ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι "Times" αποκαλύπτουν το οικονομικό πάρε-δώσε ανάμεσα σε Κατάρ και FIFA

Οι "Times" αποκαλύπτουν το οικονομικό πάρε-δώσε ανάμεσα σε Κατάρ και FIFA

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές σχέσεις του Κατάρ με την FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι "Times".

Σημαντικές αποκαλύψεις για τις οικονομικές σχέσεις του Κατάρ με την FIFA, σχετικά με το Μουντιάλ του 2022, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι "Times". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια ομοσπονδία, αποκαλύπτεται πως από τον Κατάρ διατέθηκε περίπου 1 δις δολάρια, πριν από την ανάθεση της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 400 εκατ. δολαρίων που δόθηκε με την μορφή χορηγίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, για επιπλέον 100 εκατ. δολάρια που θα κατετίθεντο από το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA εάν το Κατάρ έπαιρνε το χρίσμα και για ακόμη 480 εκατ. δολάρια που δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί μέρος νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι περίπου 1 δις δολάρια, έχουν καταβληθεί από το Κατάρ στη FIFA, σε κρίσιμες στιγμές, για να εξασφαλίσει την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022. Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera θεωρείται εξωπραγματικό, δεδομένου πως είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ