ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τερίμ έδειξε πώς σκέφτεται τον Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό στην ήττα από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, με τον Φατίχ Τερίμ να δείχνει πώς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον 31χρονο μεσοεπιθετικό ενόψει και των επόμενων κρίσιμων αγώνων του πρωταθλήματος.

Το ντεμπούτο του Τάσου Μπακασέτα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν ήταν ιδανικό, καθώς ηττήθηκε 2-1 από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Παρ' όλα αυτά, σε ατομικό επίπεδο, ο αρχηγός της Εθνικής έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός πως είχε πραγματοποιήσει μόνο μία προπόνηση με τους πρασίνους.

Ο Μπακασέτας χρησιμοποιήθηκε ως δίδυμο στην επίθεση με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέβαινε πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πάρει την μπάλα και να παίξει κάθετα. Από δική του ενέργεια, άλλωστε, προήλθε και το 1-0 του Παναθηναϊκού, βρίσκοντας με εξαιρετική κάθετη τον Τζούριτσιτς, προτού ο Σέρβος τη γυρίσει στον Αϊτόρ.

Κάθετο παιχνίδι, αλλά όχι μεγάλη απειλή

Είναι δεδομένο πως με μόλις 70 λεπτά συμμετοχής δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Παρ' όλα αυτά, έδειξαν -σε πρώτο βαθμό- τις προθέσεις του Τερίμ όσον αφορά στον τρόπο χρησιμοποίησης του "Μπάκα". Την τελευταία διετία, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε σε αρκετά ματς στην Τράμπζονσπορ ως "8άρι", με συνέπεια να μην είναι το ίδιο απειλητικός.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, πως θα συμβεί στον Παναθηναϊκού, αφού ο Τερίμ θέλει να τον μετατρέψει στον ιδανικό παρτενέρ του Φώτη Ιωαννίδη στην επίθεση. Μπορεί στο χθεσινό (24/01) ματς να μην αγωνίστηκαν μαζί, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι δυο τους θα συνυπάρξουν στην Τούμπα, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Απέναντι στον Ατρόμητο, ο Μπακασέτας είχε ένα εξαιρετικό σουτ που τράνταξε το δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα, αλλά και μία τελική πάσα στον Αϊτόρ στο δεύτερο μέρος, με τον Ισπανό να μην πλασάρει σωστά.

Γενικότερα, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπακασέτας ζητούσε την μπάλα και προσπαθούσε να ανοίξει το παιχνίδι, ψάχνοντας με γρήγορες μπαλιές τους συμπαίκτες του. Η αλήθεια είναι πως δεν απείλησε πολύ, αλλά έως ένα βαθμό είναι και λογικό, αφού υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να ψάχνει τα πατήματά του και να "μαθαίνει" το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Άλλος Μπακασέτας στην Τούμπα

Πλέον, το ντεμπούτο και η πρώτη... κρυάδα αποτελούν παρελθόν. Ο Μπακασέτας έχει τρεις ημέρες μπροστά του για να ενσωματωθεί καλύτερα στο σύνολο και να αποτελέσει μία σημαντική λύση στα πλάνα του Τερίμ ενόψει Τούμπας. Ο Τούρκος τεχνικός είναι δεδομένο πως σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει και πάλι βασικό, αλλά αυτή τη φορά πίσω από τον Ιωαννίδη.

Με αυτό τον τρόπο θα πάρει περισσότερο στο κομμάτι της απειλής και της δημιουργίας τόσο από εκείνον όσο κι από τον Ιωαννίδη, αφού οι δύο παίκτες έχουν δείξει και με την Εθνική ομάδα πως έχουν τον τρόπο να αλληλοσυμπληρώνονται. Βέβαια, η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή κόντρα στον Ατρόμητο. Το γνωρίζουν καλά τόσο ο Τερίμ όσο και ο Μπακασέτας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ