ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: 4+1 φορ στην "πρώτη"

Ολυμπιακός: 4+1 φορ στην "πρώτη"

Στην πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού, στις 10 Ιουνίου, θα δώσουν το παρών τέσσερις στράικερ. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, προσπαθούν να κλείσουν άμεσα και το "βαρύ πυροβολικό" για τη γραμμή κρούσης της νέας σεζόν.

Μία από τις βασικές εκκρεμότητες του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζλ είναι ο επιθετικός. Ο παίκτης που θα υπογράψει για να αποτελέσει το "δυνατό χαρτί" του Πέδρο Μαρτίνς στη γραμμή κρούσης. Ο Μάρκους Μπεργκ παραμένει μία από τις βασικές επιλογές, αλλά και μια ιδιαίτερα δαπανηρή περίπτωση. Στόχος είναι ο "εκλεκτός" να κλείσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ώστε να είναι διαθέσιμος για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια (23–24/7, 30-31/7), στον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Το σίγουρο είναι πως στην πρώτη συγκέντρωση των "ερυθρόλευκων" στις 10 Ιουνίου θα βρίσκονται τέσσερις επιθετικοί: Φράνκο Σολδάνο, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, Δημήτρης Μάνος και Ούγκο Κάιπερς. Οι δύο πρώτοι ήταν μέλη στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Γκερέρο σε 35 συμμετοχές σημείωσε έντεκα γκολ. Ο Σολδάνο που υπέγραψε στους "ερυθρόλευκους" τον Ιανουάριο πρόλαβε να κάνει εννέα συμμετοχές και να βρει μόνο μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνος, από την πλευρά του, έμεινε στο πρώτο μισό, έπαιξε σε εννέα ματς και πέτυχε δύο γκολ. Στο δεύτερο μισό πήγε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου σημείωσε τρία γκολ σε 15 παιχνίδια.

O Μάνος υπήρξε ο πρώτος σκόρερ της Football League 2017-2018 με 27 γκολ και ο Ούγκο Κάιπερς, ο δεύτερος σκόρερ εκείνου του πρωταθλήματος (22 τέρματα), θα είναι και αυτός παρών στην "πρώτη", έχοντας υπογράψει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος, που δεν θέλησε να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ από τον Εργοτέλη, παρά τη συμφωνία των δύο ομάδων, έμεινε ένα χρόνο εκτός, "πληρώνοντας" την άρνησή του. Ο 22χρονος (γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1997) θα επιχειρήσει να πείσει τον Μαρτίνς ότι αξίζει να μείνει στο ρόστερ, διαφορετικά θα δοθεί δανεικός.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός είχε στη γραμμή κρούσης τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος σε 32 παιχνίδια πέτυχε 15 γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη (30/5) να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του από τη Μπράγκα, που φτάνει τα 4.000.000 ευρώ. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ, όπως φαίνεται, δεν θα δώσει αυτό το ποσό στην πορτογαλική ομάδα και ενδέχεται κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών να μιλήσουν σε νέα βάση, καθώς ο Αιγύπτιος στράικερ είναι παίκτης με τον οποίο ο Μαρτίνς θα ήθελε να συνεργαστεί και τη νέα σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ