STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: Μπλόκο στο "Γεντί Κουλέ" και τέταρτο το τριφύλλι

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-2: Μπλόκο στο "Γεντί Κουλέ" και τέταρτο το τριφύλλι
INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ πήρε την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο με 2-2 και μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής το τριφύλλι θα μπει ως τέταρτο στα playoffs και στο -4 από την κορυφή.

Δύο ακόμη βαθμούς έχασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παραχώρησε μια ακόμη ισοπαλία, την τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, αυτή τη φορά κόντρα στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει τέταρτος, πίσω από τον Ολυμπιακό, στα playoffs και στο -4 από την κορυφή.

Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League
Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, από το 30' και μετά, έχασαν πολλές ευκαιρίες ιδίως στο δεύτερο μέρος όπου είχαν και δοκάρι με τον Ιωαννίδη αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ κόντρα στον ΟΦΗ που σε ένα γεμάτο γήπεδο μπόρεσε να πάρει έναν βαθμό ενόψει της μάχης των playouts.

Τα xgoals της αναμέτρησης ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
Τα xgoals της αναμέτρησης ΟΦΗ - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

Πήρε προβάδισμα ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, απείλησε στο 2' με τον Λάρσον και στο 6' με τον Ισέκα με τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Χιμένεθ στο 21'. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, πέρασε υπέροχα τον Ακαϊντίν και με πλασέ στα όρια της περιοχής νίκησε τον Ντραγκόβσκι για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και ο Παναθηναϊκός άρχισε να απειλεί μετά τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα. Το τριφύλλι ισοφάρισε με τον Ιωαννίδη στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι. Ήταν το 35' όταν ο Μπερνάρ έκανε υπέροχη προσπάθεια, έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Μεγιάδο, έκανε την ασίστ προς τον Ιωαννίδη ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάουμαν και ισοφάρισε σε 1-1.

Σωρεία χαμένων ευκαιριών ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 44' όταν βγήκε ωραία στην επίθεση από τα δεξιά με τον Παλάσιος να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το σουτ και τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά. Ήταν στο 47' όταν ο Ιωαννίδης βγήκε από τα αριστερά, έκανε την πάσα προς τον Μπακασέτα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο διεθνής μέσος με ένα κακό σουτ έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα το τριφύλλι βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής. Ο Παλάσιος και πάλι βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά ο Μπάουμαν σωτήρια έδιωξε τη μπάλα.

Στο 62' οι πράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και να πάρουν προβάδισμα αλλά και πάλι ο Μπάουμαν είπε όχι. Ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ακαϊντίν πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να διώχνει σε κόρνερ.

Πέναλτι και γκολ για τον ΟΦΗ μέσω VAR

Ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο 75' της αναμέτρησης όταν ο Λάρσον στην προσπάθεια του μέσα στην περιοχή, είχε μια επαφή με τον Τσέριν, ο Βεργέτης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, μετά τη χρήση του VAR όμως και αφού είδε ξανά και ο ίδιος τη φάση έδωσε το πέναλτι. Ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση στο 81' και νίκησε τον Ντραγκόβσκι ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία αλλά δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα και ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-1.

Ισοφάρισε ξανά ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι κατάφερε όμως να σκοράρει ξανά στην πρώτη του επίθεση μετά το γκολ που δέχτηκε με τον Σπόραρ που είχε περάσει ως αλλαγή να πλασάρει εύστοχα και να νικάει τον Μπάουμαν για το 2-2.

Οι πράσινοι λίγο πριν το φινάλε διαμαρτυρήθηκαν για ένα χέρι του Λουκάο μέσα στην περιοχή αλλά ο Βεργέτης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην αλλάξει η απόφαση του Έλληνα διαιτητή.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74' Γκλάζερ), Μπακού (74' Φελίπε), Αποστολάκης (59' Αμπάντα), Χιμένεθ (59' Ριέρα), Ισέκα (87' Λουκάο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (71' Κώτσιρας), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71' Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος (71' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Δείτε τη Game Night για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ