ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οδηγός για τον Ολυμπιακό η Γαλατάσαράι

Οδηγός για τον Ολυμπιακό η Γαλατάσαράι
INTIME SPORTS

Σαν σήμερα (5/11) πριν δέκα χρόνια, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Γαλατασαράι στην Ριζούπολη με 3-0. Θυμηθείτε τις στιγμές και δείτε το βίντεο.

Ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες αντιμετωπίζει την Μπενφίκα με στόχο τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μία νίκη που θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για τον Ολυμπιακό στο σημερινό ματς απέναντι στους Πορτογάλους είναι αυτή που σημειώθηκε εναντίον της Γαλατάσαραϊ το 2003. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 3-0 τους Τούρκους στη Ριζούπολη με το εντυπωσιακό γκολ του Ζιοβάνι στις καθυστερήσεις!

Ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί στον 4ο όμιλο με αντιπάλους τις Γιουβέντους, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γαλατασαράϊ.

Παρότι οι παίκτες του Όλεγκ Προτάσοφ είχαν κάνει καλές εμφανίσεις δεν είχαν καταφέρει να πάρουν βαθμό στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του ομίλου. Όπως στον αγώνα με την Γαλατά στην Πόλη, το οποίο έχασαν 1-0 αλλά είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Η νίκη επί της Γαλατά ήταν μονόδρομος για τον Ολυμπιακό που ήθελε να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης και προηγήθηκε με τον Μαυρογενίδη μόλις στο 6'.

Οδηγός για τον Ολυμπιακό η Γαλατάσαράι
INTIME SPORTS

Η διαφορά των δύο ομάδων σε εκείνο το ματς ήταν μεγάλη. Οι "ερυθρόλευκοι" έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη έχοντας μάλιστα δοκάρι σε σουτ του Καστίγιο.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού το σημείωσε ο Καστίγιο μετά από λάθος του Ντε Μπουρ και πλασέ σε κενή εστία, αφού προηγουμένως είχε περάσει τον τερματοφύλακα Μοντραγκόν.

Στο 2ο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" επαναπαύθηκαν στο 2-0 και περιορίστηκαν σε αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Ζιοβάνι σημείωσε στις καθυστερήσεις ένα από τα πιο όμορφα γκολ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Βραζιλιάνος "κρέμασε" τον τερματοφύλακα των Τούρκων και σημείωσε το τελικό 3-0!

Ο απολογισμός στον όμιλο ήταν τέσσερις βαθμοί και αποκλεισμός από την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η νίκη επί της Γαλατά θεωρείται από τις πιο σημαντικές στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ