ΑΓΙΑΞ

Ο Τζον Φαν Σιπ νέος προπονητής του Άγιαξ

Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξή του στο SPORT24 και τον Νίκο Συριώδη
Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξή του στο SPORT24 και τον Νίκο Συριώδη ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Νέο κεφάλαιο στην προπονητική καριέρα του Τζον Φαν Σιπ, με τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας να αναλαμβάνει τον πάγκο του Άγιαξ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εποχή Τζον Φαν Σιπ και επίσημα για τον Άγιαξ, με τον "Αίαντα" να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον παλαίμαχο παίκτη της ομάδας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2023/2024) ως πρώτο προπονητή, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει τον όρο της λήψης θέσης στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου από την 1η Ιουλίου του 2024 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025.

Αυτή θα είναι η πρώτη δουλειά του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος μετά το τέλος της συνεργασίας του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον Δεκέμβριο του 2021, με τον Μιχάλη Βαλκάνη να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Ολλανδού, όπως αποκάλυψε το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης.

Με εμφανή ενθουσιασμό υποδέχθηκε το νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα το Τζον Φαν Σιπ, με τον 59χρονο να δηλώνει μετά την υπογραφή του συμβολαίου: "Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε και ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω στον σύλλογο όπου ξεκίνησε και για μένα κάποτε. Από τις συζητήσεις που είχα με όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα αυτό, μου έχει μείνει ένα πολύ καλό προαίσθημα. Ο Άγιαξ πρέπει να πάρει γρήγορα τον αθλητικό δρόμο προς τα πάνω και είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω πάνω σε αυτό".

Ο Ολλανδός γνωρίζει καλά τον Άγιαξ. Είχε 347 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα ως ποδοσφαιριστής, ενώ στην προπονητική του καριέρα έχει καθίσει στον πάγκο τμημάτων υποδομής του Αίαντα, όντας, παράλληλα, και βοηθός του Φαν Μπάστεν (2008/2009) και του Μάρτιν Γιολ (2009/2010).

TAGS ΑΓΙΑΞ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ