαλάκης, με τους Κάρμο και Ντόη να έχουν τον πρώτο λόγο για το δίδυμο του κέντρου της άμυνας. Ο Ροντινέι θα αγωνιστεί ως δεξιός μπακ και ο Ορτέγκα έχει το προβάδισμα για τα αριστερά έναντι του Κίνι.

Όπως όλα δείχνουν, ο Μεντιλίμπαρ θα παρατάξει ξανά την ομάδα του με τριάδα στον άξονα. Αυτή την τριάδα αναμένεται να απαρτίζουν οι Έσε, Τσικίνιο και Αλεξανδρόπουλος, με τον Έλληνα να χαφ να δίνει πολύτιμες ανάσες και την απαραίτητη φρεσκάδα. Φυσικά υπάρχει και ο Όρτα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην Τούμπα.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει δίλημμα όσον αφορά στην επίθεση. Είναι πολύ πιθανό να αγωνιστούν στα άκρα ο Μασούρας με τον ορεξάτο Ποντένσε, ο οποίος έρχεται ανεβασμένος από την τεσσάρα στον ΠΑΟΚ, με τον Φορτούνη να ξεκουράζεται και να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στην παρούσα φάση μοιάζει το επικρατέστερο σενάριο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αρχηγός του Ολυμπιακού να είναι αυτός που θα εκκινήσει.

Τέλος, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα βρίσκεται στην αιχμή του... δόρατος. Ο Μαροκινός στράικερ, που πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι "καυτός" και έχει βρει δίχτυα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Ευελπιστεί να σκοράρει και στην αναμέτρηση στην Ουγγαρία, ώστε να μεγαλώσει το σερί του.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ρόντινεϊ, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ