ΙΤΑΛΙΑ

Οι ομάδες αρνούνται να κάνουν προπονήσεις αν δεν αλλάξει το ιατρικο πρωτόκολλο

Οι ομάδες αρνούνται να κάνουν προπονήσεις αν δεν αλλάξει το ιατρικο πρωτόκολλο
MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Τουλάχιστον εννέα ομάδες της Serie A αντιδρούν στο ιατρικό πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε μεταξύ της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζουν πως αν μείνει ως έχει δεν θα κατέβουν για προπονήσεις.

Μπορεί την Τετάρτη να επήλθε συμφωνία μεταξύ των ομάδων του Καμπιονάτο για επανέναρξη του πρωταθλήματος την 13η Ιουνίου, ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα, όχι μόνο δεν θα έχουμε αγώνες αλλά ούτε προπονήσεις!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης "τουλάχιστον εννέα ομάδες της Serie A καθώς επίσης και η Ένωση των Ποδοσφαιριστών έχουν επαναστατήσει απέναντι στο πρωτόκολλο που συμφωνήθηκε πριν λίγα 24ωρα από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την κυβέρνηση".

Το σημείο τριβής έχει να κάνει με την αυτόματη δεκαπενθήμερη καραντίνα στην οποία μπαίνει όλη ομάδα σε περίπτωση που ένας παίκτης ή μέλος του επιτελείου προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Και αυτό γιατί οι ομάδες θέλουν να ακολουθηθεί το μοντέλο της Bundesliga, σύμφωνα με το οποίο θα απομονώνεται μόνο το άτομο που βρέθηκε θετικό, με τους υπόλοιπους απλά να υποβάλλονται σε τεστ για να διαπιστωθεί αν υπήρχε εξάπλωση της μόλυνσης.

Με δεδομένο όμως πως οι ομαδικές προπονήσεις είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την Δευτέρα (18/5), ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί πως δεν θα βρεθεί κάποιος θετικός είναι να κλειστεί η κάθε ομάδα στο προπονητικό της κέντρο κα να μην βγει από αυτό μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Οι ομάδες αρνούνται να κάνουν προπονήσεις αν δεν αλλάξει το ιατρικο πρωτόκολλο
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

"Δεν θέλω να δημιουργήσω πολεμική, όμως με τους κανόνες αυτούς, δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε ούτε τις προπονήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή στο πρωτόκολλο", είπε μεταξύ άλλων CEO των νερατζούρι, με τον φόβο που έχει κυριεύσει τους ανθρώπους του calcio να είναι ένας: αν βρεθεί έστω και ένας θετικός στον ιό, τότε θα υπάρχει εκ νέου ακύρωση της σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι εννέα "σίγουρες" ομάδες που έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα κατέβουν στις προπονήσεις την Δευτέρα αν δεν υπάρξει αλλαγή του ιατρικού πρωτοκόλλου, είναι οι: Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι, Φιορεντίνα, Κάλιαρι, Βερόνα, Αταλάντα, Σαμπντόρια και Τζένοα.

Πλέον, με αυτό το μπαϊράκι που σήκωσαν οι ομάδες, το μπαλάκι πηγαίνει στην ιταλική ομοσπονδία (FIGC) που καλείται να αλλάξει το πρωτόκολλο στο οποίο η ίδια συμφώνησε, την ώρα που γιατροί των συλλόγων διαμαρτύρονται πως δεν τους ζητήθηκε καν η γνώμη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ