ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Άρεσε στην "πρώτη" του ο Τιάγκο Σίλβα

Ο Τιάγκο Σίλβα στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο
Ο Τιάγκο Σίλβα στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

O Πορτογάλος μέσος, Τιάγκο Σίλβα, άφησε καλές εντυπώσεις σε ρόλο '10αριού" και παλεύει να μπει σφήνα ανάμεσα στα πόδια του Βαλμπουενά και του Φορτούνη για να πάρει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό.

Περισσότερο… προπονητικού χαρακτήρα απ’ όσο ενδεχομένως θα έπρεπε, ήταν το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μπορεί το τελικό 5-2 υπέρ της ομάδας του Κάναντι να αδικεί την προσπάθεια των “ερυθρολεύκων” που έχουν απομείνει στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου αυτό το διάστημα, αλλά είναι γεγονός ότι το τέμπο ήταν αργό και η διάθεση σε χαμηλά επίπεδα.

Από ‘κει και πέρα, είναι γεγονός ότι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχαν ιδιαίτερη φρεσκάδα, ενδεικτικό αυτό το στοιχείο για τις δυνατές προπονήσεις που προηγήθηκαν, ώστε να είναι γεμάτες οι μπαταρίες όταν έρθει η ώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα γκολ του Ατρομήτου προήλθαν από αντεπιθέσεις. Στη διάρκεια ενός τέτοιου φιλικού, ωστόσο, η τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών, είχε την ευκαιρία να δει σε καλή κατάσταση ένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα που δεν πήρε μέχρι τώρα χρόνο συμμετοχής.

Αναφερόμαστε στον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο 10αριού, σε όλη τη διάρκεια του φιλικού, μπροστά από τον Εμβιλά και τον Πέπε που έπαιξαν στο 6 και το 8 αντίστοιχα. Ο Πορτογάλος μέσος, πρώην της Νότιγχαμ είχε πολύ καλές επαφές με τη μπάλα, ήταν αρκετά κινητικός, με σωστές επιλογές και αντίληψη χώρου και χρόνου. Είναι σαφές ότι του λείπει η δράση, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, ο οποίος τον κράτησε εκτός για αρκετά μεγάλο διάστημα.

ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ, ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αποδεικνύει στην πράξη, ωστόσο, πως πλέον πατάει καλά, έχει ενέργεια και διάθεση, ενώ είναι αποφασισμένος να μη χάσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Το έργο του είναι πολύ δύσκολο, καθώς για να πάρει αγωνιστικά λεπτά θα πρέπει να ξεπεράσει δύο… βουνά που αγωνίζονται στην ίδια θέση και δεν είναι άλλοι από τους “μαέστρους” Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη.

Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη στις επιλογές και ευκαιρίες σε όλους. Πρόσφατα διαβάσατε στο SPORT24 ότι ο 50χρονος τεχνικός έχει δώσει ως τώρα χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε 26 παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Κάιπερς, Μπρούνο που δεν θεωρούνται βασικές επιλογές. Το ίδιο θα συμβεί σίγουρα και με τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος προέρχεται από πολύ γεμάτη σεζόν με τη Φόρεστ, άσχετα αν προς το φινάλε τραυματίστηκε και ήρθε ανέτοιμος στον Πειραιά.

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΠΟ

Δεν είναι τυχαίο ότι ο 27χρονος χαφ θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος πηγαίνει για ατομικές προπονήσεις ακόμη και τις ημέρες που η ομάδα έχει ρεπό. Πρώτα απ’ όλα για να γίνει ακόμη καλύτερος και πιο έτοιμος ενόψει της ευκαιρίας που περιμένει, αλλά και για να δείξει στην τεχνική ηγεσία πως δεν είναι περαστικός. Ήρθε με διάθεση να μείνει και να προσφέρει. Άλλο που δεν θέλει και ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος συχνά – πυκνά δηλώνει ότι η διάθεση και η όρεξη των παικτών του αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας, αλλά και της εξέλιξης που θέλει να έχει η ομάδα.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τιάγκο Σίλβα έχει αφήσει καλές εντυπώσεις κι εντός αποδυτηρίων. Καλός συμπαίκτης, υπάκουος, με όρεξη να ενταχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο οικογενειακό κλίμα του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι τι πουλιά θα πιάσει μέσα στο γήπεδο κι αυτό, όπως φαίνεται, θα το διαπιστώσουμε στους αγώνες που ακολουθούν, οι οποίοι είναι πολλοί και σημαντικοί σε όλα τα μέτωπα. Άρα όλοι οι καλοί, όπως λέει και η παροιμία, θα χωρέσουν...

Σημαντικό στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, πάντως, θεωρούν και το γκολ που πέτυχε ο Πέπε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο έτερος Πορτογάλος χαφ, ο οποίος όπως διαβάσατε πρόσφατα θέλει να εξελιχθεί σε περίπτωση Μπουσκέτς για τους "ερυθρόλευκους", ανεβαίνει διαρκώς και δείχνει έτοιμος σταδιακά να εξελιχθεί σε πυλώνα της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ