ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Τάσος Μπακασέτας στο SPORT24: "Ο Πογέτ είναι ο πιο πετυχημένος τα τελευταία χρόνια, όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας"

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 λίγο πριν τις κομβικές μάχες με Ολλανδία και Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του EURO 2024. Πώς σχολιάζει το γεγονός πως ο Πογέτ τον θεωρεί... untouchable από την ενδεκάδα, τι είπε για την απόφαση του Φορτούνη να σταματήσει από την Εθνική, το ενδεχόμενο επιστροφής του και πώς απάντησε στην ερώτηση αν θα πάμε στην τελική φάση.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένας παίκτης που δεν του αρέσει να μιλάει πολύ και προτιμάει να το κάνει περισσότερο με πράξεις μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό άλλωστε καταφέρνει και γίνεται ο αγαπημένος παίκτης των προπονητών και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους.

Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Τζον Φαν Σιπ τον καθιέρωσε στην Εθνική και τον εμπιστευόταν τυφλά, ενώ την ίδια πεπατημένη ακολουθεί και ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος δεν... αγγίζει τον "Μπάκα" από το αρχικό σχήμα και τον θεωρεί το Α και το Ω της ομάδας.

Λίγο πριν τις δύο κομβικές μάχες με την Ολλανδία (7/9) και το Γιβραλτάρ (10/9) για τα προκριματικά του EURO 2024, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Τράμπζονσπορ μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και δεν ήταν... φειδωλός στα λόγια του.

Πώς σχολιάζει ο ίδιος το γεγονός πως ο Πογέτ τον θεωρεί... untouchable από την ενδεκάδα; Τι είπε για την απόφαση του Φορτούνη να σταματήσει από την Εθνική; Ποια είναι η άποψή του για το ελληνικό πρωτάθλημα; Σκέφτεται να επιστρέψει; Πιστεύει ότι θα πάμε τελικά στο EURO και αν όχι, θα συνιστά αποτυχία;

Συνέντευξη στους Νίκο Συριώδη και Μάνο Ναβροζίδη

Προερχόμαστε από δύο παιχνίδια που είχαμε μια πολύ καλή εικόνα, κάναμε μία νίκη, είχαμε μία καλή παρουσία κόντρα στη Γαλλία, μία καταξιωμένη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έρχονται τώρα δύο ματς "φωτιά", κριτήρια για την επόμενη φάση και το μέλλον μας στο EURO. Πώς βλέπεις το μομέντουμ της Εθνικής συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια;

"Θα συμφωνήσω απόλυτα όσον αφορά στην απόδοσή μας στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Θεωρώ ότι έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και έχουμε καταφέρει κάποιους στόχους που έχουμε θέσει εδώ και 1,5 χρόνο. Η ομάδα δείχνει, κάθε φορά που βρισκόμαστε μαζί, ότι βελτιώνει πράγματα, ότι προσπαθούμε να εξελιχθούμε πάρα πολύ στο παιχνίδι μας, είτε στο επιθετικό είτε στο αμυντικό κομμάτι. Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι όντως κομβικά, όπως κομβικά είναι και του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι. Μας αρέσει πάρα πολύ που βρισκόμαστε εδώ, που εκπροσωπούμε τη χώρα μας, το κλίμα είναι πολύ καλό, υπάρχει μία θετική αύρα ανάμεσά μας όμως, ό,τι και να λέμε τώρα, στοχεύουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης, να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι, ψυχικά και σωματικά ώστε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε όλο αυτό το διάστημα, να είμαστε το ίδιο παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμάς".

Τιμητικό να μιλάει έτσι ο Πογέτ για μένα, αλλά χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες, δεν θα μιλούσαμε τώρα για κανέναν Μπακασέτα

Πώς νιώθεις όταν ο προπονητής σου, ο Γκουστάβο Πογέτ, λέει ότι η ομάδα ξεκινάει από τον Τάσο Μπακασέτα, ότι είσαι το Α και το Ω, ο πιο κομβικός του ποδοσφαιριστής. Είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα και τη λέξη... untouchable για να το εκφράσει ξεκάθαρα. Σου προσθέτει επιπλέον άγχος και βάρος και πώς είναι το συναίσθημα να είσαι τόσο σημαντικός για την ομάδα;

"Καταρχάς είναι πολύ τιμητικό ο προπονητής της Εθνικής να μιλάει με αυτά τα λόγια για μένα. Έπειτα θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό για έναν ποδοσφαιριστή να μιλάει έτσι ο προπονητής του και δεν μπορώ να πω ότι μου έχει προσθέσει κανένα βάρος.

Είναι ωραίο ένας παίκτης να νιώθει σημαντικός στην εκάστοτε ομάδα του και πόσο μάλλον όταν εκπροσωπεί τη χώρα του. Όμως, όπως έχω ξαναπεί, το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και είναι ομαδικό άθλημα.

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS


Για να φανεί ένας παίκτης μέσα από την ομάδα πρέπει όλο το σύνολο να είναι καλό. Αν εγώ δεν είχα αυτούς τους συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια εδώ, να με στηρίζουν, να με τροφοδοτούν κατάλληλα και να κάνουν τα πάντα για μένα, δεν θα μιλούσαμε τώρα για κανέναν Μπακασέτα.

Οπότε, θεωρώ ότι είναι ομαδική δουλειά η Εθνική ομάδα, είναι κάτι που το δουλεύουμε πάρα πολύ και μέσα από αυτό θέλουμε να αναδείξουμε την Εθνική μας ομάδα για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Σ' αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να κατακτήσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει".

Ο καθένας ξέρει τι κάνει και όλοι στη ζωή μας κρινόμαστε από τις επιλογές μας

Τάσο, αναμφισβήτητα είναι το θέμα των ημερών όσον αφορά στην Εθνική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο η απόφαση του Κώστα Φορτούνη να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα. Έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό;

"Δεν νομίζω ότι κάνεις μπορεί να κριτικάρει την επιλογή του καθενός. Ο καθένας ξέρει τι κάνει και όλοι στη ζωή μας κρινόμαστε από τις επιλογές μας".

Καθιερώθηκες με τον Φαν Σιπ, ήσουν ένας παίκτης πολύ αγαπημένος του και βλέπουμε κάτι τέτοιο να συνεχίζεται και με τον Γκουστάβο Πογέτ. Θα θέλαμε να μας πεις επειδή έζησες και τις δύο εποχές ως βασικός ποδοσφαιριστής ποιες είναι οι διαφορές των δύο προπονητών μέσα στην Εθνική ομάδα.

"Δεν είναι δίκαιο για κανέναν από τους δύο προπονητές να μπούμε σ' αυτή τη φάση σύγκρισης και να συγκρίνουμε ποιος έχει κάνει τι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα στον κύριο Φαν Σιπ χρωστάω πολλά πράγματα γιατί με βοήθησε πάρα πολύ να αναδειχθώ, γιατί μέχρι εκείνο το διάστημα δεν ήμουν βασικός παίκτης της Εθνικής ομάδας.

Θεωρώ ότι και οι δύο προπονητές έχουν συμβάλλει πάρα πολύ, με τον χαρακτήρα του ο καθένας, ως προς την εξέλιξη αυτής της Εθνικής ομάδας.

Αυτή τη στιγμή προπονητής της Εθνικής μας ομάδας είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, γιατί το Nations League είχαμε ως στόχο, δεν μπορώ να πω ότι καταφέραμε και κάτι τεράστιο αλλά τις προηγούμενες φορές δεν το είχαμε καταφέρει οπότε δεν μπορούμε να το αφήσουμε και στην άκρη.

Αυτός είναι ο προπονητής μας τώρα, έχει δώσει στην ομάδα το ταπεραμέντο του, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι είναι Λατίνος στο στυλ του, βλέπουμε ότι βγαίνουν και μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε πάρα πολύ, βελτιωνόμαστε και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα".

Παρακολουθούσα πολύ στενά το ελληνικό πρωτάθλημα, όλες τις μεγάλες ομάδες. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να επιστρέψω

Είσαι μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα αρκετό καιρό τώρα. Πέρυσι είδαμε ένα πραγματικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα που κρίθηκε στο τέλος. Φέτος, πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

"Ναι. θα συμφωνήσω πολύ, το παρακολουθούσα και πέρσι πολύ στενά το ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή, όταν δεν έπαιζα εγώ, συνήθως παρακολουθούσα όλες τις μεγάλες ομάδες.

Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ χαρμόσυνο και θετικό και για τη χώρα και για την Εθνική ομάδα, το γεγονός ότι είδαμε ένα πρωτάθλημα τόσο αμφίρροπο μετά από αρκετά χρόνια, με δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι τη τελευταία στιγμή για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Είναι πολύ καλό θεωρώ που όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει πλέον. Η ΑΕΚ έφτιαξε καινούριο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός κάνει το ίδιο. Ελπίζω και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν.

Ο Τάσος Μπακασέτας στο Γιβραλτάρ - Ελλάδα
Ο Τάσος Μπακασέτας στο Γιβραλτάρ - Ελλάδα EUROKINISSI


Από εκεί και έπειτα, θεωρώ ότι και φέτος θα είναι πάρα πολύ αμφίρροπο γιατί και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο και μια πιο δομημένη ομάδα και ο ΠΑΟΚ για μένα έκανε την έκπληξη που προκρίθηκε γιατί είχε ελλείψεις αρκετών παικτών που θα έδιναν παραπάνω ποιότητα στην ομάδα. κάτι που του έλειπε και την περασμένη σεζόν.

Όμως και τώρα ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες πάρα πολύ καλές μεταγραφές. Θέλουμε να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύει, να έρχονται καλοί παίκτες, να βγάζουμε καινούργιους παίκτες μέσα από τις ομάδες και μακάρι να βελτιωθούν κι άλλο οι ομάδες και να υπάρχει ανάπτυξη".

Θα αργήσουμε να ζήσουμε την επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Προς το παρόν δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι για να είμαι ειλικρινής όμως ποτέ δεν μπορείς να πεις μεγάλα λόγια, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα στη ζωή σου, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς σ΄αυτό που με ρωτάτε".

Δεν έχει σημασία το τι λέμε, διότι μπορεί να λες κάτι για να ακουστεί δελεαστικό. Δείχνουμε ότι θέλουμε να πάμε στο EURO

Με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι αυτή η Εθνική ομάδα θα πάει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που μας έχει λείψει από το '14 και μετά κι αν δεν πάει με τη δεύτερη ευκαιρία του Nations League θα θεωρηθεί αποτυχία;

"Νομίζω δεν έχει κανένα νόημα να καθίσω να πω τι πιστεύω και τι όχι. Αυτό που θέλω εγώ να φαίνεται είναι το τι δείχνεις μέσα στο γήπεδο και θεωρώ ότι μέσα στο γήπεδο, όσες φορές έχω αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα, έχω δείξει ότι θέλω να κερδίζω και θέλω να υπάρξει μία μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε το γεγονός αν είναι μία αποτυχία.

Δείχνουμε ότι θέλουμε να πάμε στο EURO. Το τι λέμε δεν έχει σημασία γιατί κάποιες φορές μπορεί να λες κάτι απλά για να το πεις, για να ακουστεί προς τα έξω δελεαστικό. Σημασία έχει το τι δείχνεις. Ε

Είναι μία μεγάλη κουβέντα για το αν είναι αποτυχία. Πάντως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν δεν προκριθούμε θα υπάρξει μεγάλη απογοήτευση από όλους μας.

Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, που δεν πιστεύω ότι θα έρθει, θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το θέμα της επιτυχίας και της αποτυχίας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ