FOOTBALL ANALYSIS

Οι παίκτες που έσπασαν τα κοντέρ: Οι κορυφαίες επιδόσεις στη Super League Interwetten

Οι παίκτες που έσπασαν τα κοντέρ: Οι κορυφαίες επιδόσεις στη Super League Interwetten
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η κανονική περίοδος της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και το SPORT24 παρουσιάζει τις κορυφαίες επιδόσεις των ποδοσφαιριστών με τη συμβολή της Opta Stats/Perform.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και όπως συνήθως προέκυψαν αρκετά θέματα προς συζήτηση, αλλά και παρουσίαση. Το SPORT24 σας έδωσε στο... πιάτο μία πληρέστατη ανάλυση για όσα έχουν κάνει -μέχρι στιγμής- οι ομάδες, καθώς και τις χειρότερες επιδόσεις των παικτών, πάντα με τη συμβολή της Opta Stats/Perform.

Τώρα ήρθε η σειρά των ποδοσφαιριστών που έσπασαν τα κοντέρ και προχώρησαν στις κορυφαίες επιδόσεις στην κανονική διάρκεια της Super League Interwetten. Παίκτες που, ανεξαρτήτως ποιότητας, ξεχώρισαν με τα κατορθώματά τους εντός του γηπέδου και έκαναν ρεκόρ σε διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες.

Εραμούσπε, ο μεγαλύτερος... κλέφτης του πρωταθλήματος

Όπως πάντα αρχίζουμε από τον αμυντικό τομέα. Συγκεκριμένα από τον 31χρονο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της εξαιρετικής πορείας των Ηπειρωτών στο φετινό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Γιάννη Κάργα συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην άμυνα του ΠΑΣ, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Μάλιστα, στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για την 17η αγωνιστική πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση στον τομέα των κλεψιμάτων. Πιο αναλυτικά, ο έμπειρος αμυντικός είχε 9(!) κλεψίματα, τα οποία αποτελούν ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα.

Για την ιστορία, βέβαια, ο Εραμούσπε δεν θέλει να θυμάται κι ιδιαίτερα το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού έδωσε, άθελά του, την ισοπαλία (1-1) στον ΟΦΗ με αυτογκόλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ρούμπεν Πέρεθ, ο βασιλιάς των ανακτήσεων κατοχής

Πέρα, όμως, από την στατιστική κατηγορία των κλεψιμάτων, ιδιαίτερα σημαντική είναι κι εκείνη των ανακτήσεων κατοχής. Εδώ, υπάρχει ξεκάθαρα ένας... βασιλιάς. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός χαφ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και κατάφερε εξ αρχής να αποδείξει πόσο σπουδαία και αθόρυβη δουλειά κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 31χρονος χαφ είναι ψηλά σε πολλές στατιστικές κατηγορίες που αφορούν τόσο την ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού όσο και το δημιουργικό κομμάτι. Μάλιστα, διατηρεί το ρεκόρ για τις περισσότερες ανακτήσεις (18) κατοχής σε μία αναμέτρηση. Πρόκειται για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λαμία στη Λεωφόρο, όπου το "τριφύλλι" επικράτησε 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε εκείνο τον αγώνα ο Ρούμπεν Πέρεθ, πέρα από την καλύτερη επίδοση στις ανακτήσεις κατοχής (είναι και πρώτος στο πρωτάθλημα με 6.70 ανακτήσεις ανά 90'), διατηρεί και το ρεκόρ με τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (103) σε έναν αγώνα, σε σύνολο 113 προσπαθειών. Και πάλι στην αναμέτρηση με τη Λαμία.

Το ασύλληπτο 42/42 πάσες του Χουάνκαρ

Κι αφού αναφερθήκαμε στην ευστοχία στις πάσες, υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές με το απόλυτο. Στην κορυφή βρίσκεται ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, ο οποίος στον αγώνα με τη Λαμία είχε 42/42 εύστοχες πάσες. Ο Ισπανός ήταν αλάνθαστος, αποτελώντας γενικά έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες των "πρασίνων" τη φετινή σεζόν.

Από εκεί και πέρα, το απόλυτο είχαν κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο Βόλος - ΠΑΟΚ 0-4 για την 19η αγωνιστική με 28/28 πάσες, όπως κι ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης με 29/29 στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1 την 4η αγωνιστική.

Ο Εμβιλά τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα

Στον τομέα των ενεργειών με την μπάλα, ο Γιαν Εμβιλά παίρνει τα σκήπτρα από τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος ήταν πέρυσι ο κορυφαίος σε ενέργειες με την μπάλα σε έναν αγώνα με 131. Ο Γάλλος χαφ δεν έφτασε σε αυτό το νούμερο, αλλά είχε 125 επαφές με την μπάλα στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό για την 8η αγωνιστική.

Από κοντά και ο Ρούμπεν Πέρεθ που διατηρεί τις επόμενες δύο καλύτερες επιδόσεις με 124 ενέργειες στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για τη 2η αγωνιστική και στον αγώνα με τη Λαμία (προφανώς) για την 23η αγωνιστική, όπου είχε 122 επαφές με την μπάλα.

Η αποτελεσματικότητα του Καρλίτος και ο φορ περιοχής Καρίμ

Στο επιθετικό κομμάτι, θα σταθούμε σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Στον επιθετικό με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε μία αναμέτρηση και σε εκείνον που (απ)έδειξε πως είναι όντως φορ... περιοχής. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλος, ο Καρλίτος κερδίζει με διαφορά τον τίτλο του κορυφαίου, αφού στον εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό (4-1) για την 6η αγωνιστική σημείωσε 3 γκολ, παρότι οι τελικές είχαν ως "αξία" 0.65 xGoals.

Γενικότερα, ο Ισπανός ήταν ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός του πρωταθλήματος, αφού κατάφερε να σημειώσει 5 περισσότερα non penalty γκολ από τα προσδοκώμενα (3.96 xGoals).

Επιπλέον, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είχε τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή από κάθε άλλο παίκτη στο πρωτάθλημα, μετρώντας 15 επαφές με την μπάλα στο 2-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ιρανό να σημειώνει και το δεύτερο γκολ της Ένωσης με κοντινή προβολή.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ