STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 0-0: Τον εγκλώβισε και τον κράτησε "άσφαιρο" στη Λεωφόρο

Οι Μαρινάκης και Καρλίτος από το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ | 31 Οκτωβρίου 2021
Οι Μαρινάκης και Καρλίτος από το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ | 31 Οκτωβρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ πίεσε τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να τον εγκλωβίσει με αποτέλεσμα οι πράσινοι να μην σκοράρουν για πρώτη φορά στη Λεωφόρο και έφυγε από το Απόστολος Νικολαϊδης με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το ισόπαλο 0-0 των δύο ομάδων.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο με τους πράσινους για πρώτη φορά να μένουν χωρίς γκολ στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Ο ΟΦΗ εγκλώβισε το τριφύλλι στο πρώτο μέρος και τον ανάγκασε να κάνει το χειρότερο πρώτο ημίχρονο τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην σκοράρει και οι δύο ομάδες να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς ότι είχε από τον πάγκο του για να κάνει καλύτερο επιθετικά τον Παναθηναϊκό και τα κατάφερε αλλά το τριφύλλι δεν είχε τις τελικές με τις οποίες θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ. Από την άλλη ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος δεν άντεξε να πιέζει όσο στο πρώτο 45λεπτο με αποτέλεσμα να κλειστεί στην περιοχή του για να κρατήσει το 0-0 έως το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ιωαννίδης με τον Βούρο σε φάση από το Παναθηναϊκός - ΟΦΗ | 31 Οκτωβρίου 2021
Ο Ιωαννίδης με τον Βούρο σε φάση από το Παναθηναϊκός - ΟΦΗ | 31 Οκτωβρίου 2021 PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με αλλαγές στις ενδεκάδες του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Από τη μια ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Βιτάλ αντί του Παλάσιος σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στον Ατρόμητο. Ενώ ο ΟΦΗ σε σχέση με το ματς της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λαμία έκανε δύο αλλαγές. Καθώς χρησιμοποίησε τους Διαμαντή - Ντουρμισάι αντί των Πασαλίδη και Καστάνιος.

Η πίεση του ΟΦΗ "εγκλώβισε" τον Παναθηναϊκό

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΟΦΗ κατάφερε να "εγκλωβίσει" τον Παναθηναϊκό πιέζοντας τον στη δεύτερη πάσα και μην αφήνοντας τους πράσινους να κάνουν το παιχνίδι που είχαν συνηθίσει έως τώρα. Οι γραμμές του τριφυλλιού ήταν ασύνδετες και η τετράδα των Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ, Καρλίτος και Ιωαννίδη δεν πήραν πάσες από την άμυνα και τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ με την πίεση που έβγαζε προσπαθούσε να κερδίσει μπάλες και να χτυπήσει γρήγορα στο τρανζίσιον. Σε μια τέτοια φάση οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γκαγιέγκος όταν στον 12' ο μέσος των Κρητικών έκλεψε τη μπάλα από τον Αλεξανδρόπουλο, έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ενώ λίγο έξω πέρασε και ένα φάουλ που κέρδισε ο ΟΦΗ από τα αριστερά και εκτέλεσε ο Λάμπρου απευθείας προς την εστία του Ιταλού γκολκίπερ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη και καλή τελική του ήρθε στο 39' όταν σε διώξιμο από τα αριστερά της άμυνας του ΟΦΗ η μπάλα έφτασε στον Πέρεθ ο οποίος έκανε το σουτ με τον Βούρο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Μάλιστα το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τον Παναθηναϊκό να μένει για πρώτη φορά στο μηδέν εντός έδρας στα πρώτα 45λεπτα της αναμέτρησης.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ανέβηκε μετά το 65' το τριφύλλι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με τις δύο ομάδες να μην απειλούν, τον ΟΦΗ όσο έχει δυνάμεις να προσπαθεί να πιέσει και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις για το πως θα ανεβάσει τις γραμμές του και θα γίνει απειλητικός προς την εστία του Επασί.

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με δύο σουτ από τους Μπαλογιάνη και Γκαγιέγκος στο 58' και το 66' αντίστοιχα αλλά εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο και άρχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του.

Το τριφύλλι πήρε μέτρα προς την περιοχή του ΟΦΗ, απείλησε αρχικά με μια ωραία κεφαλιά του Καρλίτος στο 73', στην καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς ενώ εν συνεχεία οι Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες βρέθηκαν σε καλή θέση αλλά τα σουτ που επιχείρησαν ήταν αρκετά άστοχα.

Οι πράσινοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+4' αλλά σωστά το γκολ του Καρλίτος ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση του VAR καθώς ο Ισπανός φορ ήταν ένα κλικ πιο μπροστά στην κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ