THE SHOW MUST GO ON LIVE

Ο Τάσος Δουβίκας στο SMGO: "Ήταν όνειρο όταν σκόραρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν έχω άγχος στη La Liga"

Ο Τάσος Δουβίκας στο SMGO: "Ήταν όνειρο όταν σκόραρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν έχω άγχος στη La Liga"

Ο Τάσος Δουβίκας μίλησε στην κάμερα του SPORT24 και το Show Must Go On για τους πρώτους μήνες στη La Liga με τη Θέλτα, πώς έζησε τη μεταγραφή και το δύσκολο "αντίο" από την Ουτρέχτη, ενώ περιέγραψε το "όνειρο" που έζησε σκοράροντας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Τάσος Δουβίκας βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠΠ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό και μιλώντας στην κάμερα του SPORT24 και το "Show Must Go On" αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταγραφή από την Ολλανδία και την Ουτρέχτη στη Θέλτα και τη La Liga.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός τόνισε ότι πιστεύει στον εαυτό του και δεν τον αγχώνει που αγωνίζεται σ' ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ μίλησε και για το πρώτο του γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά:

Συγχαρητήρια για το βραβείο του καλύτερο Έλληνα στο εξωτερικό. Πώς το βίωσες; "Ευχαριστώ πολύ. Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία. Σίγουρα με τιμά πολύ που οι ποδοσφαιριστές με ψήφισαν για το βραβείο. Ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση από τον ΠΣΑΠΠ. Και ναι, είμαι παραπάνω από χαρούμενος, γιατί ήταν όλη η οικογένειά μου, όλοι οι φίλοι μου κι ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα".

Ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι για σένα φέτος. Μία μεγάλη μεταγραφή, ένα μεγάλο βήμα. Πώς το έχεις ζήσει εσύ όλο αυτό; "Περνάω πάρα πολύ καλά στην Ισπανία. Μοιάζει πολύ με την Ελλάδα κι έχω εγκλιματιστεί στη νοοτροπία και την κουλτούρα της χώρας πολύ εύκολα".

Βίωσες πολύ έντονα το "αντίο" από την Ουτρέχτη. Πέρασες εκεί δύο πολύ ωραία χρόνια, ο κόσμος σε αγάπησε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που είχες πάει στο γήπεδο, την έντονη συγκίνηση. Τι ήταν για σένα η Ουτρέχτη; Πόσο σε βοήθησε στο να εξελιχθεί ο Τάσος και τι σήμαινε; "Είναι σίγουρα το δεύτερο σπίτι μου. Και είναι πολύ κλισέ αυτό που λέω, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος πόσο πολύ αγαπάω την ομάδα και την πόλη και πόσο πολύ με αγάπησε κι ο κόσμος. Σίγουρα, αυτό που ανέφερες, που πήγα στο γήπεδο και με βράβευσαν και έκανα τον κύκλο και είχε τα χειροκροτήματα κι όλα αυτά θεωρώ είχα πολύ καιρό να συγκινηθώ και ναι ήταν μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα όλο αυτό".

Η Ουτρέχτη μπορούμε να πούμε ότι ήρθε σε μία κομβική περίοδο στη ζωή σου, όταν έφυγες από την Ελλάδα κι έκανες το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό: "Ναι, σίγουρα με βοήθησε στο να εγκλιματιστώ καλύτερα στο εξωτερικό, γιατί είναι πάντα δύσκολα για έναν ποδοσφαιριστή να φεύγει από τη χώρα του, πόσο μάλλον για μένα που την αγαπάω τόσο πολύ και την πόλη και τη χώρα μου κι ήταν αρκετά δύσκολο για μένα".

Τώρα είσαι σ' ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είσαι στη La Liga, παίζεις απέναντι σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Πώς το έζησες; "Είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία για μένα, δεν έχω καθόλου άγχος, έχω πολλή πίστη στον εαυτό μου και όπως είπες είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα. Έχουμε κι εμείς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα κι έναν εξαιρετικό προπονητή και προσπαθώ κάθε μέρα να παίρνω όσα περισσότερα μπορώ".

Σε αγχώνει περισσότερο κάποιος αμυντικός; "Όχι, δεν θεωρώ. Εντάξει, εννοείται πως υπάρχουν εκπληκτικοί αμυντικοί, θεωρώ ότι της Ρεάλ το δίδυμο φέτος είναι το καλύτερο κι ευελπιστώ να πετύχω κάποιο γκολ απέναντί τους".

Το καλύτερο παιχνίδι φέτος; "Εντάξει, με την Μπαρτσελόνα σίγουρα. Ήταν και το πρώτο μου γκολ κι εντάξει, ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα".

Ήταν σαν όνειρο; Δηλαδή τσιμπήθηκες; "Ήταν όνειρο, γιατί είμαι και Μπαρτσελόνα. Οπότε ναι, ήταν εις διπλούν. Εντάξει, ήταν κάτι εξαιρετικό για μένα".

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ