GAME NIGHT LATE

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην Game Night Late: "Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Euro, αν ακούγαμε κάθε ατάκα δεν θα παίζαμε ποδόσφαιρο"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην Game Night Late: "Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Euro, αν ακούγαμε κάθε ατάκα δεν θα παίζαμε ποδόσφαιρο"

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, οι Έλληνες φίλαθλοι απανταχού, δεν μπορούν να μη συγκινούνται για τον μεγάλο άθλο της κατάκησης του Euro 2004. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της Εθνικής Ομάδας, μίλησε στη Game Night Late, ενθυμούμενος τον θρίαμβο που συντελέστηκε 19 χρόνια πριν.

Στις 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική Ελλάδας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά σήκωσε στον ουρανό της Πορτογαλίας το Euro και έγραψε ιστορία. Μία ιστορία που δύσκολα θα επαναληφθεί και θα μνημονεύεται αενάως, τόσο από τους απλούς φιλάθλους, όσο και από τους πρωταγωνιστές.

Ένας εξ αυτών, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, φιλοξενήθηκε στην Game Night Late του ΑΝΤ1 και θυμήθηκε την διπλή για εκείνον επέτειο, καθώς ο παλαίμαχος διεθνής, πέραν της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου, έχει να θυμάται και τη μέρα του γάμου του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση του τίτλου. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Αν αναλύσει κανείς προπονητικά την παρουσία μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το συμπέρασμα που θα βγάλει θα είναι ότι όντως ήμασταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η πιο συμπαγής, η πιο πειθαρχημένη και η πιο αποτελεσματική. Δεν ήταν τυχαίο. Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Έχουν μιλήσει άλλοι για μας. Έχει μιλήσει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ. Όταν κάνουν ανάλυση στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ, τον τρόπο λειτουργίας που είχαμε τότε ως Εθνική Ομάδα, τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό καταλαβαίνει κανείς τι απάντηση είναι σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία που κάναμε".

Αναφορικά με το σχόλιο ότι 'κοιμήθηκε ο Θεός': "Εάν ακούγαμε όλοι οι αθλητές σε υψηλό επίπεδο την κάθε ατάκα, δεν θα παίζαμε σε υψηλό επίπεδο ούτε σε μπάσκετ, ούτε σε ποδόσφαιρο, ούτε σε βόλεϊ. Δεν μας ακουμπάνε αυτά τα πράγματα".

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του:

TAGS GAME NIGHT LATE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ