ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O "Τζόλε" ξαναγράφει ιστορία

O "Τζόλε" ξαναγράφει ιστορία
ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Αγκαλιά με άλλη μια κούπα οι "ερυθρόλευκοι" με ηγέτη και μπροστάρη τον αρχηγό του

Όχι δεν θα γράψουμε την ιστορία του Τζόρτζεβιτς, ούτε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε πως είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην χώρα μας. Αυτή άλλωστε, είναι προσωπική άποψη και δεν είναι η προσπάθεια να σας πείσουμε ή να σας... περάσουμε κάτι. Αυτό που θα σας γράψουμε σήμερα, είναι ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, παρέα με την ομάδα του συνεχίζει να γράφει ιστορία.
Έχει ξεπεράσει και τα παλιά καλά κρασιά ο Τζόλε, είναι πολύ πιο... γευστικός για τους Ολυμπιακούς με όλα αυτά που τους χαρίζει. Ο άσος της ομάδας του λιμανιού λοιπόν, πήγε στην Ξάνθη και γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μόνο νίκη για να μείνει πρωτοπόρος. Τέτοια παιχνίδια, τα έχει "φάει με το κουτάλι", αλλά κάθε φορά, είναι και κάτι διαφορετικό. Πριν κάποιες ημέρες, είχε ξεσπάσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και οι περισσότεροι συμπαίκτες του.

Όμως ήθελε να ξεσπάσει και πάνω στο χορτάρι. Τα "Πηγάδια" ήταν ο τόπος στον οποία ο Τζόρτζεβιτς έμελλε να "ζωγραφίσει" ξανά. Κι αυτή την φορά, η δημιουργία του ήταν "σκέτη ομορφιά" για τους φίλους του Ολυμπιακού. Πέρασμα με 4-1 από μια δύσκολη έδρα και ο Ολυμπιακός, είναι πια ένα "κλικ" από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός έδειξε από την αρχή ότι θα... καθάριζε. Κάποια στιγμή του έκαναν κολπάκια από την εξέδρα, δεν του έδιναν την μπάλα, αλλά αυτός την "απάντηση" την έδωσε μέσα στο γήπεδο. Μόλις η ομάδα του έκανε το 1-0, ο Τζόλε, ανέλαβε να εδραιώσει τη νίκη, πέτυχε τρία γκολ και έτσι όλα τελείωσαν. Πλέον ο τίτλος περνάει από το Καραϊσκάκη...

Άλλα ενενήντα λεπτά!


Μέσα σε λίγες... γραμμές παραπάνω, δώσαμε το στίγμα για το τι έδωσε και πως ο Τζόρτζεβιτς. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής και μπορεί ο κόσμος του να πικράθηκε από το 4-0 του ΟΑΚΑ, πριν δυο βδομάδες, όμως αυτό που είναι πραγματικότητα, έχει να κάνει με την υπόθεση τίτλος.

Ενενήντα λεπτά μένουν για τους πρωταθλητές, να κάνουν αυτό που συνηθίζουν εδώ και μια δεκαετία. Να σηκώσουν κι άλλη κούπα. Και μην ξεχνάτε , πως πέρασαν τόσα, αλλά στο τέλος ίσως γελάσουν ξανά. Πέρα από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι και μέσα στο κύπελλο, με τον ημιτελικό κόντρα στον Θρασύβουλο να προηγείται (Τετάρτη) του αγώνα με τον "Γηραιό".

Ο Χοσέ Σεγκούρα και οι παίκτες του, έχουν λοιπόν άλλη μια εκκρεμότητα. Μάλλον το ματς με την Λάρισα ήταν το δύσκολο, αλλά και ο αδιάφορος Ηρακλής θα μπει στο Φάληρο να παίξει την μπάλα του. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι για να γίνει φιέστα χρειάζεται άλλο ένα... τρίποντο.

Περί μονάδων


Να πούμε κάποια πράγματα και για κάποιους ξεχωριστά, πλην του Τζόλε: Ο Τοροσίδης είχε πολύ καιρό να κάνει τέτοιο παιχνίδια. Και ίσως... έδρασε στην κατάλληλη στιγμή. Ο Κοβάσεβιτς αντέδρασε λάθος όταν έγινε αλλαγή. Εντάξει, δεν θα βγει πρώτος σκόρερ, αλλά πάνω απ' όλα, είναι η ομάδα και όχι ο παίκτης! Ο Ραούλ Μπράβο παρά την πολύμηνη απουσία του, μια χαρά έπαιξε.

Είδατε τι είναι να 'χεις αγωνιστεί στην Ρεάλ; Ο Γκαλέτι, βοήθησε σε ματς-κλειδιά εκτός έδρας και αυτό δεν το άφησαν απαρατήρητο οι "ερυθρόλευκοι". Η καλύτερη μεταγραφή του Σόλιντ (εξαιρείται ο Τουρέ), ήταν ο Ζεβλάκοφ. "Εργαλείο"... Ο Λεονάρντο δεν θα παίξει πολύ καιρό στον Ολυμπιακό! Ο Στολτίδης όσα έχει τα... έδωσε στην Ξάνθη. Για άλλη μια φορά.
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ