ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο σούπερ οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο σούπερ οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Πίτερ Μπόλτον διεκδικεί τον τίτλο του πιο αφοσιωμένου οπαδού στο Νησί καθώς δεν έχει λείψει από εντός έδρας ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1974, χάνοντας ακόμα και το... γάμο του αδερφού του! Διαβάστε την απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία του.

Οπαδοί "τρελοί και παλαβοί" για τις ομάδες τους υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και είναι αρκετοί, όμως η περίπτωση του Πίτερ Μπόλτον χρήζει όχι μόνο αθλητικής αλλά και επιστημονικής μελέτης.

Πρόκειται ίσως για τον φανατικότερο υποστηρικτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία 40 χρόνια, από τότε δηλαδή που επέστρεψε στα σαλόνια μετά τον σύντομο εφιάλτη της δεύτερης κατηγορίας, καθώς παρακολουθεί ανελλιπώς την ομάδα του από τις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ" από το μακρινό... 1974.

Τίποτα και κανείς δεν έχει καταφέρει να του "φράξει το δρόμο" προς το γήπεδο όταν αγωνίζονται εντός έδρας οι "κόκκινοι διάβολοι", ούτε καν ο αδερφός του που παντρεύτηκε το 1974 ημέρα και ώρα που έπαιζε η Γιουνάιτεντ...

Ο 56χρονος πλέον Μπόλτον, ο οποίος ετοιμάζεται τώρα να ταξιδέψει στην Αυστραλία για να παρακολουθήσει από κοντά μέρος της καλοκαιρινής περιοδείας της ομάδας του Μόγες, αφηγείται μέσω συνέντευξής του στη "Daily Mail":

"Όταν γνώρισα τη σύζυγό μου το 1976 στη ντίσκο, με ρώτησε αν θα βγαίναμε την επόμενη εβδομάδα. Της απάντησα "Όχι, παίζουμε εκτός έδρας με τους Σπερς".

Από την πρώτη ημέρα, ξέρει ότι η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο. Το 1979 παντρευτήκαμε και διάλεξα μία ωραία ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, επειδή δεν είχε καθόλου ποδόσφαιρο!

Όταν παντρευόταν ο αδερφός μου, είχε βάλει το γάμο του μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο μεσούσης της σεζόν. Έπρεπε να πάρω μία κρίσιμη απόφαση... οπότε πήγα να δω τη Γιουνάιτεντ εντός έδρας και μετά το βράδυ πήγα στο γαμήλιο πάρτι.

Ο σούπερ οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© THEPEOPLESPERSON.COM

Δεν ήταν θυμωμένος. Ήξερε ότι το ποδόσφαιρο είχε προτεραιότητα σε περίπτωση που έβαζε τον γάμο του μέσα στη σεζόν".

Ο Μπόλτον δεν ακολούθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μπανγκόκ κάνοντας το χατήρι της συζύγου του, όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ για το δεύτερο μέρος της περιοδείας των πρωταθλητών Αγγλίας, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα συμπληρώσει 50 ώρες στον αέρα και 30.000 μίλια στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες.

"Υπολογίζω να ξοδέψω γύρω στις 5.000 λίρες σε αυτό το διάστημα. Δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ πόσα χρήματα θα ξοδέψεις αλλά θα υπάρχουν πάντα πράγματα για να δεις και να κάνεις σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ.

Θα πάω από το Μάντσεστερ στο Σίδνεϊ μέσω Ντουμπάι. Μετά από το Σίδνεϊ στη Γιοκοχάμα μέσω Νότιας Κορέας. Μετά τρένο για την Οσάκα πριν κατευθυνθώ στο Χονγκ Κονγκ μέσω Σανγκάης. Μετά πίσω στο Μάντσεστερ μέσω Ντουμπάι και από εκεί στη Στοκχόλμη. Ακόμα και στην επιστροφή θα έχουμε στάση στο Όσλο".

Ο Μπόλτον, ο οποίος μένει λίγα μίλια μακριά από το "Ολντ Τράφορντ" (στην περιοχή Tίμπερλεϊ) και έχει παρακολουθήσει πάνω από 1.000 συνεχόμενα εντός έδρας ματς (βλέπει ματς της Γιουνάιτεντ από το 1962), δείχνει μάλιστα έντονο ενδιαφέρον και για τα τμήματα υποδομής του αγγλικού συλλόγου.

Ο σούπερ οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
© THEPEOPLESPERSON.COM

"Πέρυσι είδα 120 ματς συνολικά. Αν δεν παίζει η πρώτη ομάδα, προσπαθώ να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα των αναπληρωματικών και την ομάδα Νέων, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Πέρυσι, πήγα στις έδρες της Σουόνσι και της Σαουθάμπτον για να υποστηρίξω την ομάδα Νέων. Η γυναίκα μου ξέρει ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο και υπάρχουν πολλές ημέρες μέσα στο χρόνο όπου μπορώ να αφιερώνω χρόνο για αυτήν και την οικογένεια.

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχω είναι το ποδόσφαιρο. Δεν βγαίνω έξω τα βράδια για να πίνω ή να κάνω άλλα πράγματα που ίσως κάνουν οι παντρεμένοι άντρες. Αυτή είναι η ζωή μου -ποδόσφαιρο, οικογένεια και παιδιά-, αυτό είναι όλο που μετράει".

Όσοι θέλετε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του φανατικού οπαδού της ManUtd, Πίτερ Μπόλτον, υπάρχει και το Twitter @PeterBolton3 . Όπως γράφει μάλιστα χαρακτηριστικά εκεί προσδιορίζοντας τον εαυτό του... "Ακολουθώ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πάνω από 50 χρόνια".

Ιδού ένα χαρακτηριστικό τιτίβισμά του:

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ