ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σουηδικές ομάδες βροντοφώναξαν "όχι" στην εισαγωγή του VAR στο πρωτάθλημά τους

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Champions League μεταξύ της Μπάγερν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Champions League μεταξύ της Μπάγερν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ @2023 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Το VAR είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου όμως για κάποιους δεν υφίσταται καν ως παρόν, με την σουηδική ομοσπονδία να αποφασίζει να αποσύρει την ιδέα εισαγωγής του μετά από ισχυρό μπλόκο από την πλειονότητα των ομάδων της χώρας.

Ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Φρέντρικ Ράινφελντ, είχε ταχθεί φανατικά -από την περασμένη σεζόν- υπέρ της εισαγωγής του VAR στην κορυφαία κατηγορία της χώρας (Allsvenskan) όμως το όραμά του δεν έμελε να πραγματοποιηθεί.

Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν βρήκε πολλούς ένθερμους υποστηρικτές αλλά έπεσε πάνω σε φανατικούς πολέμιους, με συλλόγους και οπαδούς (το μοντέλο διοίκησης στην σκανδιναβική χώρα θέλει τους οπαδούς να ελέγχουν πάνω από το 51% της κάθε ομάδας) να παίρνουν θέση απέναντί του και τελικά να τον εξαναγκάζουν σε άτακτη υποχώρηση.

"Υπάρχουν 18 συλλόγοι και 2 περιφερειακές ενότητες που δήλωσαν ότι δεν θέλουν την εισαγωγή του VAR και το σεβόμαστε.

Για αυτό το λόγο δεν καταθέσαμε πρόταση στην προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου αντιπροσώπων, για την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ούτε προβλέπω να το κάνουμε στο μέλλον", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράινφελντ.

Ο ίδιος παράγοντας ξεκαθάρισε πως η απόφαση της σουηδικής ομοσπονδίας θα γίνει πλήρως σεβαστή από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την Σουηδία να γράφει πλέον ιστορία ως η μοναδική χώρα στο Top-30 της UEFA που είπε όχι στην τοποθέτηση VAR κατόπιν αντίθετης γνώμης της πλειονότητας των κορυφαίων συλλόγων της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ