ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ανοίγει νέος κύκλος, περνάει στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Ολυμπιακός: Ανοίγει νέος κύκλος, περνάει στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανοίξει έναν νέο κύκλο με χτυπήματα σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να βγει πιο δυνατός μετά από τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία 25 χρόνια πως έχουν τον τρόπο να απορροφούν τους κραδασμούς χωρίς να επηρεάζεται αισθητά η ομάδα τους. Σε αυτό το διάστημα έκλεισαν και άνοιξαν πολλοί κύκλοι αγωνιστικά με τις αποχωρήσεις προπονητών και παικτών, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαινε πιο δυνατός και συνέχισε να κατακτά τίτλους.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξέρει να αντιδρά άμεσα, όταν νιώθει πως μπαίνουν σε κίνδυνο οι στόχοι του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε βαθιές τομές το καλοκαίρι του 2010 όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ, όπως τα άλλαξε όλα και τον Απρίλιο του 2018, φέρνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα, παίρνοντας παράλληλα είκοσι καινούργιους ποδοσφαιριστές. Κατά συνέπεια, γνωρίζει καλά πως χρειάζεται να κινηθεί και τι πρέπει να πράξει. Και θα το κάνει άμεσα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ανοίγει πλέον έναν νέο κύκλο, καθώς έκλεισε εκείνος του Πορτογάλου τεχνικού. Ο 52χρονος προπονητής πρόσφερε πολλά στους ερυθρόλευκους την πρώτη του τριετία, αλλά τον τελευταίο έναν χρόνο υπήρξαν πολλές ανορθογραφίες.

Η πειραϊκή ομάδα έχασε την ταυτότητά της, την αγωνιστική φιλοσοφία της, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έπαιρνε αγχωτικές νίκες ακόμη και με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους, ενώ ήρθαν δύο καλοκαιρινοί αποκλεισμοί στο Champions League.

Το πλήγμα στο πρεστίζ του συλλόγου ήταν μεγάλο. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό που έχει συνηθίσει να συμμετέχει στους ομίλους του Champions League. Όπως μεγάλο ήταν το πλήγμα και για το ταμείο της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρειάστηκε να προχωρήσει σε νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου πριν από λίγους μήνες καλύπτοντάς τη με το ποσό των δέκα εκατομμύριων ευρώ, λόγω της περυσινή ζημίας. Και αυτό διότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά υψηλά συμβόλαια και όχι μόνο.

Το ρόστερ της πειραϊκής ομάδας είχε πολλαπλάσια χρηματιστηριακή αξία και από αυτό της Μακάμπι Χάιφα και από εκείνο της Λουντογκόρετς. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανέτοιμος πνευματικά και αγωνιστικά και τώρα και το περασμένο καλοκαίρι.

Η ομάδα του Ισραήλ και εκείνη της Βουλγαρίας έκαναν τα βασικά πράγματα του ποδοσφαίρου, κυνήγησαν τις πιθανότητές τους και εκμεταλλεύτηκαν την ανετοιμότητα, τη σιγουριά, ίσως και την έπαρση και την αλαζονεία των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι αναγκασμένος να αλλάξει σελίδα άμεσα και να κοιτάξει μπροστά. Όπως έκανε πάντα, όταν ορθώνονταν εμπόδια στον δρόμο του.

Σήμερα (29/7) η πειραϊκή ΠΑΕ θα πρέπει να δηλώσει στην UEFA τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τη Σλόβαν.

Την Τετάρτη (3/8) θα χρειαστεί να βγει η αποστολή για το ματς την Πέμπτη (4/8) με την ομάδα της Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκης. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, με συνέπεια να ανεβαίνει η πίεση και για άμεσες αποφάσεις.

Η πειραϊκή ομάδα θα πορευτεί με νέο προπονητή στην επόμενη μέρα της και στο τραπέζι του Ολυμπιακού, όπως ανέφερε την Πέμπτη (28/7) το SPORT24, είναι ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ενήμερος για την κατάσταση στους ερυθρόλευκους, έχει μάθει ήδη αρκετά πράγματα, όπως ενήμεροι είναι και άλλοι προπονητές που βρίσκονται στη λίστα.

Εξτρέμ, χαφ, ίσως τερματοφύλακας και κεντρικός επιθετικός

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την αντεπίθεσή του σε όλα τα μέτωπα καθώς, πέρα από το ζήτημα του προπονητή, θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις στις μεταγραφές. Εκτός από τον Ίνμπομ Χουάνγκ και τον Ντορόν Λάιντνερ οι οποίοι είναι ήδη στη χώρα μας, έχουν κλείσει και σήμερα θα ανακοινωθούν και θα δηλωθούν στην ευρωπαϊκή λίστα, θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες.

Θα αποκτηθούν εξτρέμ και χαφ -εκτός σοβαρού απροόπτου μέσα στο προσεχές πενθήμερο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση και σε άλλες θέσεις όπως, για παράδειγμα, του τερματοφύλακα, αλλά και του σέντερ φορ, σε περίπτωση πώλησης του Τικίνιο και του Χασάν.

Στην Game Night της Πέμπτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Αντώνη Οικονομίδη σχολίασαν το ευρωπαϊκό κάζο του Ολυμπιακού, το μέλλον του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς και την επόμενη ημέρα στην ομάδα, όπως και όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ