ΑΕΚ

Ο Ξενιάδης πρόσφερε 1 Δις ευρώ για αυστριακή τράπεζα

Ο Ξενιάδης πρόσφερε 1 Δις ευρώ για αυστριακή τράπεζα
Βασίλης Ξενιάδης

Ο ενδιαφερόμενος Έλληνας επενδυτής για την ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Ξενιάδης, πριν από ένα χρόνο και εν μέσω κρίσης, έκανε πρόταση 1,350 δις ευρώ στην κυβέρνηση της Αυστρίας για την αγορά της κρατικής τράπεζας Hypo Alpe Adria.

Από το πρωί της Παρασκευής, στην επικαιρότητα της ΑΕΚ μπήκε το όνομα του επιχειρηματία Βασίλη Ξενιάδη.

Εμφανίστηκε στον Τύπο, επιβεβαιώθηκε από την κίνηση των παλαιών παραγόντων της ΑΕΚ και σήμερα το βράδυ η το αργότερο το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα επενδυτή και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη.

Σε όλη αυτή την έκρηξη στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον ενδιαφέρον του κ. Ξενιάδη για την ΑΕΚ, δεν προέκυψαν πουθενά οικονομικά στοιχεία που να δείχνουν το οικονομικό επίπεδο του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Το Sport24.gr στην έρευνα του σχετικά με την οικονομική δύναμη του Βασίλη Ξενιάδη, βρήκε την τελευταία δυνατή προσπάθεια επένδυσης της "Xeniadis Group" με το ποσό να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Πρόταση εξαγοράς της Hypo Alpe Adria

Η Hypo Alpe Adria πρόκειται για τραπεζικό όμιλο της Αυστρίας με υποκαταστήματα σε Αυστρία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γερμανία και Βρυξέλες. Στόχος του συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου, να γινόταν η κορυφαία δύναμη στην περιοχή Άλπεων-Αδριατικής.

Το 2009 όπως λόγω της οικονομικής κρίσης, η τράπεζα έφτασε κοντά στην χρεοκοπία και προκειμένου οι μεγαλομέτοχοι να την σώσουν την πούλησαν στην Αυστριακή κυβέρνηση μετατρέποντας την σε κρατική τράπεζα.

Και εδώ έρχεται το όνομα του Βασίλη Ξενιάδη.Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2010, το Xeniadis Group γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του για την συγκεκριμένη τράπεζα προσφέροντας αρχικά το ποσό των 450 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια διπλασίασε την προσφορά του και τελικά έφτασε στην τελική πρόταση προς την κυβέρνηση της Αυστρίας στα 1,350 δις ευρώ!

Η συγκεκριμένη προσπάθεια αγοράς της κρατικής τράπεζας, δημοσιοποιήθηκε στην Die Presse και αναδημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιχειρηματική και οικονομική ιστοσελίδα της Αυστρίας Friedlnews φιλοξενώντας δηλώσεις και του εκπροσώπου του κ. Ξενιάδη, Γκέρνοτ Πόιντνερ: "Εάν η Βιέννη θέλει να διαπραγματευτεί την τράπεζα, ο κ. Ξενιάδης θα βρίσκεται στην χώρας σας σε 3 ώρες".

Ενώ όσον αφορά την εγκυρότητα της πρότασης αλλά και γενικά την νομιμότητα του ομίλου, ο κύριος Πόιντνερ δήλωσε: "Εάν είχαμε "κρυμμένα μυστικά" στην ντουλάπα μας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπαίναμε σε διαπραγματεύσεις με την Αυστριακή κυβέρνηση. Εάν αυτό είναι το θέμα, οι δικαστικές αρχές θα είναι σε λιγότερο από μια ώρα έξω από την πόρτα μας".

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε τη συνέχεια του θέματος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στοιχείο που κυκλοφόρησε σχετικά με συγκεκριμένες επιχειρηματικές ενέργειες του κ. Ξενιάδη. Να σημειώσουμε εδώ, πως ο Γκέρνοτ Πόιντνερ, εκτός από εκπρόσωπος στην Αυστρία του Έλληνα επιχειρηματία είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Xeniadis Group.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ