ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ο Σέρχιο Ράμος είπε οριστικό αντίο στην εθνική Ισπανίας αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή

Ο Σέρχιο Ράμος είπε οριστικό αντίο στην εθνική Ισπανίας αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή
@2019 RENE ROSSIGNAUD/AP IMAGES

Μετά από 180 ματς σε διεθνές επίπεδο ο Σέρχιο Ράμος αποχαιρέτησε την εθνική Ισπανίας, με τον έμπειρο στόπερ της Παρί να γνωστοποιεί την αποχώρησή του από την φούρια ρόχα αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή της, Λουίς ντε λα Φουέντε.

Ο Σέρχιο Ράμος έγραψε ιστορία στην εθνική Ισπανίας αγωνιζόμενος με την φούρια ρόχα για 180 ματς από το 2005 μέχρι το 2021 ωστόσο στα δύο τελευταία μεγάλα τουρνουά, το Euro 2020 και το Μουντιάλ 2022, έμεινε εκτός.

Η τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του ήταν τον Μάρτιο του 2021 σε ματς απέναντι στο Κόσοβο, στις 31 Μαρτίου 2021, και αυτή θα είναι η ακροτελεύτια ποδοσφαιρική ανάμνηση που θα έχουμε από εκείνον σε διεθνές επίπεδο αφού το βράδυ της Πέμπτης (23/02) έριξε τίτλους στην καριέρα του στην εθνική ομάδα.

Αυτό το έκανε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, με τον 36χρονο Ισπανό μπακ της Παρί να ανακοινώνει το αντίο του αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Λουίς ντε λα Φουέντε, απέναντί του.

"Έφτασε η ώρα, η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα. Αυτό το πρωί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον προπονητή που με ενημέρωσε ότι δεν με υπολογίζει και ούτε πρόκειται, ανεξάρτητα από το επίπεδο που θα βρίσκομαι και στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας.

Με βαριά καρδιά είναι το τέλος της διαδρομής που ήλπιζα πως θα επεκτεινόταν ακόμα περισσότερο και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση, αντάξια με τις επιτυχίες που καταφέραμε στη δική μας ρόχα.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ότι αυτό το ταξίδι θα έπρεπε να τελειώσει με δική μου απόφαση ή επειδή οι εμφανίσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής.

Όχι εξαιτίας της ηλικίας μου ή άλλων λόγων, τους οποίους μπορεί να μην άκουσα ποτέ απευθείας, αλλά σίγουρα τους ένιωσα. Επειδή η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή φθορά. Είναι απλά ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα.

Θαυμάζω και ζηλεύω ποδοσφαιριστές όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η επιτομή της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν θα είναι έτσι και για μένα επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτώ.

Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και γιορτάσαμε μαζί και την τεράστια υπερηφάνια που νιώθω ως ο Ισπανός διεθνής όλων των εποχών με τις περισσότερες συμμετοχές.

Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει χαρούμενο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου που είναι αρκετά τυχερός να την έχει εκπροσωπήσει με υπερηφάνεια 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε εμένα", έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Ράμος αποχαιρέτησε την εθνική Ισπανίας έχοντας να επιδείξει 180 ματς και 23 γκολ σε 16 χρόνια διεθνούς καριέρας ενώ σε αυτό το διάστημα ήταν μέλος της χρυσής φουρνιάς της φούρια ρόχα που κατέκτησε 1 Μουντιάλ (2010) και 2 Euro (2008, 2012).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ