ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κατάθεση ψυχής τα 15 σπριντ του Ελ Κααμπί, οι 12 κερδισμένες μονομαχίες του Ποντένσε, οι ενέργειες του Τσικίνιο, ο εκπληκτικός Πιρόλα και το ρεκόρ του Μουζακίτη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής κόντρα στην Αϊντχόφεν για το Champions League, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα στατιστικά που ξεχώρισαν χθες από τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τα οποία δείχνουν την τεράστια προσπάθεια που έκαναν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγώνα με την Αϊντχόφεν στη League Phase του Champions League και άξιζαν να φύγουν από το γήπεδο με τη νίκη. Όμως, στο ποδόσφαιρο δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις.

Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι πορεύονται με το κεφάλι ψηλά, ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα προσπαθήσουν για το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 26 του μήνα στο κατάμεστο Καραϊσκάκης και προτίθενται να διεκδικήσουν μέχρι τέλος την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς διακριθέντες παίκτες στο ματς με τους Ολλανδούς και η ενδεκάδα που ξεκίνησε έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν όμως και εκείνοι που ήταν ένα σκαλί παραπάνω, μεταξύ των οποίων, ήταν οι Μαρτίνς, Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Τσικίνιο, Μουζακίτης, Γκαρθία και Πιρόλα. Οι αριθμοί τους –με εξαίρεση τον Μαρτίνς για τον οποίο το SPORT24 έκανε από χθες ειδική αναφορά– είναι ενδεικτικοί της προσπάθειας τους.

Ο Ελ Κααμπί είχε δύο πάσες – “κλειδιά”, ένα σουτ εντός εστίας, 11/17 (65%) επιτυχημένες πάσες, 34 επαφές με την μπάλα, δύο τάκλιν, δύο ντρίμπλες και έξι κερδισμένες μονομαχίες. Ο Μαροκινός είχε 15 σπριντ, που είναι εκπληκτικός αριθμός και έτρεξε σχεδόν εννέα χιλιόμετρα σε 83 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ποντένσε είχε ένα σουτ εντός στόχου, δύο πάσες – “κλειδιά”, 16/26 (62%) επιτυχημένες πάσες, 50 επαφές με την μπάλα, ένα κερδισμένο φάουλ, 4/8 επιτυχημένα τάκλιν, 12 κερδισμένες μονομαχίες, τέσσερα σπριντ και έτρεξε 8,7 χιλιόμετρα στα 84΄ που αγωνίστηκε.

Ο Τσικίνιο είχε πέντε σουτ εκ των οποίων τα δύο εντός εστίας, τρεις πάσες – “κλειδιά”, 12/17 (71%) επιτυχημένες πάσες, 31 επαφές με την μπάλα, ένα κλέψιμο, δύο κερδισμένες μονομαχίες, οκτώ σπριντ και έτρεξε 8,7 χιλιόμετρα σε 74 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μουζακίτης που έπαιξε όλο το ματς είχε ένα σουτ, 25/34 (74%) επιτυχημένες πάσες, τρεις μακρινές μπαλιές, 50 επαφές με την μπάλα, μία ντρίμπλα, ένα κερδισμένο φάουλ, τρία τάκλιν, δύο κλεψίματα, οκτώ επανακτήσεις της μπάλας, έξι κερδισμένες μονομαχίες, έξι σπριντ και έτρεξε 11,4 χιλιόμετρα (τα περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού).

Ο Γκαρθία, ο οποίος αγωνίστηκε 62 λεπτά καθώς τραυματίστηκε, είχε 13/14 (93%) επιτυχημένες πάσες, τρεις μακρινές μπαλιές, 22 επαφές με την μπάλα, ένα τάκλιν, δύο επανακτήσεις, μία κερδισμένη μονομαχία, δύο σπριντ και έτρεξε 7,7 χιλιόμετρα.

Και ο Πιρόλα, που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, είχε ένα σουτ, 32/37 (86%) επιτυχημένες πάσες, 4/4 μακρινές μπαλιές, 53 επαφές με την μπάλα, δύο τάκλιν, δύο κλεψίματα, οκτώ ξεκαθαρίσεις από την άμυνα, δύο επανακτήσεις της μπάλας, πέντε κερδισμένες μονομαχίες, 10 σπριντ και έτρεξε 10,3 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ