COPA AMERICA

Οι "Έλληνες" του Copa América

Οι "Έλληνες" του Copa América
Μαρκαριάν

Το Copa América ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο και πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα δώσουν το "παρών". Το Sport24.gr εντόπισε τους... "Έλληνες" που θα βρεθούν στα γήπεδα της Αργεντινής.

Μπορεί το Copa América να μην έχει την λάμψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και του παγκόσμιου πρωταθλήματος, τουλάχιστον στην Ευρώπη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν παύει να είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Και πως να μην είναι άλλωστε όταν σε αυτή παίρνουν μέρος αρκετοί γνωστοί από το ελληνικό πρωτάθλημα ή από τα ελληνικά πρωτοσέλιδα. Εμείς μαζέψαμε αρκετούς από αυτούς και σας τους παρουσιάζουμε. Όσοι θέλετε πάντως ένα πιο αναλυτικό αφιέρωμα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το υπεραναλυτικό κείμενο του Φώντα Σέμπρου.


ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Πάμπλο Κοντρέρας (αμυντικός): Χιλή

Ο 32χρονος άσος του ΠΑΟΚ είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο ρόστερ της Χιλής, με την οποία παίζει από το 1999 και μετρά 55 εμφανίσεις με ένα γκολ. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε το 2008 όταν και ήρθε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Μελανό σημείο στη διεθνή καριέρα του Κοντρέρας το προηγούμενο Copa América που πραγματοποιήθηκε το 2007 στην Βενεζουέλα. Ο Πάμπλο Κοντρέρας και άλλοι πέντε συμπαίκτες του βρέθηκαν σε κατάσταση μέθης στο ξενοδοχείο της ομάδας, όπου τσακώθηκαν με το προσωπικό και πετούσαν φαγητά στους θαμώνες!

Σέρχιο Μαρκαριάν (προπονητής): Περού

Ο έμπειρος τεχνικός είναι γνωστός σε όλους, καθώς στο παρελθόν κάθισε στον πάγκο του Ιωνικού (1998-1999), του Παναθηναϊκού δυο φορές (2002-2004) και σε αυτόν του Ηρακλή (2004-2005). Από την Ελλάδα δεν έφυγε με τις καλύτερες μνήμες, όμως παραμένει ιδιαίτερα επιτυχημένος στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αν μπορούσαμε να βρούμε ένα άσχημο σημείο στην καριέρα του, αυτό είναι η ατάκα "Τι μ#$@# είναι, τι μ@#$@ είναι" στον διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκός - Ηρακλής Μ. Ευθυμιάδη.

Ρονάλντ Γκαρσία (μέσος): Βολιβία

Ήρθε στον Άρη τη σεζόν 2005-2006 όταν οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης αγωνίζονταν στη Β' Εθνική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό, όμως στη συνέχεια επανήλθε και τις επόμενες δυο σεζόν ήταν εκπληκτικός.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ίδια με τον Άρη να τον δίνει δανεικό σε Ανόρθωση και Μπολιβάρ, με σκοπό να ξεφορτωθεί το βαρύ του συμβόλαιο. Με την Βολιβία ωστόσο ο Γκαρσία τα πάει καλά και μετρά 39 συμμετοχές με δυο γκολ από το 2002 και μετά.

Σεμπαστιάν Αμπρέου (επιθετικός) Ουρουγουάη

Ο..."τρελός" ήρθε στη χώρα μας το 2009 και άντεξε μόλις έξι μήνες. Τώρα φταίει ο Άρης ή φταίει ο ίδιος κανείς δεν ξέρει, όμως αν σκεφτούμε πως σε 15 χρόνια καριέρας έχει αλλάξει 22 ομάδες (!), φτάνει και περισσεύει για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Σε Εθνικό επίπεδο ωστόσο τα πάει αρκετά καλά, αφού αποτελεί μέλος της Ουρουγουάης από το 1996 και μετά, μετρώντας 65 εμφανίσεις και 25 γκολ.

Χοσέ Μανουέλ Ρέι (αμυντικός): Βενεζουέλα

Ο κεντρικός αμυντικός της Βενεζουέλας είναι και αυτός, όπως ο Κοντρέρας, ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο ρόστερ της ομάδας του. Στο παρελθόν πέρασε από την ΑΕΚ Λάρνακας με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά με τα χρώματα της ομάδας του μετρά 110 συμμετοχές και 11 γκολ. Καθόλου άσχημα...


ΟΙ... ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ

Σάντα Κρουζ (επιθετικός): Χιλή

Πρέπει να έχει έρθει στην Ελλάδα ως δανεικός πάνω από 6-7 φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως όλο μας την σκάει τελευταία στιγμή. Λέτε τώρα που έφτασε τα 31 του χρόνια να γυρίσει ο τροχός; Με τη Χιλή μετρά 82 εμφανίσεις και 24 γκολ.

Βαλντές (επιθετικός): Παραγουάη

Και αυτός μας απασχόλησε αρκετά και την περσινή σεζόν αλλά κυρίως φέτος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάχη για να τον αποκτήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Υπάρχει χρόνος ακόμα. Με την Παραγουάη μετρά 47 συμμετοχές και 11 γκολ.

Λουγκάνο (αμυντικός): Ουρουγουάη

Άλλος ένας αγαπημένος αμυντικός που ακούγεται έντονα τα τελευταία δυο χρόνια για Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό. Τελικά στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε βρήκε την υγεία του. Μετρά 47 εμφανίσεις και 4 γκολ από το 2003 και μετά.

Κάρλος Σάντσες (μέσος): Κολομβία

Τέλος πάμε στον αγαπημένο μας Κάρλος Σάντες που όλο πλησιάζει στον Ολυμπιακό και όλο απομακρύνεται. Με την Κολομβία μετρά 25 εμφανίσεις και 2 γκολ από το 2007 και μετά.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ