ΟΦΗ

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2
Μπελούτσι INTIME SPORTS

Λέτο,Μπελούτσι μεταμόρφωσαν τον ΟΣΦΠ και έφεραν τη νίκη-πρόκριση (2-0) κόντρα στον ΟΦΗ

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους και δίχως να πατήσουν γκάζι, πήραν άνετα την πρόκριση κόντρα στον ΟΦΗ που την μοναδική φορά που απείλησε ήταν στο 27' με μακρινό σουτ του Ταραλίδη.
Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, όμως το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων λίγο έλειψε να τον βάλει σε περιπέτειες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάστηκε να επιστρατεύσει τους Λέτο και Μπελούτσι που έδωσαν άλλον αέρα και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη-πρόκριση.

Το βέβαιο είναι πως αυτός ο αγώνας θα ξεχαστεί γρήγορα καθώς το θέαμα ήταν μέτριο και γι' αυτό σίγουρα ευθύνονται και οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στην Κρήτη και δυσκόλεψαν το έργο των ποδοσφαιριστών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μπερτίν, Μπαρκαουάν, Ρουμπάκης, Ταραλίδης (46' Κοστόφσκι), Πέσιτς (65' Πινέιρο), Μπεθάρες, Σουλεάπ, Κορνέα, Σίμιτς, Πόποβιτς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Μενδρινός, Ντιόγκο (83' Μήτρογλου), Όσκαρ (60' Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς (65' Λέτο).

Κίτρινες: Ρουμπάκης, Μπαρκαουάν - Ντιόγκο, Ντουντού, Πάντος, Μπελούτσι

Διαιτητής: Κάκκος Α. (Κέρκυρας)

Βοηθοί διαιτητές: Γενναίος Χ. (Αθηνών), Ακρίβος Χ. (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)

Η μάχη των πάγκων


Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάλαρτζ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρκαουάν και Μπερτίν, δεξί μπακ ο Ρουμπάκης, αριστερα ο Κορνέα, αμυντικά χαφ οι Μπεθάρες και Σουλεάπ, λίγο πιο μπροστά ο Ταραλίδης, στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Πόποβιτς, αριστερά ο Σίμιτς, ενώ στην κορυφή ο Πέσιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκύρασε κάποιους παίκτες, ενώ διατήρησε το αγαπημένο του 4-4-1-1. Την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν ο Α. Παπαδόπουλος με τον Ζεβλάκοβ που πήρε την θέση του Άντζα, δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, αριστερά ο Πάντος, στα χαφ ήταν ο Ντουντού μαζί με τον Μενδρινό, δεξί χαφ ήταν ο Γκαλέτι, αριστερά ο Τζόρτζεβιτς που προτιμήθηκε αντί του Λέτο, σε δημιουργικό ρόλο ο Όσκαρ, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντιόγκο.

Ερυθρόλευκη κυριαρχία και... παράπονα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού που μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μάλιστα έχασαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 6ο λεπτό για να πάρουν το προβάδισμα. Ο Γκαλέτι με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ντιόγκο που με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε τον Μάλαρτζ, όμως πριν πλασάρει, ο Ρουμπάκης με τάκλιν έσωσε την εστία της ομάδας του. Τα παράπονα για την διαιτησία όχι μόνο δεν έλειψαν αλλά έκαναν από νωρίς την εμφάνιση τους και σ' αυτόν τον αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στην φάση του 6ου λεπτού καθώς ο Ρουμπάκης φαίνεται να βρίσκει το πόδι του Ντιόγκο, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ανούσια υπεροχή

Ο χρόνος κυλούσε, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κίνησεων, αντιμετώπισαν όμως μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων καθώς οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία τους και απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις.

Στο 25ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν δεύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς ο Τοροσίδης έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η μπάλα λίγο άουτ.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε δύο λεπτά αργότερα (27') με τον Ταραλίδη να κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία του αγώνα, όμως ήταν φανερό πως τους έλειπε η φρεσκάδα, το μυαλό και η εκρηκτικότητα. Η απουσία του Σεμπάστιαν Λέτο που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στο κακό επιθετικό πρόσωπο των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ντιόγκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ πάσαρε στον στον Γκαλέτι που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του ΟΦΗ ενώ στην συνέχεια ο Τοροσίδης απο κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων γινόταν ολοένα και πιο έντονο για τους Πειραιώτες και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Οι ευκαιρίες...


Στην επανάληψη το σκηνικό δεν είχε απολύτως καμία διαφορά από το πρώτο ημίχρονο, αφού οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν την υπεροχή, όμως και στις δύο φάσεις που δημιούργησαν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόσο στο 53' όσο και στο 59' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέβαζαν στροφές όσο περνούσαν τα λεπτά, κυνηγούσαν το γκολ και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως τις περισσότερες τις πέταξαν στα σκουπίδια.

Σε μια απ' αυτές (61'), ο Γκαλέτι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Ντιόγκο που σε κενό τέρμα έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ, ενώ στην συνέχεια το γυριστό του Μπελούτσι πέρασε άουτ.

... έφεραν τα γκολ


Η είσοδος του Λέτο και του Μπελούτσι, έδωσε αέρα φρεσκάδας στην ομάδα του Πειραιά που κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στο 69ο λεπτό. Στην αντεπίθεση ο Ντιόγκο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά ο Μπελούτσι μπήκε στην πορεία της μπάλας και με ασύλληπτη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Παρά το γκολ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έριξαν τον ρυθμό τους και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, προσπαθώντας να κλειδώσουν τη νίκη-πρόκριση.

Ο Λέτο άλλαξε άρδην την εικόνα του Ολυμπιακό προς το καλύτερο και σε μια ατομική ενέργεια, κατάφερε να κερδίσει πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Μπαρκαουάν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και πλέον τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Ακρίβος (Αθηνών)
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
Ερνέστο Βαλβέρδε: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Μενδρινός, Ντουντού, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Όσκαρ, Ντιόγκο.
Η 11άδα των γηπεδούχων ΟΦΗ
Γιάννης Ματζουράκης: Μάλαρτζ, Μπερτίν, Μπαρκαουάν, Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Πέσιτς, Μπεθάρες, Σουλεάπ, Κορνέα, Σίμιτς, Πόποβιτς.
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Χωρίς φάση στα δύο καρέ το πρώτο πεντάλεπτο με τον ΟΦΗ να έχει κερδίσει 3 κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
6' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντιόγκο
Ο Ντιόγκο έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μάλαρτζ αλλά ο Ρουμπάκης επενέβη τελειώνοντας τη φάση με τον Βραζιλιάνο να ζητά πέναλτι.
10' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την απόδοσή του και έχει αναλάβει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.
14' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντιόγκο
20' Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά.
21' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντουντού
24' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ρουμπάκης
25' Κεφαλιά Ολυμπιακός Τοροσίδης
Σέντρα απο τον Τζόρτζεβιτς, κεφαλιά απο τον Βασίλη Τοροσίδη που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Μάλαρτζ η μπάλα πέρασε μόλις άουτ
27' Σουτ ΟΦΗ Ταραλίδης
Δυνατό μακρινό σουτ του Ταραλιδή αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
40' Σχόλιο
Πολλά μαρκαρίσματα και λάθος πάσες στο παιχνίδι.
45' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ με τους ερυθρόλευκους να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Κοστόφσκι στη θέση του Ταραλίδη.
53' Σουτ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Χλιαρό πλασέ από τον αρχηγό έδιωξε εύκολα η άμυνα του ΟΦΗ.
56' Σχόλιο
Κακό παιχνίδι με τον αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.
59' Ευκαιρία Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Εξαιρετική πάσα στον αμακράριστο Τζόρτζεβιτς αλλά το πλασέ του αρχηγού απέναντι από τον Μάλαρτζ ήταν κάκιστο.
60' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπελούτσι στη θέση του Όσκαρ.
61' Δοκάρι Ολυμπιακός Ντιόγκο
Ο Γκαλέτι γύρισε στον Ντιόγκο που έχασε απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά από την μικρή περιοχή όντας αμαρκάριστος.
65' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πέσιτς έδωσε τη θέση του στον Πινέιρο.
65' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Λέτο αντί του Τζόρτζεβιτς.
69' Γκολ Ολυμπιακός Μπελούτσι
Ο Ντιόγκο κέρδισε την κόντρα βγήκε από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο επερχόμενος Μπελούτσι με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 0-1.
72' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Πάντος
77' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Μακρινό σουτ του Γκαλέτι η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
79' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκαουάν
83' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θεση του Ντιόγκο
84' Πέναλτι Ολυμπιακός Λέτο
Ο Λέτο κέρδισε το πέναλτι από αντικανονικό τάκλιν του Μπαρκαουάν.
85' Γκολ Ολυμπιακός Γκαλέτι
90' Λήξη αγώνα




























































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ