EURO

Οι 31 ανταγωνιστές της Ελλάδας για το Euro 2020

Οι 31 ανταγωνιστές της Ελλάδας για το Euro 2020

Διάβαστε τις χώρες που ανταγωνίζονται στην Ελλάδα αναφορικά με την διοργάνωση του Euro 2020. Για πρώτη φορά η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε 13 σημεία της Ευρώπης

Η Ελλάδα είναι μία από τις 32 χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προκειμένου να συνδιοργανώσουν το Εuro 2020.

Όλες οι υποψήφιες θα πρέπει να καταθέσουν το φάκελο με την πρότασή τους μέχρι τις 25 Απριλίου του 2014, όταν θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα.

Τα παιχνίδια της τελικής φάσης θα χωριστούν σε 13 διαφορετικά πακέτα. Τα 12 από αυτά θα περιλαμβάνουν τα ματς των ομίλων και ένα από τη νοκ-άουτ φάση, είτε των "16" είτε κάποιον προημιτελικό. Πέρα από τα "κανονικά" πακέτα, όμως, υπάρχει και το πακέτο των "τελικών" στο οποίο περικλείονται οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Η προθεσμία για την αίτηση υποψηφιότητας έληγε χθες και η χώρα μας θα διεκδικήσει κάποιο από τα δύο πακέτα μαζί με 32 άλλους "μνηστήρες". Κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να προτείνει μία μόνο πόλη και ένα γήπεδο, αλλά έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή μέχρι την τελική υποβολή των αιτήσεων στις 25 Απριλίου. Επειδή, όμως, κάθε ομοσπονδία δικαιούται να καταθέσει δύο προσφορές (μία για κάθε πακέτο), μπορεί να συμπεριλάβει και μία επιπλέον πόλη για το άλλο πακέτο.

Οι 32 χώρες είναι οι:

Αρμενία (Ερεβάν), Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), Λευκορωσία (Μινσκ), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Βουλγαρία (Σόφια), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Τσεχία (Πράγα), Δανία (Κοπεγχάγη), Αγγλία (Λονδίνο), Φινλανδία (Ελσίνκι), Γαλλία (Λιόν), Π.Γ.Δ.Μ, Γερμανία (Μόναχο), Ελλάδα (Αθήνα), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ισραήλ (Ιερουσαλήμ), Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο), Καζακστάν (Αστάνα), Ολλανδία (Άμστερνταμ), Πολωνία (Βαρσοβία, Χορζόφ), Πορτογαλία (Λισαβόνα, Πόρτο), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ρωσία (Αγία Πετρούπολη), Σκωτία (Γλασκόβη), Σερβία (Βελιγράδι), Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μπιλμπάο, Βαλένθια), Σουηδία (Σόλνα), Ελβετία (Βασιλεία), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), Ουκρανία (Κίεβο, Ντόνετσκ), Ουαλία (Κάρντιφ).

"Είμαστε πολύ περήφανοι που βλέπουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων, με περισσότερες από τις μισές ομοσπονδίες είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020.

Οι τελικοί θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και η 60η επέτειος θα είναι πραγματικά ιδιαίτερη, βάζοντας το ποδόσφαιρο στο σπίτι όλων των οπαδών της Ευρώπης", δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Το ραντεβού για την ανάθεση των αγώνων στις 13 χώρες που θα επιλεχθούν θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου του 2014.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ