ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τσάβι Σίμονς στο SPORT24: "Ανακούφιση για τη νίκη, καλή ομάδα η Ελλάδα"

Ο Τσάβι Σίμονς στην αναμέτρηση με την Εθνική
Ο Τσάβι Σίμονς στην αναμέτρηση με την Εθνική @ 2023 THANASSIS STAVRAKIS / AP IMAGES

Ο Τσάβι Σίμονς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της εθνικής Ολλανδίας κόντρα στην Ελλάδα μίλησε στο SPORT24 για το πολύ σημαντικό βήμα που έκαναν οι οράνιε για την πρόκριση στο Euro 2024.

Η Ολλανδία πέρασε από την OPAP Arena, επικρατώντας 1-0 της Εθνικής χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ουσιαστικά έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Ο Τσάβι Σίμονς ήταν ένας από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα κυρίως από τον άξονα με το όμορφο κάθετο παιχνίδι του.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Λειψίας (δανεικός από την Παρί) μίλησε αμέσως μετά το ματς στο SPORT24 για το πώς βίωσε το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη γνώμη του για την Ελλάδα και φυσικά το πώς ανταπεξήλθαν οι οράνιε και τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν.

Μια δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη για την Ολλανδία για την πρόκριση. Τι συναισθήματα σου αφήνει;

"Πολύ καλά, περισσότερο ανακούφιση με τον τρόπο που ήρθε. Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη και κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στα τελευταία παιχνίδια για να τελειώσουμε τη δουλειά και να πάρουμε την πρόκριση στο Euro".

Τι εντυπώσεις σου άφησε η Ελλάδα από τις δύο μονομαχίες σας;

"Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, μας έβαλε αρκετές δυσκολίες, ειδικά σήμερα, αλλά και στην Ολλανδία το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Δεν έχει ακόμα τελειώσει βέβαια, όπως είπα και πριν μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες για τα πάντα. Έχουν καλούς παίκτες, οπότε θα δούμε τι θα γίνει".

Ο Τσάβι Σίμονς στο SPORT24: "Ανακούφιση για τη νίκη, καλή ομάδα η Ελλάδα"
Ο Τσάβι Σίμονς υπό την επιτήρηση Έλληνα διεθνή INTIME SPORTS

Η Ολλανδία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών παρ' όλα αυτά ανταπεξήλθε. Που πιστεύεις οφείλεται αυτό;

"Έχουμε αρκετούς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είτε πιο έμπειρους είτε πιο νεαρούς όπως εγώ. Όμως έχουμε ενότητα σαν ομάδα και μπορούμε να ξεπερνούμε τα προβλήματα τραυματισμών. Ελπίζω τον επόμενο μήνα θα είμαστε όλοι μαζί και θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ