ΕΛΛΑΔΑ

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr

Οι διερμηνείς Μαρίνα Τσαλή, Μιγκέλ Καπουάνο και Βάσω Πρεβεζιάνου ανοίγουν την καρδιά τους στο Sport24.gr. Η πιο όμορφη στιγμή με τις ομάδες τους, οι προπονητές και οι παίκτες που είχαν την καλύτερη συνεργασία αλλά και το πότε ένιωσαν αμήχανα στο χώρο.

Είναι απαραίτητοι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο ποδόσφαιρο όσο και η μπάλα. Χωρίς αυτούς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν οι πρωταγωνιστές του αθλήματος μεταξύ τους, όπως και με τα ΜΜΕ και κατ' επέκταση με τους φιλάθλους.

Αφανείς ήρωες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς τα πρόσωπά τους είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα και οι φωνές τους τόσο οικίες. Ωστόσο αυτά που γνωρίζουμε γι' αυτούς είναι ελάχιστα καθώς ο ρόλος τους είναι να δώσουν "ζωή" στα λεγόμενα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Ήρθε η ώρα όμως το Sport24.gr να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας αποκλειστικά στους διερμηνείς. Η Μαρίνα Τσαλή από τον Ολυμπιακό, ο Μιγκέλ Καπουάνο από τον Παναθηναϊκό και η Βάσω Πρεβεζιάνου από την ΑΕΚ, ανοίγουν την καρδιά τους μιλώντας για τη σχέση τους με το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε για την πιο όμορφη στιγμή με τις ομάδες τους, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχαν την καλύτερη συνεργασία αλλά και το πότε ένιωσαν αμήχανα στο χώρο ή το σαρδάμ στο οποίο υπέπεσαν και ακόμα το θυμούνται!

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

- Η σχέση σας με το ποδόσφαιρο πριν ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;

Μαρίνα Τσαλή: "Πάντα έβλεπα ποδόσφαιρο καθώς και άλλα σπορ όπως μπάσκετ, στίβο και πολλά άλλα... Πήγαινα σε πολλά γήπεδα από μωρό με τον πατέρα μου, λόγω της δουλειάς του. Πάντα προτιμούσαμε το "Γ. Καραϊσκάκης"!

Μιγκέλ Καπουάνο: "Έπαιζα από μικρός όπως όλα φυσικά τα παιδιά. Μου άρεσε, το λατρεύω και στο σχολείο έπαιζα συνέχεια. Μωρό ακόμα σχεδόν πήγαινα στην Λεωφόρο και έβλεπα τον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι ότι το πρώτο ματς που είχα δει ήταν το Παναθηναϊκός-Έβερτον το 1971 στην πορεία για τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Το ποδόσφαιρο μου άρεσε, μου αρέσει και το λατρεύω. Είχα την εξοικείωση από μικρός και την αγάπη για αυτό πάνω από όλα".

Βάσω Πρεβεζιάνου: "Προέρχομαι από τον δημοσιογραφικό χώρο οπότε είχα άμεση επαφή με τον αθλητισμό και με το ποδόσφαιρο ειδικότερα. Το γεγονός αυτό βοήθησε σίγουρα στην ομαλή προσαρμογή μου στην καθημερινότητα και στις απαιτήσεις μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν και είναι άλλο να το βλέπεις και άλλο να το ζεις από μέσα".

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

- Η πιο όμορφη στιγμή στο χώρο που εργάζεστε;

Μαρίνα Τσαλή: "Οι μεγάλες νίκες της ομάδας, που μας έκαναν πολύ χαρούμενους όλους. Όπως πχ, ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπενφίκα (5-1) ή με την Μαρσέιγ εκτός έδρας (1-0) και οι βραδιές της φιέστας φυσικά!"

Μιγκέλ Καπουάνο: "Το ποδόσφαιρο έχει και πολλές καλές στιγμές και πολλές που είναι στενάχωρες. Οι πιο όμορφες στιγμές είναι οι στιγμές της νίκης και όταν ξέρεις ότι έχει τελειώσει μια σεζόν και βγαίνεις την Ευρώπη. Το ταξίδι το Ευρωπαϊκό είναι κάτι πολύ ωραίο και σημαντικό για κάθε ομάδα".

Βάσω Πρεβεζιάνου: "Η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ το 2011 διότι έδωσε χαρά και έφερε χαμόγελα τόσο στα μέλη της ομάδας όσο και στο προσωπικό της ΠΑΕ. Ήμουν λίγους μήνες στην ομάδα και τα συναισθήματα ήταν πρωτόγνωρα".

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr

- Ο προπονητής με τον οποίο είχατε την καλύτερη συνεργασία;

Μαρίνα Τσαλή: "Ο Βαλβέρδε... Συνεργαστήκαμε για τρία χρόνια άψογα. Στο τέλος γίναμε και φίλοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συνεργάστηκα άσχημα με τον Ζαρντίμ ή ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τον Μίτσελ. Απλώς με τον Βαλβέρδε ήταν μεγάλο το διάστημα κι άλλωστε όλοι ξέρουν πως ήταν ο αγαπημένος προπονητής όλων μας!"

Μιγκέλ Καπουάνο: "Γενικά είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος κοιτάει να εξυπηρετεί τους άλλους όσο καλύτερα μπορεί και ποτέ δεν θα είχα κακή σχέση με κάποιον. Και με τον Μουνιόθ είχα καλή συνεργασία και με τον Φερέιρα που κάθισε σχεδόν δυο χρόνια αλλά και με τον Φάμπρι που είναι ένας άνθρωπος που είχα άμεση και καθημερινή επαφή. Εμείς οι διερμηνείς άλλωστε είμαστε τα αυτιά και το στόμα των προπονητών στην Ελλάδα.

Υπάρχει μια σχέση επαφής καλής μια σχέση επαφής άμεσης. Εγώ κοιτάω να κάνω την δουλειά μου καλά και η σχέση μου είναι αγαστή με όλους. Δεν θα μπορέσω να πω ότι με κάποιον ήταν καλύτερη. Η δουλειά και ο ρόλος μου είναι η καλή και επαγγελματική σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι".

Βάσω Πρεβεζιάνου: "Πολύ καλή συνεργασία είχα με τον κ. Μανόλο Χιμένεθ. Εκρηκτικός και αυθόρμητος χαρακτήρας, αλλά δίκαιος άνθρωπος. Τους τελευταίους μήνες έχω, επίσης, εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Έβαλντ Λίνεν και αυτό που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι σέβεται και αναγνωρίζει τη δουλειά όλων όσοι εργάζονται στην ΑΕΚ".

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr
© NIKOS CHALKIOPOULOS

- Ο αντίστοιχος παίκτης;

Μαρίνα Τσαλή: "Επειδή συνεργάστηκα πολύ καλά αν όχι με όλους, με τους περισσότερους παίκτες του Ολυμπιακού και δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω έναν, θα πω πως χάρηκα πολύ όταν έτυχε να μεταφράσω πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως πχ τον Ρονάλντο, τον Καρεμπέ και τον Τουρέ στον Αγώνα κατά της φτώχειας, τους παίκτες της Ρεάλ όταν ήρθαν στο γήπεδό μας, αλλά και να βρεθώ κοντά στον Ζιντάν ή τον Ντρογκμπά!"

Μιγκέλ Καπουάνο: "Εκ των πραγμάτων έχω καλύτερη σχέση με τους παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό. Ούτε εκεί θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον. Με όλους έχω καλή και φιλική σχέση. Άλλωστε είμαστε μέλη της ίδιας ομάδας και προσπαθούμε ο καθένας από την πλευρά του να δώσουμε στον σύλλογο ότι καλύτερο μπορεί".

Βάσω Πρεβεζιάνου: " Θα ξεχώριζα τον Ρότζερ Γκερέιρο με τον οποίο συνεργάζομαι φέτος για τρίτη σεζόν. Είναι επαγγελματίας, φιλικός, χαμογελαστός και η συμπεριφορά του είναι πάντοτε άψογη. Πολύ καλή συνεργασία είχα επίσης με τον Μπλάνκο και τον Βάργκας. Ο Ίσμαελ είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ο Φαμπιάν ένας άριστος επαγγελματίας".

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

- Βρεθήκατε ποτέ σε αμήχανη/άβολη στιγμή για κάτι που έπρεπε να μεταφράσετε;

Μαρίνα Τσαλή: "Δεν θα μου άρεσε να μου τύχει δίπλα μου κάποιος ο οποίος θα έβριζε κι εγώ να έπρεπε να μεταφράσω. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν με έφερε κανένας σε δύσκολη θέση".

Μιγκέλ Καπουάνο: "Ναι βεβαίως αλλά το ξεπέρασα πολύ δύσκολα και με επιτυχία όπως μου είπανε μετά. Εκείνη η δήλωση του Σισέ ον κάμερα στο Καραϊσκάκη μου ήρθε λίγο ουρανοκατέβατη αλλά το προσπεράσαμε καλά. Αλλά και με τον Φερέιρα έπρεπε να διατυπώσω τα πράγματα αρκετές φορές όπως ακριβώς θα έβγαινε το νόημα και αυτά που ήθελε να πει ο προπονητής χωρίς όμως εντάσεις. Αλλά το πρώτο είναι το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό".

Βάσω Πρεβεζιάνου: "Ένιωσα άβολα την πρώτη φορά που χρειάστηκε πριν από παιχνίδι να μεταφράσω τις οδηγίες του προπονητή κατά την ανάλυση της τακτικής και την προβολή βίντεο. Έπρεπε να μεταφράζω ταυτόχρονα σε δύο γλώσσες όρους όπως «συγκλίνουμε στον άξονα», «κάνουμε τριγωνάκια» και «κλείσιμο με μαν του μαν και έξτρα βοήθειες»! Ευτυχώς είχα για «βοηθό» τον Λεονάρντο!"

Οι διερμηνείς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ αποκαλύπτονται στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

- Έχετε υποπέσει σε κάποιο σαρδάμ το οποίο το θυμάστε ακόμα και γελάτε;

Μαρίνα Τσαλή: "Σίγουρα θα έχω κάνει σαρδάμ, αλλά δεν θέλω να τα θυμάμαι (σ.σ. γέλια)".

Μιγκέλ Καπουάνο: "Έχω πείρα εδώ και 21 χρόνια πάνω στον συγκεκριμένο χώρο και κοιτάω να είμαι ακριβής σε αυτά που μεταφράζω και ευτυχώς από όσο θυμάμαι δεν μου έχει τύχει κάποιο τέτοιο περιστατικό".

Βάσω Πρεβεζιάνου: " Σαρδάμ δεν θυμάμαι αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω το εφετινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Πετρόπουλος πετυχαίνει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ της ισοφάρισης, ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη και ο κ. Λίνεν πρέπει να κάνει αμέσως δηλώσεις στη NOVA. Σαρδάμ μπορεί να μην έκανα, αλλά η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήμουν σίγουρη ότι μετέφρασα σωστά την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντηση του προπονητή. Ήμουν στα όρια εμφράγματος…

* Ευχαριστώ τους συναδέλφους Γρηγόρη Μπάτη και Πέτρο Παπαμακάριο για την πολύτιμη συνεισφορά στις συνεντεύξεις

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ