ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σισέ απάντησε στον Ντε Λαουρέντις: "Κάθε παίκτης έχει μόνο μία εθνική ομάδα, ας μην παίρνει Αφρικανούς"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ @2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η απαίτηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να δεσμεύονται όσοι Αφρικανοί παίκτες πηγαίνουν στην Νάπολι πως δεν θα παίζουν στο Κόπα Άφρικα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον προπονητή της Σενεγάλης Αλιού Σισέ, να του επιστρέφει το γάντι.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο οποίος τόνισε πως η μόνη περίπτωση για να αποκτήσει η ομάδα του Αφρικανούς ποδοσφαιριστές είναι να συμφωνήσουν πως δεν θα αγωνιστούν στο Κόπα Άφρικα, δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Τουναντίον, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και καταιγίδα αρνητικών σχολίων, με μία πρώτη δυναμική απάντηση να έρχεται διά στόματος Αλιού Σισέ, με τον προπονητή της Σενεγάλης να τονίζει πως το διεθνές ποδόσφαιρο και το Κόπα Άφρικα συγκεκριμένα δεν θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους συλλόγους και να προκαλεί τον ισχυρό άνδρα της ιταλικής ομάδας να μην αποκτά Αφρικανούς παίκτες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει για παράδειγμα σε 12 διαφορετικές ομάδες αλλά έχει μόνο μία εθνική ομάδα", τόνισε με δηλώσεις του στο "BBC Africa" ο προπονητής της πρωταθλήτριας Αφρικής, και πρόσθεσε με νόημα:

"Οι σύλλογοι δεν θα μπουν ποτέ πάνω από τη σημαία μας και τις εθνικές ομάδες μας. Και ο κάθε Σενεγαλέζος που παίζει στην Ευρώπη, όπου και αν βρίσκεται, όταν θα είναι διαθέσιμος θα τον καλώ για να υπερασπίζεται τα εθνικά χρώματα. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ντε Λαουρέντις αλλά τους προκαλώ να προσπαθήσουν να μην αγοράζουν Αφρικανούς παίκτες".

Ο 46χρονος προπονητής, ο οποίος είναι επικεφαλής της εθνικής Σενεγάλης από το 2015 δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αλλά προσπάθησε να καταδείξει την αδικία που υφίσταται η αφρικανική ήπειρος, όταν "στοχοποιούνται" οι διοργανώσεις της.

"Γιατί πρέπει να γίνεται ζήτημα μόνο για τους Αφρικανούς παίκτες. Όταν ένας Βραζιλιάνος καλείται από την ομοσπονδία της χώρας του, δεν τίθεται θέμα. Επιπλέον είμαστε μόνο 5 ώρες μακριά από την Ευρώπη ενώ στην Λατινική Αμερική είναι 17-18 ώρες μακριά από την Ευρώπη και δεν υπάρχει ζήτημα.

Οι σύλλογοι θα πρέπει να συζητούν και να ανταλλάσουν απόψεις με αυτούς τους παίκτες για να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο για τις εθνικές ομάδες όσο και για τους συλλόγους. Δεν πολεμάμε με τους συλλόγους. Έχω περάσει επτά χρόνια στην εθνική Σενεγάλης και πάντα προσπαθούσα να έχω μία καλή συνεργασία με τους συλλόγους".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ