FOOTBALL ANALYSIS

ΟΦΗ: Ο μπακ Μπαλογιάννης είναι το κόλπο του Νιόπλια που αποδίδει

Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη ως αριστερό μπακ, μία επιλογή που τον δικαίωσε στην ισοπαλία του ΟΦΗ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ πήρε μία πολύτιμη ισοπαλία στη Λεωφόρο μένοντας στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί ήταν ανταγωνιστικοί, είχαν ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο άντεξαν στην όποια πίεση άσκησαν οι πράσινοι ιδιαίτερα μετά το 65ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ένας από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης. Ο 22χρονος μέσος των Κρητικών χρησιμοποιήθηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι από τον Νίκο Νιόπλια ως αριστερός μπακ, μία επιλογή που δικαιώνει τον προπονητή του ΟΦΗ.

Ο Μπαλογιάννης έκανε μία γεμάτη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα ήταν ο πιο ενεργός παίκτης του ΟΦΗ απέναντι στους πράσινους έχοντας 58 ενέργειες με την μπάλα, περισσότερες από κάθε ποδοσφαιριστή των Κρητικών. Όπως μπορείτε να δείτε και από το γράφημα της Opta, το πεδίο δράση του Μπαλογιάννη ήταν σε ολόκληρη τη αριστερή πλευρά, με αρκετές ενέργειες πάνω από τη σέντρα.

Το τρίγωνο με Γκαγέγκος - Λάμπρου και οι επιτυχημένες ντρίμπλες

Ο ΟΦΗ δεν αμύνθηκε μόνο, αλλά προσπάθησε, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποια επίθεση. Οι Κρητικοί αναπτύσσονταν κυρίως από τα αριστερά, με τον Μπαλογιάννη να ανεβαίνει αρκετά ψηλά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της Opta, οι Μπαλογιάννης (38), Γκαγέγκος (17) και Λάμπρου (7) σχημάτισαν ένα τρίγωνο.

Οι Κρητικοί είχαν πέντε τελικές (0,19xGoals) με τις τέσσερις να είναι από τα αριστερά. Οι 4/5 προήλθαν από το παραπάνω τρίγωνο με τον Γκαγέγκος να έχει δοκάρι στο 12', ενώ Μπαλογιάννης θέλησε να αιφνιδιάσει τον Μπρινιόλι από μακριά με σουτ στο 58', με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να διώχνει.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που προκύπτει για τον Μπαλογιάννη είναι οι ντρίμπλες του. Είχε δύο επιτυχημένες στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, περισσότερες από κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά, ο 22χρονος έχει τέσσερις πετυχημένες ντρίμπλες, όλες ως μπακ και είναι 2ος πίσω από τον Άνχελ Νέιρα (8).

Επιπλέον, ο Μπαλογιάννης είχε 20 πετυχημένες πάσες απέναντι στους πράσινους, με τις 5 να είναι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Συνολικά δοκίμασε 10 μεταβιβάσεις προς το τελευταίο τρίτο (50% επιτυχία), περισσότερες από κάθε παίκτη του ΟΦΗ, θέλοντας να προωθήσει το παιχνίδι των Κρητικών.

Τέλος, ο Μπαλογιάννης δεν αθέτησε τα αμυντικά του καθήκοντα έχοντας ένα κλέψιμο, μία απομάκρυνση και δύο ανακτήσεις της κατοχής για τον ΟΦΗ. Καταληκτικά, ο Νίκος Νίοπλιας έχει δώσει στον Μπαλογιάννη έναν νέο ρόλο ως αριστερό μπακ και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αποδίδει, με αποκορύφωμα την εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ