ΑΕΚ

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

Διαβάστε τις απαντήσεις στη Live Συνέντευξη του Βαγγέλη Βλάχου στο Sport24.gr (picts & videos)!

Ο Βαγγέλης Βλάχος παραχώρησε Live Συνέντευξη στο Sport24.gr, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης:

jim AEKARA! : Καλησπέρα σας καλή χρονιά να έχετε με την ομάδα μας!Ποιά κομμάτια λείπουν από το πάζλ ώστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα;

Βαγγέλης Βλάχος: " Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ. Τι να πρωτοπώ ότι λείπει απ' αυτή την ΑΕΚ, αφού έχουμε 30 νέους παίκτες, οι οποίοι αν εξαιρέσει κανείς τον Λαγό, τον Κοντοέ, τον Αραμπατζή και τον Κωνσταντόπουλοι, είναι καινούργιοι.

Μια ομάδα ολοκαίνουργια που σ' ένα μήνα θα έπρεπε να κάνουμε τους ερασιτέχνες επαγγελματίες και σε νοοτροπία και σε άποψη τακτικής και το σπουδαιότερο απ' όλα να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της μεγάλης ομάδας στην πλάτη τους με αξιώσεις. Όπως κι αν φαίνεται αυτή η ομάδα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε δύο αμυντικά χαφ και ένα χαφ όπως ο Λεονάρντο για να κάνει τη διαφορά".

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

ΑΕΚτζής από Μυτιλήνη : Πείτε μας λίγα λόγια για τον Παυλή και το ρόλο του στην ομάδα. Θα μπορέσει να γίνει ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ;

Βαγγέλης Βλάχος: " Ο Παυλής χτύπησε μόνος του την πόρτα μου με θράσσος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές και ζήτησε να γυρίσει στην αγαπημένη του ομάδα για δεύτερη φορά. Από την πρώτη μέρα, δείχνει αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να δώσει τη ψυχή του τιμώντας τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή φαίνεται μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση".

aekara: Κύριε Βλάχο μετανιώσατε που πήρατε αυτή την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων.

Βαγγέλης Βλάχος: " Ποτέ δεν μετανιώνω. Βέβαια ήξερα ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στη φετινή ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα ρόστερ με περισσότερους έμπειρους παίκτες και μαζί μ' αυτούς να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα μας.

Ζω όμως κάτι το μοναδικό από την ημέρα που ανέλαβα. Όλοι πηδούν από το πλοίο και φεύγουν και όπως είπαν και πριν έχω μείνει με μόνο 4 παίκτες που έχουν εικόνες από την Σούπερλιγκ και όλα τα άλλα παιδιά νεόφερτα που έπαιζαν σε πλαστικό χόρτο, τερμάτιζε η νέα ομάδα 11η και ήταν ευχαριστημένα και εγώ ζητάω απ' αυτούς να πάρουν το πρωτάθλημα. Γιατί όταν είσαι στην ΑΕΚ όποια κι αν είναι η κατάσταση ντύνει ςτις καρέκλες με φανέλες της ΑΕΚ και παλεύεις".

Dimitris Bairaktaris: Kurie vlaho akoustike pos de kanate toso dunati proetoimasia stous paiktes dioti gt tous perisoterous thatan h proti epagelmatiki proetoimasia ka ide diethetan th somatiki upodomi na thn adeksoun..Isxuei auto?? kai pos skefteste na to diaxeiristeitai apenanti se omades p oso nanai exoun paiktes me arketes proetoimasies sta podia tous?? (kai na kserete thamaste ikanopoihmenoi me to kathe apotelesma dioti emeis ola auta ta xronia theloume na vlepoume na matonei h fanela kai tha ginei efetos gt ta paidia den exoun ta paxula sumvolaia oste na kseneronoun opos oi Ksenoi palia kai na mi paizoun) Kalo kouragio sas euxomai!!!

Βαγγέλης Βλάχος: " Όταν είδαμε τα εργομετρικά των νέων παιδιών κυρίως, το πρώτο πράγμα που ήταν να κάνουμε ήταν να βάλουμε τα κλάματα. Με 14-15 εργομετρικά δεν πας πουθενά. Τα ίδια έχω και εγώ σ' αυτή την ηλικία. Όταν αρχίζαμε να πιέζουμε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και να γίνουν ό,τι πρέπει στις επαγγελματικές ομάδες, είδαμε αμέσως μυικά προβλήματα κάτι που ήταν φυσιολογικό και αποφασίσαμε να χωρίσουμε σε κατηγορίες.

Οι περισσότεροι με εμπειρία έκαναν πιο εντατικά, οι λιγότερο δυνατοί σε άλλο επίπεδο και ήταν ένα γκρουπ παιδιών που έκαναν προετοιμασία που την βγάζω Γι αυτό και στα φιλικά ήθελα να παίζουν όλοι από λίγο γιατί ήξερα πως ο χρόνος αποκατάστασης θα ήταν λίγος και κάποια από τα παιδιά που διακρίνονταν δεν θα άντεχαν για δεύτερο ματς. Ένα μήνυμα στέλνουν τα παιδιά στους δημοσιογράφους και στον κόσμο. Πως με υγεία, χαρά και πίστη για την ομάδα που υπηρετούν θα δίνουν τη ψυχή τους για όσο αντέξουν. Κι αυτό θα είναι το πιο υγιές κομμάτι της νέας ΑΕΚ".

danny21: καλησπέρα, πως ειναι δυνατον να μενει στην ΑΕΚ ο Τσιάρτας όταν εχει αποτυχει σε τοσο ευκολες μεταγραφες?(Τσουκαλάς, Κουτσια, Ιωαννίδης)

Βαγγέλης Βλάχος: " Ο Τσιάρτας προσπάθησε με το πολύ χαμηλό μπάτζετ που έχει η ομάδα, να αποφύγει τα τρανταχτά ονόματα που χρειάζεται μια ομάδα όπως η ΑΕΚ για να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Και ήταν φυσιολογικό γιατί όσοι ήταν πιο έμπειροι ήθελαν περισσότερα λεφτά (Μάντζιος, Μόρρας). Όταν η ΑΕΚ μπορεί να δώσει το μέγιστο συμβόλαιο για 50.000 ευρώ, επόμενο είναι οι καλοί παίκτες να μην έρχονται καν να συζητήσουν.

Από κει και πέρα, εγώ δεν θα πω πως δεν έκανε λάθος ο Βασίλης με τον Τσουκαλά, τον Ιωαννίδη και τον Κουτσιανικούλη. Ο Τσιάρτας μπορεί να έκανε λάθος όμως εγώ θα ρωτήσω αυτούς: η ΑΕΚ δεν τους έκανε; Η ΑΕΚ με την βαριά φανέλα, με την ιστορία και με την καθημερινή προβολή για φιλόδοξους αθλητές δεν τους έκανε; Αν όχι, δεν κάνουν ούτε σε μένα ούτε στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν παρακαλάει κανέναν!".

Μάρκος 21: Σε ποια πρόσωπα και ποιο σύστημα προσανατολίζεστε για το ματς της πρεμιέρας?

Βαγγέλης Βλάχος: " Τα συστήματα τα κάνουν οι παίκτες πάντα. Βλέπεις το υλικό ειδικά αν έχεις νέα ομάδα και προσανατολίζεσαι στο σύστημα που θα παίξει η ομάδα. Εγώ είμαι λάτρης του 4-2-3-1 και έχουμε παίκτες γι' αυτό το σύστημα και το αγαπημένο μου είναι το 4-3-3 αλλά εκεί δεν είμαστε τόσο δυνατοί, γιατί δεν έχουμε χαφ να παίζουν καλά το box to box.

Το Σάββατο γνωρίζοντας τον αντίπαλο αρκετά καλά, θα παίξουμε για να κερδίσει η ομάδα, αυτός είναι ο στόχος, με σεβασμό για τον αντίπαλο και επειδή απομένουν 2 μέρες ακόμα και δεν ξέρω ποιοι θα είναι υγιέστατοι και έτοιμοι (όχι μόνο σωματικά και όχι ψυχολογικά) θα αποφασίσω τελευταία στιγμή. Έχουμε δουλέψει και τα δύο συστήματα αρκετά καλά".

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

thanos21: Καλησπερα ποιες οι πιθανοτητες αποκτησης των Γιαννωτα και Κατιδη??

Βαγγέλης Βλάχος: " Μίλησα χθες με τον Τσιάρτα που είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές και μου είπε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία με την βοήθεια ενός παράγοντα, ενός Φωτίου που εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι δύο καλοί παίκτες και έδειξαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων καλά στοιχεία. Είναι παιδιά ό,τι πρέπει για εμάς. Θα μας κλείσουν πολλές τρύπες και κενά που υπάρχουν στην ομάδα.

Έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και θέλουν να φορέσουν αυτή την φανέλα. Όποιος θέλει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δει τον εαυτό του ψηλά είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Για να είμαι ειλικρινής είναι δύο παιδιά που δεν σημαίνει πως θα κάνουν τη διαφορά, αλλά η πρώτη μου σκέψη είναι όπως όλοι οι άλλοι παίκτες που έχουμε. Έχουν προσόντα και ταλέντο απίστευτο, αλλά φτάνουν αυτά για την ΑΕΚ; Εγώ εύχομαι να έρθουν και που θα φτάσουν και τι θα καταφέρουν είναι δικό τους θέμα".

Αλεξης Γ. - Συρος: Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω τον coach σαν φιλαθλος της ΑΕΚ τι μπορουμε να περιμενουμε φετος απο αυτη την ομαδα.Υπαρχει πολυ ταλεντο εχω δει ολα τα φιλικα αλλα ρεαλιστικα μιλωντας δεν θα εβαζα λεφτα να βγει στην 5αδα αν δεν γινουν σοβαρες μεταγραφες..Στοχος λοιπον?Απλα να περασει η χρονια η να μπουμε lay off?Παντα ρεαλιστικα και οχι οτι θα θελαμε!Ευχαριστω πολυ και τον πιστευω τον Βαγγελη οτι θα κανει οτι καλυτερο μπορει με αυτο το υλικο που εχει!

Βαγγέλης Βλάχος: " Η ομάδα αυτή πράγματι έχει ταλέντο και δεν είναι μονάχα 2-3 παιδιά που έχουν ξεχωρίσει.Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που δεν έχουν δείξει ακόμη αυτό που μπορούν. Η ΑΕΚ αυτή θέλει χρόνο, υπομονή απ' όλους μας και κυρίως από τον κόσμο και είναι σίγουρο πως μετά από λίγο διάστημα τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν.

Όμως ποιος μπορεί να κρυφτεί; Πρώτος δεν θα κρυφτώ εγώ. Και λόγω χαρακτήρα και επειδή είμαι στρατηγός και δεν μπορώ να δείχνω ηττοπάθεια, ντρέπομαι να πω πως η ΑΕΚ θα πάει να σωθεί όπως μου έλεγαν πάρα πολλοί στην αρχή κι αυτή είναι η αλήθεια. Είπα στα παιδιά: "να ξέρετε πως είσαστε η μόνη ομάδα που δεν βαδίζεται μόνοι σας" όπως το τραγούδι της Λίβερπουλ. Οι άλλοι παίζουν με 11 και εμείς θα έχουμε χιλιάδες στο γήπεδο. Εκμεταλλευτείτε το".

marios21: κ.βλαχο καλησπερα σας ποια ειναι η γνωμη σας για τον φουρταδο,μπορει να ανταπεξελθει ως βασικος?

Βαγγέλης Βλάχος: " Όταν ανακάλυψα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, έψαξα σε μια κατηγορία που δεν την πίστεψα ποτέ. Την Football League. Ο λόγος είναι πως θέλαμε να ξοδέψουμε λίγα λεπτά και να βρούμε παίκτες με ταλέντο, όραμα και προοπτικές. Γνώριζα πολύ καλά τον Αρκούδα και τον Κουτρουμπή και μέχρι στιγμής με δικαιώνουν εμένα. Είναι και ΑΕΚτζήδες και μικροί. Όταν τους πήρα και τους είπα προσωπικά ότι μ' ενδιαφέρουν.

Ο μεν Αρκούδας έκανε σαν τρελός και μου είπε πως θα έρθω εκεί αύριο το πρωί να υπογράψω και δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά. Ο δε Κουτρουμπής είχε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη και μου είπε πως θα πιέσω όλες τις πλευρές για να παίξω στην ΑΕΚ. Παρακολουθώντας κατά ένα μέρος το πρωτάθλημα της Football League, είδα τον πρώτο σκόρερ που ήταν ο Φουρτάδο με 23 γκολ και ζήτησα απ' αυτόν 10 στην Σούπερ Λιγκ.

Έτσι πίεσα και ήρθε στην ομάδα. Είμαι απογοητευμένος μέχρι στιγμής γιατί ήρθε απροετοίμαστος. Έχουμε πέσει όλοι πάνω του γιατί δεν μπορεί η ΑΕΚ να περιμένει και μου έδωσε τον λόγο του πως θα είναι αυτός που έβλεπα στην Σούπερ Λιγκ".

Μιχαλης : Κυριε Βλαχο ειστε σιγουρος οτι μπορειτε να μεινετε στην κατηγορια με αυτην την ΑΕΚ? Εχετε ιδεα τι θα γινει στο Καραισκακη?

Βαγγέλης Βλάχος: " Δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό αν θα μείνουμε ή όχι στην κατηγορία. Καθημερινά τους λέω πως θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν πάρουμε πρωτάθλημα. Εγώ αυτός είμαι και αυτό λέω στους παίκτες γιατί στοχεύω μπροστά και φτιάχνω τα όνειρά μου. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, έχει καλούς παίκτες, παίρνει όποιον θέλει παίκτη θέλει, αλλά τα λεφτά δεν κάνουν τη διαφορά. Τα ματς δεν γίνονται στα λόγια. Όταν έρθει αυτή η ώρα μακάρι να κινδυνεύουμε να πέσουμε και να κερδίσουμε για να μείνουμε στην κατηγορία".

Χρηστος: κύριε βλάχο καλησπέρα.καταρχήν καλή ποδοσφαιρική σεζόν,θέλω να σας κάνω 1 ερώτηση:υπολογίζετε τον κοντοε μετά τον μικρό καβγά της προπόνησης?

Βαγγέλης Βλάχος: " Και βέβαια τον υπολογίζω γιατί είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Μπορεί να βοηθήσει σε 2-3 θέσεις όπως είμαστε εμείς, όμως θέλω να πω πως δεν υπήρχε ποτέ καυγάς. Είναι παραπληροφόρηση. Εγώ μίλησα άσχημα στον παίκτη, εγώ τον κατσάδιασα, εγώ τον απέκλεισα από την αποστολή για το ματς με την Παναχαϊκή κι αυτός απλά έσκυψε το κεφάλι ως επαγγελματίας".

Miltaras: Καλησπέρα σας όλους αδέρφια!! Κύριε Βλάχο τι γίνεται τελικά με Βιντιάδη; Είναι βάσιμα τα δημοσιεύματα ή είναι ράδιο αρβύλα για άλλη μία φορά;

Βαγγέλης Βλάχος: " Δεν ασχολούμαι με διοικητικά θέματα. Ασχολούμαι μονάχα με την ομάδα κι αυτό το έκανα από την 2η εβδομάδα που πήγα στην ΑΕΚ. Είπαμε να μείνουμε αμέτοχοι και μακριά από τα διοικητικά προβλήματα διότι οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ασχολούνται με το δικό τους κομμάτι και τίποτα άλλο. Μακάρι να είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον αλλά εγώ πάντα κρατάω μικρό καλάθι".

Villa: Ποιό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίσατε ως προπονητής της ΑΕΚ?

Βαγγέλης Βλάχος: " Είναι πάρα πολλά, όμως το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να πείσω τα νέα παιδιά όπως είπα και πριν που τερμάτιζαν 11οι στο πρωτάθλημα Νέων και θα πρέπει τώρα να φορούν τη φανέλα αυτή, να πρωταγωνιστούν και να σκέφτονται σαν ποδοσφαιριστές της μεγάλης ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν βαστούν οι πλάτες τους να σηκώσουν τέτοιο φορτίο, που είναι φυσιολογικό να μην μπορούν γιατί ζητάμε το ακατόρθωτο. Ζητάμε από τους ερασιτέχνες να γίνουν 200% επαγγελματίες, να γίνουν επαγγελματίες σε μια ομάδα μ' αυτή την ιστορία, να σηκώσουν στις πλάτες τους μια ομάδα μ' αυτό το όνομα και την ταυτότητα και να πρωταγωνιστούν. Ζητάμε δηλαδή το αδύνατο να γίνει δυνατό!".

ΚΩΣΤΑΣ : Καλησπερα κ. Βλαχο.Ελπιζω να συνεχισεται να προσπαθητε τοσο πολυ για την Α.Ε.Κ..Καλη αρχη στο πρωταθλημα να εχουμε.Πιστευετε η ομαδα ειναι ετοιμη για την εναρξη?Που θα πρεπει να χτυπησουμε τον αστερα και ποιοι νεοι παικτες πιστευετε οτι ειναι ετοιμοι για την πρεμιερα???

Βαγγέλης Βλάχος: " Εγώ είμαι στην ΑΕΚ από αγάπη. Γύρισα στο σπίτι, γύρισα μετά από 28 χρόνια και ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου και γύρισα για να δώσω τη δυσκολότερη μάχη της ποδοσφαιρικής μου ζωής. Μέχρι την ημέρα που θα μου ζητηθεί γιατί αυτή είναι η μοίρα να φύγω, εγώ θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, την ψυχή μου και ό,τι έχω, προκειμένου η ομάδα να παρουσιάζεται σαν πραγματική ΑΕΚ.

Δεν πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι 100% και είναι φυσιολογικό διότι έχουμε 30 νέους παίκτες, έχουμε πολύ νέα ομάδα με άπειρα παιδιά. Μπορεί οι αντίπαλοι να πιστεύουν στους εαυτούς τους, να πιστεύουν στην ομάδα τους και στην εμπειρία τους, να πιστεύουν πως είναι καλύτεροι από εμάς, αλλά τους λέω πως τη ψυχή που θα βγάλουν τα παιδιά το Σάββατο θα είναι πιο δυνατή από τα θετικά στοιχεία που έχει ο αντίπαλός μας".

Δημήτρης Κ. : 1) Έχετε άποψη για τον Κορδέρο; 2) Σε τί κατάσταση βρίσκεται ο Φουρτάδο; 3) Ισχύουν τα σενάρια για Κατσικοκέρη; 4) Πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Καλογερή;

Βαγγέλης Βλάχος: " 1) Δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δει ούτε dvd με τον παίκτη. 2) Ο Φουρτάδο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τελείωσε αργά με τα πλέι οφ και ήρθε απροετοίμαστος. Υπολογίζω πως για 45 λεπτά αυτή τη στιγμή μπορεί να παίξει.

3) Ισχύουν τα σενάρια για Κατσικοκέρη. Το παιδί έκανε καλό πρωτάθλημα και είναι το στυλ που μ' αρέσει γιατί πρεσάρει ψηλά και δεν αφήνει να φύγουν εύκολα οι μπάλες.

4) Φαίνεται πως είναι σοβαρός ο τραυματισμός του. Κρίμα για το παιδί γιατί το πρωί υπέγραψε και το απόγευμα χτύπησε. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε για χιαστούς".

ΑΕΚ μονο: Κυριε Βλαχο, μεχρι που πιστευεται οτι μπορει να φτασει η φετινη Α.Ε.Κ και ποιος θα εχει ηγετικο ρολο σε αυτην? (π.χ. ο Γκερειρο?)

Βαγγέλης Βλάχος: " Εμείς όπως είπα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε ΑΕΚ και κοιτάμε ψηλά. Ηγέτης θα είναι η ίδια η ομάδα γιατί στηρίζεται μόνο σε νέους, φιλόδοξους, αλλά άπειρους παίκτες. Θα στηριχτούμε μόνο στο σύνολο και στην ομοιογένειά μας".

KOSTAS 21 : ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ...ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ...ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΣΕΤΗ ΚΑΙ ΤΣΙΤΑ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ...

Βαγγέλης Βλάχος: " Είναι και οι δύο παιδιά που μπορείς μελλοντικά να ελπίζεις. Σε καμία περίπτωση όμως έστω κι σ' αυτή την ΑΕΚ, δεν έπεισαν ούτε εμένα, ούτε τους συνεργάτες μου, ούτε τους συμπαίκτες τους πως μπορούν να βοηθήσουν. Στον Κατσέτη δίνω ελαφρυντικά γιατί είναι νέος, δεν έχει παίξει ούτε φιλικό για 1 χρόνο και θέλει πολλή δουλειά.

Όσο για τον Θωμά θα πω αυτό που είπα στον ίδιο στο γραφείο μου χθες: "Έχεις κάτι που θέλουμε όλοι οι προπονητές. Βάζεις εύκολα το γκολ, όμως σ' όλα τα άλλα τα στοιχεία που θέλει η ομάδα ο προπονητής και οι συμπαίκτες σου είσαι έτη φωτός μακριά. Αν έχεις όρεξη δούλεψε και δείξε μου ότι μπορείς. Αλλιώς θα πας δανεικός".

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

pavlos: Καλησπέρα. Ποιές κατά τη γνώμη σας είναι οι μεταγραφές που χρειάζεται ακόμα οπωσδήποτε η ομάδα (εννοώ σε ποιές θέσεις), προκριμένου να μπορέσει να μπει στην πρώτη πεντάδα?Είναι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις προχωρημένες και ποιές? Περιμένετε στον αγώνα με την Τρίπολη να έχετε και κάποιον νέο παίκτη?

Βαγγέλης Βλάχος: " Είμαι παγκοσμίως η μοναδική ομάδα που δεν έχει αμυντικά χαφ. Χρειαζόμαστε δύο κόφτες. Να είναι δύο ψηλά παιδιά, δυνατά, γρήγορα και ποιοτικά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ζητώ γι' αυτή τη θέση, αφού πλέον η ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο εξαρτάται κατά πολύ απ' αυτή τη θέση. Έναν επιθετικό χαφ όπως ήταν ο Λεονάρντο και έναν σέντερ φορ ακόμα.

Η ομάδα δεν έχει το εύκολο γκολ. Αυτό το γκολ του Λυμπερόπουλου, του Νικολαΐδη, του Μαύρου, του Δημητριάδη. Οι πληροφορίες μου λένε πως ο Κατίδης είναι πιο κοντά στο να έρθει στην ομάδα, όπως σε καλό δρόμο είναι και η περίπτωση του Κατσικοκέρη".

KOSTAS : Kyrie Vlaxo kalispera. Tha ithela na rwtisw an etsi pws ekselixtikan oi metagrafikes kiniseis ths omadas mas ,mazi kai me tis apoxoriseis vasikwn paixtwn isws itan lathos na mhn kratisoume ton Gewrgea?An gyrnouse o xronos pisw tha allazate kati?

Βαγγέλης Βλάχος: " Χθες συζητούσα και έλεγα με τους συνεργάτες μου πως έτσι όπως έγιναν τα πράγματα καλύτερα να έμεναν και ο Γεωργέας και ο Καφές. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια είπαμε να κοιτάξουμε μπροστά και είχαμε πεισθεί πως θα βρίσκαμε παίκτες να αντικαταστήσουμε τους δύο αυτούς εκλεκτούς ποδοσφαιριστές με ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν προσωπικότητα, να είναι έμπειροι και ηλικιακά πιο νέοι για να μείνουν στην ομάδα περισσότερα χρόνια.

Το μεγαλύτερο αγκάθι που μας εμπόδισε ήταν το οικονομικό. Κάθε φορά που φτάναμε στη πηγή για να φέρουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, τα οικονομικά μας ανάγκαζαν να κάνουμε πίσω. Σήμερα θα ήταν ευχή μου να τα είχαμε και να μας βοηθήσουν. Να βοηθήσουν και εμένα και τα παιδιά και την ΑΕΚ γενικότερα στη νέα προσπάθεια που κάνει".

ΑΕΚΑΡΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΙΔΗ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ?ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Βαγγέλης Βλάχος: " Εάν ο Κατίδης είναι έτοιμος και αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στην ομάδα είναι ένα παιδί που παίζει σε όλες τις θέσεις στα χαφ και μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε παντού. Θεωρώ ότι επειδή ήδη έκανε 5 90λεπτα είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται περισσότερη προπόνηση. Θεωρώ επειδή είναι και νέος και δεν έχει τραυματισμούς, πολύ γρήγορα θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Εφόσον φυσικά αποκτηθεί".

αεκ original 21.!! : καλησπερα σε ολους.κυριε Βλαχο πρωσοπικα με εχουν εντυπωσιασει ολοι οι νεαροι παιχτες της αεκ και στα περισσοτερα φιλικα επαιξαν ομορφη μπαλα αλλα θα μπορεσουν αυτα τα παιδια να αντεξουν στην πιεση ενος μεγαλου αγωνα και στις σκλυρες αμυνες τον εμπειρων αμυντικων.??

Βαγγέλης Βλάχος: " Είναι αυτό που λέω συνέχεια, ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτά τα παιδιά αν θα καταφέρουν σ' αυτή την πίεση. Επειδή λέω πάντα την αλήθεια σ' όλη μου τη ζωή όσο σκληρή κι αν είναι, μέχρι στιγμής και εύχομαι να με διαψεύσουν δεν δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν αυτή την πίεση και το θεωρώ πάρα πολύ φυσιολογικό.

Εδώ θέλω την υπομονή και την συμπαράσταση του κόσμου, ζητάω τη βοήθειά τους γιατί τους έχουμε τρομερή ανάγκη και σε λίγο χρόνο (γιατί δυστυχώς για μένα και γι αυτός θέλουν χρόνο), όχι μόνο θα αντέχουν αλλά θα τους κάνουν υπερήφανους και θα αισθάνονται μεγαλύτερη χαρά γιατί μαζί με εμένα θα έχουν συμβάλει στην πρόοδο και στη βελτίωσή τους. Πάντως είναι 2-3 οι οποίοι στο κομμάτι που προανέφερα μας έχουν εντυπωσιάσει και φαίνεται ότι θα κάνουν τη διαφορά. Θέλω περισσότερους όμως".

Μανώλης: Καλησπέρα κύριε Βλάχο. Πιστεύετε ότι οι νέοι τις ομάδας μας έχουν καταλάβει πόσο βαριά φανέλα φοράνε; Έχετε κάνει μαζί τους τέτοια συζήτηση; Τι σας είπαν;

Βαγγέλης Βλάχος: " Εγώ από την πρώτη μέρα που γνωρίστηκα με τα νέα ταλέντα της ομάδας, προσπαθώ και μέχρι σήμερα να τους βάλω στο κλίμα για το τι ακριβώς είναι η ΑΕΚ. Η φανέλα αυτή είναι πάρα πολύ βαριά. Ίσως άλλες εποχές αυτό το δώρο που τους κάνει η ζωή, ο Θεός, η τύχη, να μην είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους. Τους λέω λοιπόν πως το μεγαλύτερο δώρο που σας έκανε η ζωή είναι αυτό.

Είστε ευλογημένοι γιατί βρίσκεστε σ' αυτή τη μεγάλη ομάδα. Είστε σε μια ομάδα που όποιος μιλάει ελληνικά και όχι μόνο, θα ήθελα να ήταν εδώ. Όλοι σας ζηλεύουν και όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση σας. Δείξτε στους εαυτούς σας, στην ιστορία της ΑΕΚ και σ' όλους εσάς που πιστεύουμε σε εσάς, πως μπορείτε πραγματικά να φοράτε τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό".

DimosR21: Πέρυσι το Δεκέμβριο είχε γίνει μεγάλος ντόρος με ένα νέο παιδί, τον Κώστα Βλάχο.Επικείμενη μεταγραφή τότε στο εξωτερικό, ανανέωση του συμβολαίου του, δοκιμή στη Μίλαν. Στην ομάδα που χτίζεται σήμερα με τα τόσα κενά που υπάρχουν, ένας νεαρός ταλαντούχος στόπερ δε χωράει;Γιατί δεν έχουμε ακούσει καθόλου για αυτόν από την αρχή της προετοιμασίας; Ευχαριστώ.

Βαγγέλης Βλάχος: "Χ θες ήρθε στα Σπάτα το συγκεκριμένο παιδί. Τον παίκτη τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά, έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας παίκτης για να παίζει στην ΑΕΚ. Εξαιρετικός χαρακτήρας, έξυπνο παιδί και γενικά ένας ταλαντούχος παίκτης.

Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να κάνει προπονήσεις ακόμα. Έχει σπάσει το χέρι του, βρίσκεται σε καλό δρόμο, όμως για ένα μήνα ακόμα δεν μπορεί να κάνει προπονήσεις. Όλοι μου λένε τα καλύτερα λόγια και εγώ τον περιμένω. Όταν θα έρθει θα του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του".

Βαγγέλη τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο ενόψει του ματς με την Τρίπολη;

Βαγγέλης Βλάχος: " Ο ΑΕΚτζης γεννιέται δεν γίνεται. Είμαστε από τους ελάχιστους οπαδούς στον κόσμο που γεννιόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε κίνητρο, πρωτάθλημα ή Κύπελλο για να γίνουμε άλλη ομάδα. Επειδή υπήρξα και εγώ οπαδός και μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος, θέλω αυτόν τον πικραμένο, τον προδομένο και ταπεινωμένο κόσμο να παρακαλέσω να έρθει να μας βοηθήσει.

Η ΑΕΚ περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία. Εγώ και τα παιδιά αναλάβαμε το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν σκεφτεί κανείς το περσινό ρόστερ που λέγαμε πως δεν είναι γεμάτο και έχει ελλείψεις και δει και το σημερινό του έρχεται να βάλει τις φωνές κ τα κλάματα.

Παρακαλώ να έρθουν να στηρίξουν τα παιδιά γιατί κο ΑΕΚτζης αγαπά περισσότερο από τον καθένα τον παίκτη της ομάδας τους και να στείλει ένα μήνυμα πως είναι ο 12ο παίκτης, είναι κοντά μας και εμείς θα δίνουμε τη ψυχή μας, το είναι μας και ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε υπερήφανους και να τους δώσουμε χαρά και να πω πως είμαστε το μόνο κομμάτι που μπορεί να κάνει περήφανους τους ΑΕΚτζήδες. Παρακαλώ τον κάθε ΑΕΚτζη είτε στο γήπεδο, είτε όχι να στέλνει μόνο θετικά μηνύματα στα παιδιά και να τα βοηθήσει".

KTs4: Ποια η γνώμη σας για τους άμεσους ανταγωνιστές της ΑΕΚ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) και για το πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση του ρόστερ των περισσότερων ομάδων της Super League;

Βαγγέλης Βλάχος: " Το ποδόσφαιρο είναι χρήματα πια. Όποιος έχει και φέρνει τους πρωταγωνιστές, κάνει και τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη χρονιά δείχνει πως είναι το πρώτο φαβορί. Η δυνατότητα να φέρνουν όποιον παίκτη θέλουν τους κάνουν να φαίνονται το μεγάλο φαβορί. ΠΑΟΚ και ΠΑΟ φαίνεται πως έλυσαν τα διοικητικά προβλήματα και πήραν αξιόπιστους ποδοσφαιριστές και εμφανίζονται δυνατοί στο φετινό πρωτάθλημα.

Όλες οι άλλες ομάδες εκτός του Ατρομήτρου και του Αστέρα Τρίπολης και της Βέροιας κινήθηκαν σε χαμηλά μπάτζετ γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξοδέχουμε πολλά λεφτά και κινηθήκαμε για ποδοσφαιριστές άγνωστους που δεν στοίχιζαν. Γι' άλλη μια φορά βλέπω πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων".

aekara s'agapw: Κύριε Βλάχο μας έχετε κερδίσει όλους με την ειλικρίνεια σας και το πάθος σας για διάκριση.Ποιό αμυντικό χαφ θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να κλείσει το κενό ττου κέντρου;Θέλω να μου πείτε όνομα αν είναι εύκολο..ευχαριστώ πολύ!

Βαγγέλης Βλάχος: " Σε όλη μου τη ζωή ήμουν ειλικρινής και έλεγα την αλήθεια γιατί με την αλήθεια πας πάντα μπροστά. Εδώ έχω έναν λόγο παραπάνω να λέω την αλήθεια, απέναντι στους φιλάθλους, στους ποδοσφαιριστές και στη διοίκηση της ΑΕΚ. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου, της ψυχής μου.

Είναι η ομάδα που γεννήθηκα και που μεγάλωσα. Έχω ιερή υποχρέωση στον κόσμο, στους δημοσιογράφους και στον εαυτό μου να λέω αυτό που πιστεύω, αυτό που είναι πραγματικότητα, όσο σκληρό και όσο αντιεπαγγελματικό κι αν είναι μερικές φορές. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή στο οικονομικό επίπεδο που κινούμαστε εμείς, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να έρθει και να αναπληρώσει αυτό το μεγάλο κενό στα χαφ.

Ο κύριος Τσιάρτας μου είπε για κάποιον Κορδέρο, τον οποίο δεν γνωρίζω και μου εγγυάται ότι θα είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ. Αν έρθει ελπίζω να μας βοηθήσει και να μας δικαιώσει για την επιλογή".

Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βλάχου στη Live Συνέντευξη στο Sport24.gr

thomas21: ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΑ ΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ?? ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΔΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Βαγγέλης Βλάχος: " Γιατί δεν τον πιστεύω σ' αυτή τη θέση. Πιστεύω πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτή η θέση χρειάζεται πρώτα απ' όλα σωματικά προσόντα, εξαιρετική ποιότητα (είναι ο πρώτος παίκτης που παίρνει τις μπάλες από τους αμυντικούς και ανοίγει το παιχνίδι) και γιατί πιστεύω πως μπορεί να δείξει τα πραγματικά του στοιχεία στις θέσεις που τον έχω δοκιμάσει.

Σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Δεξί χαφ, αριστερό χαφ και κρυφός κυνηγός. Έχει θράσσος, έχει ταχύτητα και σουτάρει εξαιρετικά και με τα δύο πόδια, ενώ για το ύψος του έχει εξαιρετικό άλμα".

Τέλος, ο Βαγγέλης Βλάχος έστειλε ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους της ομάδας: " Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ΑΕΚΤζήδες που πήραν διαρκείας αλλά και σ' αυτούς που δεν τα κατάφεραν λόγω οικονομικών προβλήματων. Ξέρω πως είσαστε κοντά μας, ξέρω ότι η ψυχή σας, το σώμα σας και το μυαλό σ' αυτή την ομάδα. Ξέρουμε πόσο πολύ την αγαπάτε.

Ζητώ γι' άλλη μια φορά να στηρίξετε αυτά τα παιδιά όσο περισσότερο μπορείτε, να έχετε υπομονή γιατί η ομάδα είναι νέα και να σας ότι η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανένα. Ούτε τον Βλάχο, ούτε τον Μαύρο, ούτε κανέναν. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα εκεί δυνατή, με την ταυτότητά της, με το DNA της και με μια φανέλα που ο δικέφαλος έχει ανοιχτά τα φτερά κι αυτά που κρατάει στα χέρια του δείχνουν πως βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο.

Θέλω να μας στηρίξετε και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την κατανόηση και θέλω να είσαστε κοντά σ' αυτά τα παιδιά με αγάπη, με εμπιστοσύνη και μ' ένα χειροκρότημα που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Σας ευχαριστώ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ