ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Τσιμίκας έχει κατοχυρώσει το Greek Scouser, όπως ο Γιάννης το Greek Freak

O Κώστας Τσιμίκας
O Κώστας Τσιμίκας © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το όνειρό του με την Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, με τον διεθνή μπακ να χαρίζει στους ρεντς το FA Cup και να έχει προλάβει ήδη να καπαρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για το προσωνύμιο "Greek Scouser" που του έχει αποδοθεί.

Η Λίβερπουλ πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (14/5) την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου μέσα στη σεζόν, με το Κύπελλο Αγγλίας να διαδέχεται το League Cup, με την Τσέλσι να έχει και πάλι τον άχαρο ρόλο της χαμένης φιναλίστ όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο τελικών ήταν τα σκορ, αφού οι ρεντς είχαν επιβληθεί με 11-10 στο League Cup και επικράτησαν με 6-5 στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Άλισον να αποκρούει το πέναλτι του Μάουντ και τον Τσιμίκα να νικάει τον Μεντί στις δύο τελευταίες εκτελέσεις που έκριναν τον νικητή.

Αναμφίβολα, η στιγμή αυτή ήταν συλλεκτική για τον διεθνή μπακ, αφού όχι μόνο χάρισε το τρόπαιο στους ρεντς αλλά μπόρεσε να εκτοξεύσει στα ουράνια τη δημοτικότητά του όσον αφορά στο φανατικό κοινό της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Μία δημοτικότητα που ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού είχε αποκτήσει εδώ και καιρό το παρατσούκλι "Greek Scouser" (Έλληνας Scouser, με τη λέξη αυτή να περιγράφει τους φίλους της Λίβερπουλ) λόγω του ιδιαίτερου δεσίματός του με τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο προσωνύμιο, έχει φροντίσει ο Τσιμίκας να το κατοχυρώσει με τον πλέον επίσημο και νόμιμο τρόπο.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η εφημερίδα "Liverpool Echo", o Τσιμίκας έχει καταχωρίσει τα εμπορικά σήματα "Greek Scouser" και "GREEKSCOUSER" ως εμπορικά σήματα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αιτήσεις για το εμπορικό σήμα υποβλήθηκαν μάλιστα τον Οκτώβριο του 2021, με την ημερομηνία οριστικής καταχώρησης του σήματος να καταγράφεται στις 25 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Τα εμπορικά σήματα, επίσης υπό την κυριότητα της Prosport (Cyprus) Ltd, εμπίπτουν στις κατηγορίες 25, 28, 35 και 41, η οποία καλύπτει τη χρήση του εμπορικού σήματος σε ρούχα και παπούτσια, videogames, παιχνίδια ποδοσφαίρου, αθλητικό εξοπλισμό, διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν είναι φυσικά ο πρώτος που κατοχύρωσε την επωνυμία του ως σήμα κατατεθέν, με τον "πολύ" Κριστιάνο Ρονάλντο για παράδειγμα να "κλειδώνει" το ψευδώνυμό του "CR7" ενώ φυσικά υπάρχει και το τρανταχτό παράδειγμα του Γιάννη Αντεντοκούνμπο που έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα για το "Greek Freak", προσωνύμιο που τον συνοδεύει εδώ και χρόνια.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ