FOOTBALL ANALYSIS

Οι μαύρες βραδιές των παικτών: Οι χειρότερες επιδόσεις στη Super League Interwetten

Οι μαύρες βραδιές των παικτών: Οι χειρότερες επιδόσεις στη Super League Interwetten
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η κανονική περίοδος της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και το SPORT24 παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις των ποδοσφαιριστών με τη συμβολή της Opta Stats/Perform.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και όπως πάντα μάς προσέφερε ξεχωριστές συγκινήσεις, αλλά και ιδιαίτερα στατιστικά. Προφανώς και υπήρξαν σημαντικές επιδόσεις και ρεκόρ, αλλά δεν έλειψαν και οι μαύρες βραδιές για τους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, αγώνες που οι παίκτες δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και υπέπεσαν σε μία σειρά από αρνητικά ρεκόρ.

Το SPORT24, με τη συμβολή της Opta Stats/Perform, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις -βάσει στατιστικών- στην κανονική περίοδο της Super League Interwetten.

Ο Βράνιες έδωσε μόνο 6(!) σωστές πάσες σε 90 λεπτά

Αρχίζουμε από τον αμυντικό τομέα και πιο συγκεκριμένα από τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ της ΑΕΚ είναι η αλήθεια πως δεν βρίσκεται στο επίπεδο των προηγούμενων ετών, παρουσιάζοντας μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Κάτι που είναι φανερό κι από τα συνολικά νούμερά του την εφετινή σεζόν.

Ωστόσο, υπάρχει μία αναμέτρηση που αποτελεί τον ορισμό της "κακής βραδιάς". Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο 32χρονος αμυντικός είχε 6/24(!) επιτυχημένες πάσες σε 90 λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή, μόλις 25% επιτυχία. Με την υποσημείωση, φυσικά, πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν πραγματικά σε κάκιστη κατάσταση εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην Τρίπολη.

Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα μαζί με τις 4/17 επιτυχημένες πάσες του Γιώργου Βαλεριάνου στον αγώνα του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Βαλεριάνος είχε 0/9 κερδισμένες μονομαχίες

Κι επειδή αναφερθήκαμε στον Βαλεριάνο, ο αριστερός μπακ του Ιωνικού πρωταγωνιστεί και σε ένα δεύτερο αρνητικό ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 30χρονος αμυντικός στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στη Νεάπολη για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten είχε 9/9 χαμένες μονομαχίες. Δηλαδή, ποσοστό αποτυχίας 100%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση του πρωταθλήματος.

Από κοντά, βέβαια, είναι κι ο Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος είχε 0/8 κερδισμένες μονομαχίες στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, όπως κι ο Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ που είχε αντίστοιχη επίδοση με του Μαροκινού στο ματς των Ηπειρωτών με τον Ιωνικό στη Νεάπολη για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Παλάσιος και Παμλίδης δεν περνούσαν αντίπαλο

Όσον αφορά στον επιθετικό τομέα, ούτε εκεί έλειψαν οι κακές βραδιές. Όπως για παράδειγμα του Σεμπαστιάν Παλάσιος απέναντι στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, όπου ο Αργεντινός δεν κατάφερε να περάσει αντίπαλό του, έχοντας 0/5 επιτυχημένες ντρίμπλες. Βέβαια, ο Αργεντινός είναι εμφανές πως το τελευταίο διάστημα ανεβαίνει διαρκώς, αποδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη επίδοση ήταν μία κακή παρένθεση.

Αντίστοιχα κακή επίδοση (0/5) είχε κι ο Γιώργος Παμλίδης στην αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο 28χρονος επιθετικός αποτελεί έναν από τους διασωθέντες του φετινού "ναυαγίου" της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", αλλά παρ' όλα αυτά σε εκείνον τον αγώνα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Αϊτόρ, βάλε ένα γκολ

Πέρα από τον Παλάσιος, σημαντικά ανεβασμένος είναι κι ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ αναγεννήθηκε υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σέρβου προπονητή και αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του, παρότι στην αρχή της σεζόν ήταν εκτός πλάνων. Βέβαια, πριν έρθουν οι... καλές ημέρες, υπήρξε ένα παιχνίδι που -παρά την υπερπροσπάθεια- δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ.

Με αποκορύφωμα τη φάση του 47ου λεπτού, όταν ο Ισπανός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, λοιπόν, ο Αϊτόρ είχε τελικές με "αξία" 1.69 xGoals, αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε -έστω- ένα γκολ.

0/33 τελικές ο Μαντί, 0/25 ευκαιρίες ο Μουργκ πριν τη Λαμία

Κι αν θέλουμε να δούμε λίγο και τη... μεγαλύτερη εικόνα του πρωταθλήματος, υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που δεν τα έχουν πάει καλά φέτος σε θέμα παραγωγικότητας και δημιουργίας. Ο ένας είναι ο Μαντί Καμαρά ο οποίος, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο μέσος από τη Γουινέα έχει 33 τελικές δίχως γκολ που αποτελεί και τη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχα, ο Μιγκέλ Μεγιάδο του ΟΦΗ, που δεν φημίζεται για τις δημιουργικές ή εκτελεστικές ικανότητές του, έχει 10 σουτ χωρίς να βρει στόχο.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Τόμας Μουργκ, ο οποίος, πριν από την αναμέτρηση με τη Λαμία για την 26η αγωνιστική, είχε φτιάξει 25 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να "χρεώσουν" κάποια εξ αυτών ως ασίστ. O Aυστριακός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν εμφανές πως το "προσπαθούσε" πολύ. Γι' αυτό και δικαιώθηκε την τελευταία αγωνιστική, ύστερα από 27 συνολικά προσπάθειες, με τον Μιχαηλίδη να σκοράρει ύστερα από δική του σέντρα σε εκτέλεση φάουλ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑ ΟΦΗ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ