ΑΕΚ

Οι ατάκες του Χιμένεθ που πόρωσαν τους παίκτες της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ-ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τον τρόπο που ο Μανόλο Χιμένεθ προετοίμασε και έζησε τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι ατάκες για τον κόσμο και η απάντηση που έδινε.

Το χθεσινό (19/2) ήταν το πρώτο ντέρμπι του Μανόλο Χιμένεθ στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ. Όμως ούτε το κλίμα ούτε η σημασία ενός τέτοιου ματς ήταν άγνωστα στον Ισπανό τεχνικό.

Ο Ανδαλουσιάνος γνώριζε καλά και τι σήμαινε για την ΑΕΚ με νίκη σε τέτοιο παιχνίδι, αλλά και πώς έπρεπε να προετοιμάσει τους παίκτες αγωνιστικά και -κυρίως- ψυχολογικά, προκειμένου να την πάρει. Ακριβώς επειδή ο Χιμένεθ γνώριζε τη σημασία και τη βαρύτητα αυτού του παιχνιδιού, ήταν πιο αγχωμένος και στη μεγαλύτερη... τσίτα από κάθε άλλη φορά.

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τον τρόπο που προετοίμασε αλλά και έζησε ο Ισπανός τεχνικός τη νίκη της ΑΕΚ.

"ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ"

Μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ντέρμπι, κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν γνώριζε την ενδεκάδα. Μόνο εικασίες έκαναν. Και γι' αυτό ήταν μίνι έκπληξη η παρουσία του Αϊντάρεβιτς και του Μπακασέτα στο αρχικό σχήμα.

Ο Χιμένεθ έδωσε συγκεκριμένες αγωνιστικές κατευθύνσεις στην τελευταία ομιλία του, που είχαν να κάνουν με την ανασταλτική λειτουργία (το μπλοκάρισμα στον Μαρτίνς) και με την επιθετική (με κίνηση των ακραίων).

Όμως, ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να φτιάξει κυρίως ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του. "Για ποιον θα παίξουμε σήμερα;" ρωτούσε τους παίκτες και έπαιρνε την απάντηση "για τον κόσμο". Και αυτό ζήτησε και ο Χιμένεθ. "Να παίξετε για τον κόσμο, αλλά να παίξετε και για εσάς. Να μπείτε στο γήπεδο και να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι".

"ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΣΤΕ ΠΙΣΩ, ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Ο Χιμένεθ έζησε έντονα όλο το ντέρμπι. Το ίδιο και το γκολ που έβαλε ο Αϊντάρεβιτς, αλλά πολύ περισσότερο τα τελευταία 20 λεπτά του ματς.

Τότε ήταν που ούρλιαζε και χτυπιόταν από τον πάγκο, προκειμένου οι παίκτες του να μην κλειστούν στην άμυνα. "Βγείτε μπροστά", φώναζε συνεχώς.

Όταν, δε, έληξε το παιχνίδι, αγκάλιαζε τους πάντες και έκανε high five, μ' όλους τους συνεργάτες του αλλά και μ’ όλους τους ποδοσφαιριστές.

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ"

Πριν κάνει το δώρο των δυο ημερών ρεπό και ακούσει ρυθμικά το όνομα του από τους ποδοσφαιριστές, ο Χιμένεθ είχε δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του. Χωρίς όμως να ανεβάσει τους τόνους.

"Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια, γιατί ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς", ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να ξεκουραστούν σ’ αυτό το διήμερο ρεπό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ