ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλλει ακόμα κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος μεγιστάνας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς | 4 Οκτωβρίου 2011
Ο Ρώσος μεγιστάνας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς | 4 Οκτωβρίου 2011 @2011 LEFTERIS PITARAKIS/AP IMAGES

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να μην επιβάλλει ακόμα κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ώστε να βοηθήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Η βρετανική κυβέρνηση και η Ε.Ε. επέβαλαν σοβαρές κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει βγάλει στο "σφυρί" την Τσέλσι. Μία διαδικασία, ωστόσο, αρκετά σύνθετη, εξαιτίας αυτών των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ στους μπλε.

Παρά τις τιμωρίες που έχει δεχθεί ο Ρώσος ολιγάρχης, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρεται να τηρεί διαφορετική στάση. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει πως ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να μην επιβάλλει ακόμα κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο λόγος είναι ότι ο Ρώσος ολιγάρχης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ειρηνευτικές συζητήσεις με τη Ρωσία. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε έχει διαψεύσει το δημοσίευμα.

Θυμίζουμε πως ο Αμπράμοβιτς είχε ανακοινώσει πως τα κέρδη από την πώληση της Τσέλσι θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ