ΑΓΓΛΙΑ

Ο Βενσάν Κομπανί στον πάγκο της Μπέρνλι

Ο Βενσάν Κομπανί πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Γουότφορντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι | 18 Μαΐου 2019
Ο Βενσάν Κομπανί πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Γουότφορντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι | 18 Μαΐου 2019 @2019 AP PHOTO/TIM IRELAND

Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από το Νησί ως παίκτης ο Βενσάν Κομπανί επιστρέφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο ως προπονητής, με τον Βέλγο να αναλαμβάνει τα ηνία της Μπέρνλι.

Η Μπέρνλι καλείται τη νέα σεζόν να δώσει σκληρό αγώνα στην Championship για να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων που άνηκε τα προηγούμενα 13 χρόνια και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει στον πάγκο να την καθοδηγεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία της Premier League.

Ο λόγος για τον Βενσάν Κομπανί, ο οποίος μετά από τρία χρόνια στον πάγκο της Άντερλεχτ (την ανέλαβε το 2019 όντας παίκτης-προπονητής πριν γίνει ful-time μάνατζερ τον Αύγουστο του 2020) αποδέχηκε την πρόταση των κλάρετς για να βρεθεί στον πάγκο τους και να μεταφέρει στους παίκτες του τις σπουδαίες παραστάσεις που είχε εκείνος στα γήπεδα, ειδικά ως ποδοσφαιριστής.

"Η Μπέρλι είναι πραγματικά ένας ιστορικός αγγλικός σύλλογος και είναι τιμή που προσελήφθη πρώτος προπονητής. Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που έχω μπροστά μου.

Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες και να φτιάξω μία ομάδα που θα νικάει για να την βλέπουν οι οπαδοί μας όταν επιστρέψουμε στο Turf Moor.

Είμαι εντυπωσιασμένος από το όραμα της διοίκησης για το σύλλογο που ταιριάζει με το δικό μου και ανυπομονώ να παίξω το δικό μου ρόλο ώστε να έχουμε μία σημαντική σεζόν", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την ανακοίνωση του deal.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των 11 ετών που έμεινε στην Μάντσεστερ Σίτι (2008-2019) ως παίκτης, ο Κομπανί πανηγύρισε την κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων, 2 Κυπέλλων Αγγλίας και 4 League Cup, ενώ επιτυχίες σημείωσε και με την εθνική Βελγίου όπου ήταν αρχηγός για επτά χρόνια, οδηγώντας την μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ