ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - Κηφισιά 3-1: Νίκη μετά από δύο μήνες και προβάδισμα πρόκρισης

2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τους Κρητικούς να επικρατούν 3-1 της Κηφισιάς στην πρώτη τους αναμέτρηση. Δύο γκολ πέτυχε ο Τοράλ (7', 25'), ένα ο Φελίπε (75'), ενώ είχε ισοφαρίσει ο Αντερέγκεν στο 10'.

Από τις 9 Οκτωβρίου είχε να πανηγυρίσει νίκη ο ΟΦΗ και το έκανε έπειτα από πολύ καιρό, ξανά σε αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-1 της Κηφισιάς και έχουν προβάδισμα δύο τερμάτων ενόψει της ρεβάνς, με τις δύο ομάδες να έχουν υπηρεσιακούς προπονητές στον πάγκο τους.

Το σκορ άνοιξε ο Τοράλ στο 7ο λεπτό, με τον Αντερέγκεν να ισοφαρίζει άμεσα για την ομάδα των βορείων προαστίων στο 10'. Ο Τοράλ πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 25', με τον Φελίπε να διαμορφώνει το σκορ στο 76'. Στο 87' ο Μπάουμαν απέκρουσε πέναλτι του Τετέι.

Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9/10/11 Ιανουαρίου, ενώ ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Παναιτωλικό ή την Αthens Kallithea με τους Αγρινιώτες να έχουν το προβάδισμα με 3-2.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο και τους Κρητικούς να ανοίγουν το σκορ στο 7ο λεπτό. Ο Αμπάντα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Topάλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν άμεση και συγκεκριμένα τρία λεπτά αργότερα.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ματέους Σάντος, ο Αντερέγκεν κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών, έβαλε το πόδι του και σκόραρε. Ο ΟΦΗ επιχείρησε να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ με τον Φελίπε στο 13ο λεπτό. Τελικά, πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο 25.

Ο Αμπάντα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Ισπανός κοντρόλαρε, έφερε την μπάλα στο αριστερό του, σούταρε και ο Τοράλ έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το δεύτερό προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Στο 37ο λεπτό ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για ένα πέσιμο του Οζέγκοβιτς στην περιοχή. Ωστόσο έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ και άλλαξε την απόφασή του θεωρώντας πως ο Βούρος είχε προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός. Οι Κρητικοί ήθελαν να έχουν τον έλεγχο, ώστε να προασπιστούν με ευκολία το προβάδισμά τους. Ως εκ τούτου οι φάσεις και για τις δύο πλευρές ήταν λίγες.

Στο 75' ο ΟΦΗ μπόρεσε να κάνει τρία τα τέρματά του. Ο Λάρσον κουβάλησε ωραία την μπάλα, σέρβιρε την μπάλα στον Λουίζ Φελίπε, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Κρίστινσον κατά την έξοδό του για το 3-1. Στο 87' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Βούρου, με τον Μπάουμαν να αποκρούει την εκτέλεση του Τετέι.

Στο 90+2' μάλιστα, ο τερματοφύλακας των Κρητικών έδιωξε με δυσκολία προσπάθεια του Τετέι μέσα στην περιοχή. Έτσι, ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης δύο τερμάτων.

  • ΟΦΗ: Mπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα, Τοράλ, Αμπάντα, Φελίπε.
  • ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία, Τσάπαν, Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Ίλιεφ, Σάντος, Οζέγκοβιτς, Αντερέγκεν.
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΦΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ