ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Ολλανδία 0-1: Τα έδωσε όλα και έμεινε με άδεια χέρια, αλλά η γαλανόλευκη μπορεί στα playoffs του Nations League

EURO 2024 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
EURO 2024 / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδος τα έδωσε όλα κόντρα στην Ολλανδία αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον ελπίζει σε πρόκριση στο Euro 2024 μέσω του Nations League.

Κατάθεση ψυχής έκαναν το βράδυ της Δευτέρας στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας αλλά εν τέλει ηττήθηκαν από την Ολλανδία με 1-0 και έμειναν με άδεια χέρια αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση από τον δεύτερο όμιλο.

Η Ελλάδα όμως και με την εμφάνιση της κόντρα στους "οράνιε" όμως έδειξε πως μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στο Euro 2024 μέσω του Nations League και των playoffs.

Για να έρθει η ήττα αυτή χρειάστηκε ένα πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φαν Ντάικ να νικάει τον Βλαχοδήμο που στη διάρκεια του αγώνα είχε πει όχι σε εκτέλεση πέναλτι του Βέχορστ.

Η Ολλανδία ήταν καλύτερη συνολικά αλλά η Ελλάδα έπαιξε με πάθος και αρκετά ψυχωμένα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και προσπάθησε όσο μπορούσε για ένα γκολ.

Η Ελλάδα στο ματς με τη Γαλλία δεν θα έχει ούτε τους Κουρμπέλη-Μάνταλο λόγω καρτών ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα αποβλήθηκε και ο Πογέτ που επίσης δεν θα είναι στον πάγκο στο ματς με τους τρικολόρ.

Με τριάδα στην άμυνα

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σε μια προσπάθεια του Γκουστάβο Πογέτ να δώσει έξτρα δύναμη στην αμυντική του διάταξη και να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έχοντας φυσικά υπόψιν και το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος με τον Ρότα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Τσιμίκα αριστερά. Στην τριάδα της άμυνας στα δεξιά ήταν ο Μαυροπάνος, στο κέντρο και πάντα ένα-δύο μέτρα πιο πίσω έπαιζε ο Ρέτσος και αριστερά ο Κουλιεράκης.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Κουρμπέλης ο οποίος είχε δίπλα του τον Μάνταλο και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Μασούρα στα δεξιά, Μπακασέτα στο κέντρο και τον Ιωαννίδη σε ένα ρόλο δεξιού εξτρέμ σε αυτό το άτυπο 3-4-3 του Πογέτ.

Αλλαγές στη σύνθεση της, αλλά όχι στη διάταξη της είχε και η Ολλανδία ελέω και των πολλών απουσιών σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Η Ελλάδα έβγαλε χωρίς πρόβλημα το πρώτο 15' της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια ανούσια κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να πατάνε στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Από την άλλη η Ελλάδα προσπαθούσε με διαγώνιες μπαλιές από τα στόπερ και δη τον Κουλιεράκη να βρει τον Μασούρα στην πλάτη.

Τρομερός Βλαχοδήμος την κράτησε "ζωντανή"

Λεπτό με το λεπτό η Ολλανδία ανέβαζε την απόδοση της και μετά το είκοσι εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Είχε μια τελική με τον Ρέιντερς που έφυγε έξω, άλλη μια που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος ενώ κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ και σε ένα γέμισμα του Χάρτμαν στο 26' ο Κουλιεράκης κράτησε τον Φαν Ντάικ για να μην σηκωθεί και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Οι Έλληνες παίκτες διαμαρτυρήθηκαν αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Βέχορστ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Βλαχοδήμο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σωτήρια. Μια απόκρουση που πανηγυρίστηκε σαν γκολ με το κοινό λίγο αργότερα να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Έλληνα γκολκίπερ.

Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στους Ολλανδούς και ήρθε στο 44' όταν ο Φαν Ντάικ έκανε το γέμισμα στην πλάτη του Ρότα που δεν υπολόγισε σωστά. Ο Μπερχβάιν έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε και το σουτ με τον Βλαχοδήμο εκ νέου να διώχνει σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο. Με τον Μπερχβάιν να απειλεί και τον Έλληνα γκολκίπερ να τον σταματάει. Ο Μαυροπάνος έκανε λάθος οι Ολλανδοί έκλεψαν, έγινε και το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον "Όντι" να διώχνει.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει μια καλή τελική όταν στο 50' ο Ιωαννίδης έκανε μια εξαιρετική ενέργεια πέρασε τον Άκε από τα δεξιά και πάνω στη γραμμή του άουτ, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση αλλά αστόχησε και ενώ είχε κάνει κίνηση δίπλα του ο Μασούρας.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ρέιντερς βρέθηκε εντός περιοχής και προσπάθησε με πλασέ να νικήσει τον Βλαχοδήμο που έδιωξε με τα πόδια και εν συνεχεία ο Σίμονς ήταν άστοχος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ποτέτ άλλαξε τελείως τα πλάνα του. Έξω ο Μπακασέτας που είχε κάποιες ενοχλήσεις εκτός και Κουρμπέλης, εκτός και ο Κουλιεράκης. Στις θέσεις τους οι Φούντας, Μπουχαλάκης και Σιώπης.

Τετράδα πλέον στην άμυνα με δίδυμο στα χαφ τους Σιώπη-Μπουχαλάκη και τριάδα στην επίθεση με Φούντα αριστερά, Μασούρα στα δεξιά και Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης. Σε ένα άτυπο 4-1-4-1 στον σχηματισμό που είχε η Ελλάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ελλάδα πήρε μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να ψάξει τις φάσεις για να βάλει ένα γκολ και να συνεχίσει να κρατάει την τύχη στα χέρια της.

  • ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61' Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81' Παυλίδης), Μπακασέτας (60' Φούντας), Μασούρας (77' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης
  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46' Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74' Μίκι Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Βίφερ (81' Ντε Ρον), Σίμονς (62' Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέχορστ (62' Μπρόμπεϊ).

Στην Game Night της Δευτέρας ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Θέμη Καίσαρη σχολιάζουν τη σπουδαία μάχη της Εθνικής στην OPAP Arena, κόντρα στην Ολλανδία, ενώ οι Πέτρος Παπαμακάριος και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ