ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "υδραυλικός" αλλάζει τις ισορροπίες

Ο "υδραυλικός" αλλάζει τις ισορροπίες
Μπελούτσι

Ο Λεμονής περιμένει από τον Μπελούτσι να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Αργεντινός, σίγουρα, μπορεί

Ο Τάκης Λεμονής περιμένει πολλά από τον 24χρονο μέσο και δεν το κρύβει. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί και πιστεύει πως η ομάδα του, με τον Μπελούτσι στο αρχικό σχήμα, θα "ξεκλειδώνει" τις πολυπρόσωπες άμυνες, που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα φέτος στον πρωταθλητή, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια της Super League.
Ο Μπελούτσι στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έδειξε ότι το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, αρκείς κάποιος να ξέρει το τόπι, να "μιλά" στην μπάλα. Ο "ράστα" με την μπάλα στα πόδια είναι... υδραυλικός, φράση που χρησιμοποιείται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Στο μισάωρο που αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη, άφησε πολλές υποσχέσεις.

Δεν περιμέναμε τον εντός έδρας αγώνα με τους Θεσσαλονικείς για να διαπιστώσουμε την κλάση του διεθνούς άσου, η οποία δεν αμφισβητείται. Πρόκειται για έναν παίκτη πασίγνωστο στη Λατινική Αμερική, στην οποία άφησε το στίγμα του. Σίγουρα, πάντως, υπήρχε προσμονή για την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο τραυματισμός που προέκυψε, ευτυχώς δεν αποδείχθηκε σοβαρός, αλλά ο Ολυμπιακός στερήθηκε των υπηρεσιών του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλαμαριά. Πλέον, ο Φερνάντο Μπελούτσι είναι έτοιμος για δράση και την Κυριακή (10/2) στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο θα είναι βασικός στην ενδεκάδα και άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περιμένουν άμεση βοήθεια. Ο Τάκης Λεμονής πιστεύει πως ο Μπελούτσι μπορεί να κάνει καλύτερο τον Ολυμπιακό στο δημιουργικό τομέα. Αυτός ήταν και ο λόγος της απόκτησής του, σε μία πολυδάπανη μετεγγραφή του πρωταθλητή Ελλάδας κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αμφίβολος με Πανιώνο ο Σέζαρ
Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν πήρε μέρος στο τελευταίο στάδιο της προπόνησης, την Τρίτη (5/2), καθώς ένιωσε ενοχλήσεις σε τένοντα των οπίσθιων μηριαίων του δεξιού του ποδιού. Το απόγευμα της Τετάρτης (6/2), ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί τράβηγμα ημιυμενώδους των οπίσθιων μηριαίων δεξιά και η συμμετοχή του στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο κρίνεται ως εξαιρετικά αμφίβολη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προπονήθηκαν την Τετάρτη (6/2) στις 12:00. Οι Λεντέσμα και Ντομί ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, ενώ ο Κωνσταντίνου συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Παράλληλα, ο Κύπριος επιθετικός ακολούθησε και πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Σέζαρ έκανε θεραπεία. Την Πέμπτη (7/2), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 16:00.

Ο Τάκης Λεμονής περιμένει την επιστροφή των διεθνών προκειμένου να καταστρώσει τα οριστικά πλάνα του για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ενός αγώνα καθοριστικής σημασίας.

Ετήσια αιμοδοσία
" Το Τμήμα Μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 9/2, από τις 11:00 έως και τις 18:00 την ετήσια αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία γίνεται για 5η συνεχή χρονιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος, από την οποία μπορούν να πάρουν αίμα όσοι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη.

Επίσης το Μουσείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τιμώντας τη μνήμη των 21 φιλάθλων που έχασαν άδικα την ζωή τους στις 8/2/1981, θα έχει ελεύθερη είσοδο, την Παρασκευή 8/2 και το Σάββατο 9/2, για όλους τους φιλάθλους. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο να αφηγηθούν τις δικές τους αναμνήσεις και μαρτυρίες από το γεγονός της 8ης Φεβρουαρίου 1981, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προφορικής Ιστορίας που γίνεται σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό MAGIC

".

*Η λειτουργία του Μουσείου θα διακοπεί κατά το διάστημα της τέλεσης του Μνημοσύνου για τα θύματα της Θύρας 7, το οποίο υπενθυμίζεται ότι θα γίνει το Σάββατο (9/2) και ώρα 12:00.

Μώραλης: "Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια, αλλά..."
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στον "SUPERΣΠΟΡ FM 94.6" για την ένσταση κατά της συμμετοχής του Ρόμαν Βάλνερ του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν δίκαια, όμως οι κανονισμοί είναι... κανονισμοί και πρέπει να τηρούνται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μώραλη: " Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια το παιχνίδι στην Καλαμαριά. Δεν θεωρεί ότι το έχασε εξαιτίας της συμμετοχής του συγκεκριμένου παίκτη. Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση, πρόεδρο και απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμου. Το συμφέρον του Ολυμπιακού ήταν να κάνει την ένσταση. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το κάνει και καλώς το έπραξε. Δεν λέω ότι δεν είναι άδικο για την Καλαμαριά να χάσει τους βαθμούς ή ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές που νίκησαν δίκαια τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, δεν κατανοώ τις άλλες κουβέντες περί αδικίας. Αυτοί είναι οι κανονισμοί και τους έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Η ένσταση από την μεριά του Ολυμπιακού προτάσσεται στο συμφέρον της ομάδας και της εταιρίας, καθώς σε περίπτωση που καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και να παίξουμε στο Champions League σε περίπτωση που καταφέρουμε να περάσουμε από τα προκριματικά. Μιλάμε για μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Από την άλλη έχουμε ένα πρωτάθλημα με μία σημασία. Το εν λόγω άρθρο το γνωρίζουν όλες οι ομάδες. Αν δεν το χρησιμοποιούμε, δεν υπάρχει λόγος να το έχουμε. Αν γινόταν δηλαδή κάτι τέτοιο στο 4-0 του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και χρησιμοποιούσαμε έναν παίκτη χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής δεν θα έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός;

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες. Εγώ προσωπικά προτιμώ κάποια τέτοια κίνηση παρά να ανακατεύονται οι ομάδες με πράγματα μη κανονικά όπως να προσπαθούν να επηρεάσουν διαιτησίες και άλλα τέτοια. Αν δει η πειθαρχική επιτροπή ότι η Καλαμαριά δεν είχε ευθύνη, τότε καλώς το παιχνίδι θα μείνει ως έχει. Αν ο κ. Δαμήλος παραπονεθεί για κάτι άδικο είναι κατανοητό. Αν υπάρχει μία τυπική ευθύνη για μία παράνομη συμμετοχή καλώς θα τιμωρηθεί. Όταν υπάρχει το άρθρο γιατί να μην χρησιμοποιείτε; Θα μπορούσε να προβλέψει κάτι, αλλά όμως αυτό το έχουν ψηφίσει οι ομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Από όσο γνωρίζω δεν ήξερε ο Ολυμπιακός για την παρανομία του παίκτη πριν από την έναρξη του αγώνα



".























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ