ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Πολύ κοντά ο Φαν Σιπ να αναλάβει προπονητής στον Αίαντα

Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξή του στο SPORT24 και τον Νίκο Συριώδη
Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξή του στο SPORT24 και τον Νίκο Συριώδη ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Τζον Φαν Σιπ είναι πολύ κοντά, ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ, ως αντικαταστάτης του Μορίς Στέιν, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον Αίαντα.

Η εκτός έδρας ήττα από την Ουτρέχτη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Μορίς Στέιν στον πάγκο του Άγιαξ, με τη διοίκηση του Αίαντα να ανακοινώνει την Δευτέρα πως ήρθε σε συμφωνία με τον 49χρονο τεχνικό για τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Χέντβιχες Μαντούρο έχει αναλάβει τον ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή. Ωστόσο, ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ δεν θα μείνει πολύ σε αυτή τη θέση, με τον Αίαντα να ψάχνει το πρόσωπο που θα αλλάξει σελίδα για την ολλανδική ομάδα.

Αυτός αναμένεται να είναι ο Τζον Φαν Σιπ. Οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, προκειμένου ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας να αναλάβει τον Άγιαξ, έως το φινάλε της σεζόν.

Ο Φαν Σιπ είχε έρθει σε συμφωνία προκειμένου να αναλάβει θέση στον Άγιαξ από την 1η Νοεμβρίου, ωστόσο τελικά ο ρόλος του πρόκειται να είναι μέσα στο γήπεδο.

Ο 59χρονος Ολλανδός γνωρίζει καλά τον Άγιαξ. Είχε 347 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα ως ποδοσφαιριστής, ενώ στην προπονητική του καριέρα έχει καθίσει στον πάγκο τμημάτων υποδομής του Αίαντα, ενώ ήταν και βοηθός του Φαν Μπάστεν (2008/2009) και του Μάρτιν Γιολ (2009/2010).

Στον πάγκο της Εθνικής έκατσε για 26 παιχνίδια, με 11 νίκες, εννέα ισοπαλίες και έξι ήττες.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ