ΑΓΙΑΞ

Άγιαξ: Τέλος ο Στέιν από τον πάγκο του Αίαντα

Ο προπονητής του Άγιαξ, Μόρις Στέιν
Ο προπονητής του Άγιαξ, Μόρις Στέιν AP

Η εκτός έδρας ήττα από την Ουτρέχτη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Μορίς Στέιν στον πάγκο του Άγιαξ, με τη διοίκηση του Αίαντα να ανακοινώνει την Δευτέρα πως ήρθε σε συμφωνία με τον 49χρονο τεχνικό για τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Άγιαξ πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όντας πλέον στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και μετρώντας ήδη τέσσερις ήττες στη φετινή Eredivisie, και αυτό έφερε την Δευτέρα την πρώτη μεγάλη αλλαγή στο οικοδόμημα του ιστορικού συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκείνος που πλήρωσε το μάρμαρο ήταν -όπως αναμενόταν- ο Μορίς Στέιν, που θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως ο κύριος υπεύθυνος για την τραγική αγωνιστική εικόνα στην Eredivisie, με την διοίκηση της ομάδας του Άμστερνταμ να κάνει γνωστό το διαζύγιο κάνοντας λόγο για συμφωνία της με τον προπονητή για να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

"Αυτό το πρωί, έκατσα κάτω με τη διοίκηση, και συνεχίσαμε τις συζητήσεις μας αργότερα το απόγευμα. Καταλήξαμε στο συμπεράσμα πως αυτό ήταν το καλύτερο για τον Άγιαξ, αν και μετανιώνω για αυτό.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρω ότι έκάνα τα πάντα για να ξαναπάω τον Άγιαξ εκεί που ανήκει. Απέτυχα όμως να το κάνω. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα και ελπίζω ο Άγιαξ να βρει σύντομα το δρόμο του", τόνισε ο Στέιν, ο οποίος μπόρεσε να αντέξει μόλις τέσσερις μήνες στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" αν και είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο ως το 2026.

Όσον αφορά στον άνθρωπο που θα αναλάβει το ρόλο του υπηρεσιακού, αυτός θα είναι ο άλλοτε παίκτης του Άγιαξ, Χέντβιχες Μαντούρο (το 2014-15 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ), που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο εκτός έδρας ματς με την Μπράιτον για το Europa League, στον όμιλο που αγωνίζεται η ΑΕΚ, ενώ θα κληθεί κατόπιν να καθοδηγήσει τον Άγιαξ στο εκτός έδρας ντέρμπι με την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

TAGS ΑΓΙΑΞ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ