ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αθλητικός διευθυντής και προπονητής θα πουν την άποψή τους για 35+ συμβόλαια παικτών

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο νέος αθλητικός διευθυντής και ο καινούργιος προπονητής του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να διατυπώσουν την άποψή τους, τόσο για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές, όσο και για ορισμένα συμβόλαια παικτών που θα πρέπει να ανανεωθούν ή να λυθούν.

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και έξι ημέρες, το βάρος της διοίκησης των ερυθρόλευκων είναι λογικό να έχει πέσει στη δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Η πειραϊκή ΠΑΕ αναμένει από μέρα σε μέρα την απάντηση του Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του αθλητικού διευθυντή και, ταυτόχρονα υπάρχουν επαφές για την πρόσληψη νέου προπονητή.

Παράλληλα, στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και θα ξεκαθαρίσει αν οι κόκκινοι θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Europa League ή σε εκείνα του Conference League.

Πλέον, είναι θέμα ημερών να ξεδιαλύνει το τοπίο με τον Κορδόν και αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για τον νέο προπονητή. Ο Ολυμπιακός θέλει να έχει τακτοποιήσει αυτές τις δύο υποθέσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου.

Γιατί μπαίνοντας στον Ιούνιο, ο νέος αθλητικός διευθυντής και ο καινούργιος κόουτς θα πρέπει να έχουν σηκώσει ήδη μανίκια, αφού θα χρειαστεί να αξιολογήσουν το ρόστερ και να κάνουν τις εισηγήσεις τους, τόσο για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές όσο και για ορισμένα συμβόλαια παικτών που θα πρέπει να ανανεωθούν ή να λυθούν.

Οι ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια

Σχετικά, με τους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν σε λίγες εβδομάδες και ουσιαστικά μένουν ελεύθεροι είναι οι ακόλουθοι: Ο Μπακαμπού στον οποίο έχει κατατεθεί ήδη προσφορά για διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Εμβιλά με τον οποίο έχει γίνει συζήτηση και όλα αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά καθώς έχει δεχθεί προσφορές από ομάδες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Βαλμπουενά που δήλωσε πως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και μετά θα πάρει τις αποφάσεις του. Όπως αποφάσεις θα χρειαστεί να ληφθούν για τους Κασάμι, Παπασταθόπουλο, Ανδρούτσο, Παπαδούδη και Κρίστινσον.

Σε ό,τι αφορά τον Πασχαλάκη, λέγεται ότι έχει ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του λόγω συμμετοχών. Για την ώρα, όμως, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση γι΄ αυτό, ούτε έχει ειπωθεί κάτι από τις δύο πλευρές.

Οι δανεικοί του Ολυμπιακού

Για τους παίκτες που αγωνίστηκαν ως δανεικοί στον Ολυμπιακό, όλα είναι ανοιχτά, τόσο για τον Κανός που δεν έχει βρει ακόμη άκρη με την Μπρέντφορντ η οποία είναι έτοιμη να του επεκτείνει το συμβόλαιο για ένα χρόνο όσο και για τον Σαμασέκου που επέστρεψε στη Χόφενχαϊμ. Όπως και για τον Ρέτσο που, με βάση την ανακοίνωση της Ελλάς Βερόνα το περασμένο καλοκαίρι, είχε παραχωρηθεί δανεικός στην πειραϊκή ομάδα.

Όσο για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρήσει οι ερυθρόλευκοι σε άλλες ομάδες και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον τους είναι οι Μαντί Καμαρά, Ονιεκουρού, Μπουχαλάκης, Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Πέπε, Αγκιμπού Καμαρά, Χασάν, Κούντε, Καρβάλιο, Λάιντνερ, Κανέ, Λοβέρα, Φαντιγκά, Νταμπό και Κίτσος.

Αρκετοί εκ των οποίων θα επιστρέψουν, αλλά με την προοπτική να παραχωρηθούν εκ νέου. Την παραμονή τους στο Ρέντη διεκδικούν κυρίως οι Μαντί Καμαρά, Χασάν, Ζινκερνάγκελ, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκης, Λάιντνερ και Φαντιγκά.

Η συζήτηση με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο έως το 2024

Επίσης, θα χρειαστεί λογικά να γίνει και μία συζήτηση με τους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν σε ένα χρόνο, είτε για την πρόωρη ανανέωσή τους είτε για την αποδέσμευση κάποιων. Εκείνοι που δεσμεύονται με τον Ολυμπιακό μέχρι τον Ιούνιο του 2024 είναι οι Φορτούνης, Μασούρας, Τζολάκης, Σισέ, Μπα, Γκάρι Ροντρίγκες, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.

Με τον τελευταίο όλα δείχνουν πως θα υπάρξει συζήτηση για την κοινή συναινέσει λύσει του συμβολαίου του, ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν εκτός πλάνων στα οκτώ τελευταία παιχνίδια των playoffs του πρωταθλήματος και είναι προς την πόρτα της εξόδου.

Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση του Μπουτούτσι που δεσμεύεται με συμβόλαιο, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά είχε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και άλλα 51΄ στο Κύπελλο.

Ο Κοσοβάρος εξτρέμ θα πρέπει να αξιολογηθεί κι αυτός από τον αθλητικό διευθυντή και τον νέο προπονητή, τους οποίους περιμένει αρκετή δουλειά. Και όλα αυτά, σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Διότι, υπάρχουν σημαντικές υποθέσεις και στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ