GREXIT

Οι μεταφράσεις, οι δικαστές και η τελική κρίση

Οι μεταφράσεις, οι δικαστές και η τελική κρίση
Κοντονής Ινφαντίνο INTIME SPORTS

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πέρασε από την Ολομέλεια και πλέον η... μπάλα περνάει στα πόδια των διεθνών Συνομοσπονδιών, που θα αποφασίσουν αν κάποιο από τα άρθρα θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Το αθλητικό νομοσχέδιο είναι πλέον γεγονός, πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής είναι Νόμος του Κράτους. Από 'κει και πέρα, άπαντες περιμένουν το τι θα αποφανθούν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες, που έχουν το γενικό πρόσταγμα και θα αποφασίσουν για το αν τίθεται ζήτημα Grexit ή όχι, αν θεωρηθεί ότι θίγεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ.

Η UEFA και η FIFA περιμένουν μέσα στο επόμενο διήμερο να σταλθεί μεταφρασμένο το σχέδιο νόμου με τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο διαβουλεύσεων, συζητήσεων και αντιδικιών το τελευταίο δίμηνο, μέχρι να υπάρξει το τελικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τόσο η ΕΠΟ όσο και το Υπουργείο, θα στείλουν τις ακριβείς μεταφράσεις στις διεθνείς Συνομοσπονδίες και αυτές με τη σειρά τους θα τις μεταβιβάσουν στις σχετικές επιτροπές τους, ώστε να δουν αν υπάρχει ζήτημα αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διοργανώσεις τους. Πρώτα θα ψηφιστεί βέβαια το σύνολο του Νόμου (υπάρχει και το Παιδείας) και μετά θα υπάρξουν οι εξελίξεις. Όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες, ούτως ώστε να υπάρξει ενδελεχής ανάλυση και μετά θα παρθεί η τελική απόφαση από τα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Με το άρθρο 5 φαίνεται πως υπάρχει ένα ζήτημα και αφορά τους τακτικούς δικαστές, τον τρόπο επιλογής τους και την θητεία τους, ενώ με το άρθρο 15 η τελευταία διατύπωση και η αφαίρεση της λέξης "εσωτερικές" στις υποθέσεις της ΕΠΟ σχετικά με το αυτοδιοίκητο, ήταν αυτό που ήθελαν UEFA-FIFA και στην ΕΠΟ είναι ικανοποιημένοι. Η UEFA διαφωνούσε με την τελευταία προσθήκη στο "5", η ΕΠΟ δεν θέλει οι δικαστές να έχουν τριετή θητεία, ενώ το ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα συνταγματικότητας και γι' αυτό δεν το ψήφισαν οι βουλευτές του, όπως και κάποιοι των ΑΝ.ΕΛ.

Αναφορικά με τους δικαστές, αναμένεται -χωρίς να υπάρξει κάποιο κόλλημα- να στελεχώσουν τις πειθαρχικές επιτροπές, εντούτοις δικαστικοί "κύκλοι" αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δεχτούν διαδικασία... κρίσης από την Ομοσπονδία και δεν φαντάζει απίθανο το σενάριο να επιλέγονται όλοι όσοι προκύπτουν μέσα από την κλήρωση που θα γίνεται από τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών ή άλλο δικαστικό όργανο.

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ