ΟΦΗ

ΟΦΗ: Η μεγάλη πώληση του Μανδά στη Λάτσιο που ανοίγει δρόμους και δίνει κίνητρα

Ο Χρήστος Μανδάς
Ο Χρήστος Μανδάς INTIME SPORTS

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την μεγάλη πώληση του Χρήστου Μανδά στην Λάτσιο, μία κίνηση που ανοίγει δρόμους για τους Κρητικούς και αφήνει παρακαταθήκη για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Ένα από τα θέματα των ημερών είναι η πώληση του Χρήστου Μανδά από τον ΟΦΗ στη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα προχώρησε στην απόκτηση του 21χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος κάνει μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν ένα πολύ μεγάλο deal.

Συγκεκριμένα, βάζουν στα ταμεία τους ποσό που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ και διατηρούν σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έκαναν προσπάθειες να διατηρήσουν τον Μανδά στο ρόστερ τους ως δανεικό, είχαν φτάσει σε συμφωνία με τους λατσιάλι, ωστόσο η επιμονή του Σάρι να κρατήσει τον νεαρό τερματοφύλακα στη Ρώμη, άλλαξε τα δεδομένα, όπως και τους όρους του deal υπέρ των Κρητικών.

Έτσι, ο Μανδάς γίνεται η δεύτερη μεγάλη πώληση του ΟΦΗ τη φετινή θερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς πριν από λίγες μέρες παραχώρησε τον Ασάν Ντιουσέ στην Οσέρ για ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ. Ένας από τους στόχους των Κρητικών είναι να γίνουν selling club και αυτές κινήσεις δείχνουν πως η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Η πώληση του Μανδά ανοίγει δρόμους

Πέρα από το οικονομικό σκέλος του deal, το οποίο δεδομένα βάζει στα ταμεία του ΟΦΗ ένα σημαντικό ποσό, δημιουργούνται και άλλα οφέλη. Οι Κρητικοί με το να ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με ένα τέτοιο κλαμπ, όπως είναι η Λάτσιο, αποκτούν πρόσβαση σε μία μεγαλύτερη αγορά και διευρύνουν την δικτύωσή τους.

Παράλληλα, ισχυροποιείται το όνομα του ΟΦΗ, μπαίνει ακόμη περισσότερο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης, πράγμα που βοηθάει σε μελλοντικές πωλήσεις ή αγορές ποδοσφαιριστών. Οι Κρητικοί διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τέτοιες κινήσεις μπορούν να στρέψουν κι άλλα βλέμματα μεγάλων κλαμπ πάνω τους.

Άλλωστε, με την περίπτωση του Μανδά φέρεται να είχε ασχοληθεί και η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι. Ωστόσο, οι λατσιάλι έδρασαν ταχύτερα και έφτασαν σε deal με τους Κρητικούς.

Δημιουργείται κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή να παίξει στον ΟΦΗ

Η πώληση του Μανδά αφήνει παρακαταθήκη στον ΟΦΗ για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Οι Κρητικοί εμπιστεύθηκαν τον νεαρό τερματοφύλακα, εκείνος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει το step up και να φτάσει τελικά έως το Ολίμπικο.

Ο ΟΦΗ έτσι κρατάει στα χέρια του ένα ισχυρό διαπραγματευτικό "χαρτί" για το μέλλον. Αποδεικνύει έμπρακτα πως παρέχει ευκαιρίες, ότι υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης και ως εκ τούτου μπορεί πιο εύκολα να πείσει έναν ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα του.

Οι Κρητικοί ήδη έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον αρκετά ελκυστικό, όμως κινήσεις όπως η μεταγραφή του Μανδά στη Λάτσιο, προσφέρει ακόμη περισσότερα κίνητρα για έναν ποδοσφαιριστή.

Η εμπιστοσύνη στον Χριστογεώργο και οι επόμενες κινήσεις

Ο ΟΦΗ πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα. Όσον αφορά στη θέση του βασικού τερματοφύλακα, η οποία έμεινε "ορφανή", ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει ξεκαθαρίσει πως θα δείξει εμπιστοσύνη στον Νίκο Χριστογεώργο.

Ο 23χρονος γκολκίπερ θα αναλάβει την υπεράσπιση της εστίας, με σκοπό να κάνει το δικό του step up και ο Λιθουανός προπονητής πιστεύει πως ο ποδοσφαιριστής του μπορεί να τα καταφέρει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι Κρητικοί δεν θα κινηθούν για έναν ακόμη τερματοφύλακα, ώστε να κλείσει η "τριάδα". Άλλωστε, τη δεδομένη στιγμή το ρόστερ του ΟΦΗ διαθέτει δύο τερματοφύλακες, τον Νίκο Χριστογεώργο και τον Δημήτρη Σωτηρίου.

Τέλος, οι Κρητικοί, έχοντας "ζεστό" χρήμα στα ταμεία τους, θα προχωρήσουν και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόστερ τους και στοχεύουν στην απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, που θα καλύψει το κενό που έχει αφήσει ο Ντιουσέ, όπως και έναν κεντρικό επιθετικό, ώστε να πλαισιώσει τους Φελίπε και Ντίκο.

TAGS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ