ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βινίσιους ξεκινά εκστρατεία για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη Βραζιλία

Η εκστρατεία του Βινίσιους κατά του ρατσισμού
Η εκστρατεία του Βινίσιους κατά του ρατσισμού INSTAGRAM / @VINIJR

Το αποτύπωμα που θέλει να αφήσει στην κοινωνία προτάσσει για ακόμα μια φορά ο Βινίσιους Τζούνιορ, με τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας καταπολέμησης του ρατσισμού στη Βραζιλία.

Τη διαπαιδαγώγηση των Βραζιλιάνων με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού στη χώρα του, επιδιώκει μέσω της εκστρατείας που οργάνωσε ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια καμπάνια που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/11), προκειμένου να συμπέσει με την Ημέρα Ευαισθητοποίησης των Βραζιλιάνων.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ, στον οποίο απονεμήθηκε πρόσφατα το βραβείο "Socrates Award" για το ανθρωπιστικό του έργο, συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά για την καλυτέρευση του κόσμου, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη διάδοση του μηνύματος κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Η εκστρατεία λανσαρίστηκε μέσα από μια αφίσα, στην οποία κυριαρχεί το πρόσωπο του Βινίσιους, συνοδευόμενη από τις φράσεις: "Ρατσισμός, μην προσποιείσαι ότι δεν βλέπεις" και "Αποκαλύψτε τους ρατσιστές".

Παράλληλα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ινστιτούτου με το όνομά του που έχει ιδρύσει, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Εγχειριδίου κατά του ρατσισμού.

Ένα βιβλιαράκι 60 σελίδων, το οποίο αποσκοπεί στο να προσφέρει υποστήριξη σε σχολεία σε όλη τη Βραζιλία για να κάνει το εκπαιδευτικό περιβάλλον πιο περιεκτικό και να αποφύγει τα στερεότυπα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προκαταλήψεις.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ