ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοντέστο: "Όλα για το πρωτάθλημα"

Μοντέστο: "Όλα για το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Μοντέστο αποκάλυψε επαφές με τον Ολυμπιακό το 2006 και τόνισε πως θα τα δώσει όλα για τη φανέλα και το πρωτάθλημα. Ο νεοαποκτηθέντας κεντρικος αμυντικός μίλησε επίσης για τους στόχους του με τη νέα του ομάδακαι τον ανταγωνισμό με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο πρώην άσος της Μονακό θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως προφέρεται το όνομα του. Παράλληλα, μίλησε για την αγωνιστική του κατάσταση, αλλά και τον κόσμο των ερυθρολεύκων.

Μοντέστο ή Μοντεστό;

"Μοντέστο".

Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα;

"Είναι πολύ καλές. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ομάδα. Όλοι μου φέρονται καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι δύσκολο να φύγεις από μία ομάδα μετά από έξι χρόνια και να νιώθεις τόσο άνετα όταν πηγαίνεις σε μία άλλη ομάδα".

Πριν έρθεις στον Ολυμπιακό, τι γνώριζες;

"Είχα παίξει και εναντίον του στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχα καταλάβει ότι το γήπεδο και οι οπαδοί ήταν πολύ ζεστοί. Είχα μιλήσει επίσης με έναν συμπαίκτη μου που είναι ο Άκης Ζήκος. Και μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και από τις κορυφαίες στην Ελλάδα".

Ο Ζήκος είναι ΑΕΚ. Δεν προσπάθησε να τον πείσει να πάει στην ΑΕΚ;

"Όχι, όχι. Μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα μου είπε και ότι υπάρχουν τρεις-τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Αλλά μου είπε για τον Ολυμπιακό ότι είναι το κορυφαίο κλαμπ της χώρας και δεν είχα κανένα πρόβλημα να έρθω".

Είχε ακουστεί ότι και πριν από τρία χρόνια ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφερόταν να τον αποκτήσει με προπονητή τον Σόλιντ. Τι συνέβη τοτε;

" Το 2006 είχα μιλήσει".

Γιατί δεν έγινε η μεταγραφή;

"Με πήραν τηλέφωνο μία-δύο μέρες, αλλά μετά δεν είχα άλλη τηλεφωνική επαφή και τελείωσε εκεί το θέμα".

Έχεις μία πλούσια καριέρα στην Ιταλία και στην Γαλλία. Τι σου λείπει από τις συμμετοχές σου στο Καμπιονάτο και στο Σαμπιονά και ελπίζεις να το βρεις στον Ολυμπιακό;

"Να νικήσω το πρωτάθλημα. Εχω παίξει έξι χρόνια στη Μονακό και στην Ιταλία, αλλά δεν τα κατάφερα. Εδώ δεν έχω έρθει για διακοπές. Ήρθα για να κερδίσω το πρωτάθλημα και να ξαναβγούμε πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα καταφέρω, θα ήταν ό,τι καλύτερο για την καριέρα μου".

Έπαιζες σε μία ομάδα, τη Μονακό που από πλευράς πίεσης δεν ήταν τόσο φορτικά όσο στον Ολυμπιακό. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αισθάνεσαι έτοιμος για να αντιμετωπίσεις την πίεση που θα υπάρχει;

"Αυτό ακριβώς συμβαίνει για την πίεση που μου λέτε.Εδώ θα βρω πράγματα ακριβώς αντίθετα σε σχέση με αυτά που είχα στο Μονακό. Και το γήπεδο δεν είχε κόσμο, ενώ το Καραϊσκάκη είναι γεμάτο. Είναι πολύ σκληρό για έναν παίκτη να παίζει σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Είναι σημαντικό για μένα να μπαίνω στο Καραϊσκάκη και να βλέπω ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτό ζούσα στην Ιταλία, όπου οι τιφόζι δημιουργούσαν φανταστική ατμόσφαιρα και ήταν ζεστοί".

Παίζεις σε μία θέση που είναι ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ. Εχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ίσως κάτσει στον πάγκο και ότι πρέπει να δώσει μάχη για να μπει στην ενδεκάδα;

" Δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει από εμάς. Το σημαντικό είναι ότι όποιος παίζει, θα πρέπει να παίξει καλά. Το θέμα είναι η ομάδα τι θα κάνει όχι ο καθένας ξεχωριστά. Εντεκα παιχνίδια εκτός ομάδας μπορεί να είσαι, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις όταν θα σε χρειαστεί η ομάδα. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό".

Ξέρουμε ότι είσαι κεντρικός αμυντικός. Ισχύει ότι αγωνίζεσαι και δεξιά στην άμυνα; Αυτό μας είπε ο Ντιντιέ Ντομί τουλάχιστον.

"Τα τελευταία έξι χρόνια έχω παίξει στόπερ, δεξί μπακ και αριστερό μπακ. Έχω παίξει σε όλους τους ρόλους στην άμυνα. Μ' αρέσει να παίζω και στα πλάγια γιατί μπορώ να βοηθήσω και επιθετικά. Το σημαντικό είναι ότι σε όποια θέση παίξω, να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό".

Εχεις βρει ρυθμό για να μπορείς να παίξεις στον αγώνα με την Μπέσα που ακολουθεί;

" Πριν τέσσερις μέρες άρχισα προπονήσεις. Θα είναι δύσκολο να είμαι 100% έτοιμος. Εγώ όμως δουλεύω κάθε μέρα για να είμαι έτοιμος σε αυτό το ματς. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για τον σύλλογο. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα κάνω προπόνηση για να φτάσω στα επίπεδα που πρέπει".

Τι περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού από τον Μοντέστο. Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει. Ποιο είναι το δυνατό του σημείο;

"Σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει, τα δίνω όλα από το πρώτο λεπτό. Όταν παίζω σε μία ομάδα, τα δίνω όλα για την φανέλα. Αυτό μ' αρέσει. Νομίζω ότι αυτό αρέσει και στον κόσμο. Για αυτό θα προσπαθώ να το κάνω συνέχεια. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι όταν παίζω μπάλα. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Όλοι οι οπαδοί πάντως και στην Ιταλία και στην Γαλλία έβλεπαν ότι τα δίνω όλα για την φανέλα των ομάδων που φορούσα".

Ελπίζει ότι μετά από την περιπέτειά του στην Ελλάδα που του ευχόμαστε να είναι πολύχρονη, να αρχίσει να μιλάει καποια στιγμή και ελληνικά;

"Όταν ένας παίκτης παίζει σε μία ξένη χώρα, δεν πρέπει να παίρνει από την χώρα, αλλά η χώρα να του δίνει κάποια πράγματα. Δηλαδή πρέπει να μπω στην κουλτούρα και ακόμα δεν έχω χρόνο να μπω στην κουλρτούρα. Με το που πάω στην Αθήνα, θα χτίσω το σπίτι μου με την οικογένειά μου και θα προσπαθήσω να μπω στον τρόπο ζωής της Ελλάδας και τον τρόπο σκέψης. Για την γλώσσα μου έχουν πει ότι είναι πολύ δύσκολη".

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Σισέ και τον Γκοβού. Αν τους συναντούσες στον δρόμο τι θα τους έλεγες;

"Γνωρίζω καλύτερα τον Γκοβού γιατί έχουμε παίξει μαζί στο γαλλικό πρωτάθλημα. Όμως θα είναι ο αντίπαλός μας. Το πρώτο για μένα είναι να κερδίσει η ομάδα μου. Μέσα στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι. Έξω από το γήπεδο μπορούμε να μιλήσουμε και να πούμε τα δικά μας. Μέσα στο γήπεδο όμως θα παλέψω για να τον κερδίσω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ